Eternal Evil of Asia

Dr. Lamb


Titel: Eternal Evil of Asia
Genre: Asiatiskt, Skräck/Fantasy/Komedi
Regissör: Man Kei Chin
Skådespelare:Bobbie Au-Yeung, Ellen Chan, Kwok-Pong Chan
Produktionsår: 1995
Förpackning: DVD Keep Case 1 disc
Speltid: 98 min
Textning: Engelska, Kinesiska
Språk: Cantonese
Extramaterial:

  • Inget extramaterial alls!

Distributör: Mei ah Entertaiment
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 601643436340

 

 

 

HANDLING
Ett gäng killar åker till Thailand, efter att ha råkat ut för ett bråk på en bordell så hamnar dom hos en Voodootrollkarl som låter dom gömma sig där för en stund. Snart hamnar Voodootrollkarlen i en kamp mot två demoner och killarna hjälper till på ett hörn. Som tack får dom stanna i hans hus ett tag och killarna lär sig känna trollkarlens syster som blir kär i en av killarna (Pon). Trollkarlen hjälper sin syster med att få Pon intresserad av henne men det slutar i ett fruktansvärt misstag. När killarna kommer hem igen är dom förföljda av trollkarlen och han kommer inte i goda avsikter.

 

LJUDKVALITÉ
Det var hyffsat bra ljud på denna, det var inga massiva specialeffekter så att bara ha tydligt Dolby Digital 2.0 var okey. Jag tror inte det hade spelat så stor roll om dom hade lagt ner mer jobb på ljudet eftersom filmen håller ganska låg kvalité generellt så det hade nog inte spelat någon roll.

 

BILDVALITÉ
Jag hade svårt att hänga med på allt i filmen för att den är väldigt mörk, det är många scener som utspelar sig på natten, ute i skogen eller i någon konstig kyrkogård. Du se var som händer men inte alla detaljer som kan finnas med. Det var bra bild förrutom att den var väldigt mörk. Tanken slog mig dock att det kanske är tanken att den ska vara mörk? Titta på den själv och kommentera gärna!

 

EXTRAMATERIAL
Det finns inget extramaterial på denna utgåvan vilken är väldigt klent. Jag hade gärna sett litet trailers eller liknande. Det hade varit intressant och får veta om den mytologin som dom refererar till i filmen var riktig, jag hade dålig koll på det och det hade varit pricken över I’et om dom hade haft det som extramaterial.

 

SAMMANFATTNING
Filmen är varken en fruktansvärd skräckfilm eller en kladdig splatterfilm. Inte så mycket gore alltså, men det är fortfarande en underhållande film med ett härligt inslag av humor blandat med kinesisk mytologi.

En ganska fattig utgåva faktiskt men dyr var den inte och det var den enda jag kunde få tag på. Denna utgåva innehåller som det ovan står inget extra material det enda man kan hitta på DVDn är lite textinformation om ”cast & crew” vilket inte är mycket att gå i taket för. Ljud och bild har jag inget vett på så det är bäst att jag inte uttalar mig för mycket om det men jag hade gärna sett att det var lite bättre men det kan bero på både min TV och DVD spelare. Textningarna på filmen är obligatoriska alltså kan man inte ta bort dom utan båda sitter på skärmen hela tiden vilket i början kan kännas lite irriterande men efter en liten stund har man vant sig.

Jag har gett filmen 2/5 och den hade fått 3/5 om utgåvan hade innehållt lite extramaterial. Men annars är det faktisk en underhållande och sevärd film med små inslag av blod och humor. Här är inga jätte minnesvärda scener men man glider förbi filmen med ett smile på läpparna.

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

TOTALT….: 2 / 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: