Cannibal Ferox (Ultrabit Limited Tin Box)

Cannibal Ferox

Titel: Cannibal Ferox
Regi: Umberto Lenzi
Prod. År: 1981
Speltid: 93 min
Textning: Engelska, Finska, Holländska, Svenska
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild:
Widescreen 1.85:1
Extramaterial:

  • Umberto Lenzi filmografi
  • Trailers
  • Åtta sällsynta lobbykort


Distributör:
Sazuma
Butik: Darkdisc

 

 

HANDLING
Tre ungdomar, Gloria som är student och hennes bror Rudy i sällskap med deras gemensamma vän Pat åker ner till Colombias djungel för att göra en undersökning om kannibaler. Gloria som studerar på högskola tänker bevisa att människor som äter människor inte existerar i sofistikerade samhällen. Resan börjar dåligt när deras Jeep fastnar i en stor lerpöl och de bestämmer sig för att fortsätta vid fot. Efter en bit in i Djungeln så träffar de på Mike Lawson, en elak sadistisk mördare och knarklangare och hans partner Joe. Mike och Joe är skakade och skadade, de berättar att dom bar blivit attackerade av blodtörstiga kannibaler. De två grupperna som nu blivit en gemensam grupp fortsätter vandringen tillsammans. När de kommit fram till en byn som Glorias grupp först var ute efter börjar Mike tortera en inföding men problemet är att något går snett och det blir helt omvända roller och infödingarna tar djungelns lag i egna händer.

DVD INFORMATION
Detta ska vara den ultimata Cannibal Ferox utgåvan. En bättre utgåva ska inte gå att få tag på. Sazuma har tidigare även släppt en annan utgåva på Cannibal Ferox. I den tidigare utgåvan så ingår även en lite booklet på 16 sidor med bilder från filmen och filmografi av Umberto Lenzis filmer. Jag tycker att det är synd att inte denna bok finns med i Ultrabit utgåvan. Bildkvaliteten är lite bättre än Sazumas första utgåva. Nedan är screenshots från de olika utgåvorna


Cannibal Ferox


Cannibal Ferox


De åtta lobbykorten är mycket intressanta, och för er som samlar så tycker jag nästan att det är ett måste att äga denna utgåvan. På baksidan så står följande varningstext:

WARNING: This movie contains scenes of extreme violence and gore. It may be considered disturbing and offensive. If You are in doubt do not watch this movie! Not to be sold to a person below the age of 18 years!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga angående detta, men min första tanke är att varningstexten är lite missledande, personligen tycker jag inte filmen innehåller speciellt mycket gore och våld, men dom scener som finns är ganska extrema. Dom borde skriva att filmen innehåller våld mot djur, personligen så blev jag inte så ”chockad” av våldet mot människorna medan våldet mot djuren var väldigt extremt. Jag vet inte om våldet är riktigt men jag tycker inte om det.


Detta är en superfin utgåva av en väldigt bra film, tycker ni om Cannibal Holocaust så kommer ni absolut tycka om Cannibal Ferox också. För er som köper filmen för att få Svensk textning så tycker jag att ni ska tänka två gånger, textningen i denna filmen är fruktansvärt dålig. Dom stavar fel och alla ”å” är utbytta mot ”a”.

 

SAMMANFATTNING
Klart en bra film och en underbar utgåva, för er som samlar så är denna utgåvan ett måste. Utgåvan säljs endast i Sverige, Finland och Holland. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men jag kunde inte vara utan denna filmen. Det finns två kannibalfilmer jag kan rekommendera och det är Cannibal Holocaust (Ultrabit) och Cannibal Ferox (Ultrabit). Är ni intresserad av kannibaler och politik, köp filmen nu.

VÅLD….: 3 / 5
SEX…..: 2 / 5
STORY…: 4 / 5
HUMOR…: 2 / 5
BILD….: 4 / 5
LJUD….. 3 / 5
EXTRA…: 2 / 5
TEXTNING: 1 / 5
TOTALT..: 4 / 5

SCREENSHOTS

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

3 svar till “Cannibal Ferox (Ultrabit Limited Tin Box)”

  1. Den här såg jag innan Cannibal Holocaust. Det var på en sliten videokopia som någon hittat och skänkt till den som jag lånade den av. Tyckte personligen att Cannibal Holocaust var bättre eftersom den var mer experimentell i sin narration och hade lite bättre skådespeleri. Den här är mer som en snabbproducerad mainstreamkopia med en rutinmässig handling; något som Cannibal Holocaust inte hade och som fungerade till dennes fördel. Den är inte direkt dålig men heller inte särskilt bra. Men det var å andra sidan inte Cannibal Holocaust heller trots att den har sin givna plats i filmhistorien – enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: