Women In Cellblock 9

Women on Cellblock 9


Titel: Women In Cellblock 9
Genre: Sleaze
Regissör: Jess Franco
Skådespelare:Karine Gambier, Howard Vernon, Susan Hemingway
Produktionsår: 1977
Förpackning: DVD Keep Case 1 disc
Speltid: 89 min
Textning: Ingen
Språk: Engelska, Tyska, Franska
Extramaterial:

  • Behind The Scenes Dokumentär
  • Trailers
  • Cast & Crew Bigrafi
  • Photo och Poster Galleri

Distributör: Elite Film AG
Butik: Filmchock
UPC-kod:
809833008029

 

 

 

 

HANDLING
Ett par kvinnor med helt skilda bakgrunder som ska fly från sin regering. blir tillfångatagna och skickade till ett läger. På lägret finns det bara andra kvinnor. Kvinnorna blir placerade i ”Cellblock 9”. På anstalten bor även en kvinnlig ledare och en sadistisk vetenskapsman. Fångarna behandlas under fruktansvärda förhållanden, vissa får inte vatten, och andra inte mat.

Det verkar som om kvinnorna endå har en hemlighet som fångvaktaren vill veta, kvinnorna hamnar snabbt i en knivig situation, den sadistiska vetenskapsmannen använda alla sina värsta metoder för att få kvinnorna att prata.

Helt plötsligt så blir dom omsvärmade i en orgy av tortyr och misshandel.

 

LJUDKVALITÉ
Det är dock bara DD 2.0, det hade inte skadats att kanske lagt ner lite tid att få Dolby Digital 5.1, ljudet funkar och är klart, man hör vad som säger så det är inget problem. Ljudet är även dubbat till tre olika språk vilket är ganska imponerande. Jag tycker dock att det är mycket dålig stil att dom inte har några subtitles.

 

BILDVALITÉ
Elite Media har gjort ett enormt bra jobb med bildkvalitén, det är inte ofta jag ser en film från 1977 som har så här bra bild. Det är väldigt bra. Den enda andra utgåvan av en gammal film som har så här bra bild är Star Wars eller EC Entertainments utgåva på Cannibal Holocaust.

 

EXTRAMATERIAL
Jag tycker att det kommer nog aldrig finnas en utgåva som har mer extramaterial om denna filmen, dom har en mycket bra Dokumentär om hur filmen spelades in, lite mer än bara en valig ”Behind The Scenes”. Dom har även en mycket bra ”Cast & Crew” biografi och fint bildgalleri. Denna utgåvan får en tumme upp av mig.

 

SAMMANFATTNING
Jag tänker faktiskt snåla lite med poäng till denna filmen, jag kommer bara ge den 3/5 och det är nog för att det var bra bildkvalite på utgåvan, att den saknar subtitles och att jag personligen inte gillade filmen hade egentligen gjort att filmen bara hade fått 2/5.

Filmen innehåller även ett par överraskningsmoment som gör att filmens värde sjunker lite i mina ögon. Bland annat när försöker plocka ut en kula från axeln med hjälp av 2 grässtrån!

Jag har personligen inte så förtjust i kategorin sleaze som jag skulle vilja sätta denna filmen under, men jag tror att om man gillar sleaze och Jess Francos sätt att skapa film så kan detta nog vara en bra film. Mycket sex och våld!

 

Ett stort tack till Filmchock för recensionsmaterialet!

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

TOTALT….: 3 / 5

 

SCREENSHOTS
Naked Blood

Naked Blood

Naked Blood

Naked Blood

Naked Blood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: