Dr. Lamb

Dr. Lamb


Titel: Dr. Lamb (Gou yeung yi sang)
Genre: Cat III (Action, Sleaze)
Regissör: Danny Lee
Skådespelare:Danny Lee, Simon Yam, Kent Cheng
Produktionsår: 1992
Förpackning: DVD Keep Case 1 disc
Speltid: 90 min
Textning: Engelska, Kinesiska
Språk: Cantonese,
Extramaterial:

  • Inget extramaterial alls!

Distributör: Winson Entertainment
Butik: Filmchock
UPC-kod: 601643271545

 

 

 

HANDLING
En fotoframkallningsfirma börjar mycket få in suspekta bilder och kontaktar polisen. Bilderna föreställer nakna kvinnor, ofta döda och ibland lemlästade, i förnedrande poser. Eftersom polisen ser allvarligt på saken gör man vad man kan för att få tag på den som lämnat in bilderna, och man lyckas. Mannen man får tag på är en ensam och trasig själ som varken har fått kärlek eller omtanke under sin uppväxt. Han är även mycket förtegen om bilderna och säger inte mer än sitt namn och att bilderna inte är hans, men polisen ger sig inte. De får honom till slut att berätta hela sanningen och det är ingen trevlig historia som uppenbaras.

 

LJUDKVALITÉ
Engelskt Dolby Digital 2.0 Tydligt ljud. Uppfattade det dock som lite osynk i pratet innan lagerbytet.

 

BILDVALITÉ
Jag vet inte om det finns andra utgåvor på Dr. Lamb, jag har inte sett några själv. Bilden på Winson utgåvan är inte speciellt bra, den är repig och delvis hackig, jag vet inte hur bra bild man ska förvänta sig på en sådan här lågbudget film och urgåva, den hler ungefär samma kvalité som dom andra Cat III filmerna jag sett som t.ex. Untold Story mfl.

 

EXTRAMATERIAL
Det finns inget extramaterial på denna utgåvan vilken är väldigt klent. Jag hade gärna sett litet trailers eller liknande.

 

SAMMANFATTNING
Inget extramaterial överhuvudtaget, inte ens en sketen trailer bjuds det på. Det är riktigt tråkigt. Då har man ju inte utnyttjat möjligheterna med DVD överhuvudtaget, eftersom varken bild eller ljud håller någon särskilt hög klass. Menyerna är inte särskilt snygga heller om man ska vara gnällig. Ljudet är helt okej, men bilden är delvis repig och det tycker jag att man hade kunnat göra någonting åt innan man släppte disken. Textningen bra, men inte alltid synkroniserad med bilden.

Första gången jag såg filmen blev jag måttligt imponerad, den kändes helt okej men inget riktigt bra köp. När jag sedan tittade på den en andra gång ett halvår senare upplevde jag den som mycket bättre än första gången, vilket antagligen berodde på att jag inte förväntade mig lika mycket andra gången. Filmen håller ganska hög klass, varav handlingen är den stora behållningen. Skådespelare, dialoger och själva framförandet av historien sticker inte ut, utan håller en medelmåttig standard filmen igenom. En del våldsscener finns men inte i den utsträckning jag hade önskat mig, men å andra sidan känns det inte riktigt som det behövs heller. En bra film helt enkelt, varken mer eller mindre.

En bra film, helt klart. Men eftersom utgåvan verkligen ligger på bottennivå tycker jag inte att man ska spendera några stora summor på den. Den fattiga utgåvan drar ner helhetsbetyget avsevärt, hade man gjort den snyggare hade det nog blivit högre.

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
STORY…..: 3 / 5

TOTALT….: 2 / 5

 

SCREENSHOTS
Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Cannibal Ferox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: