The Stink of Flesh

The Stink of Flesh


Titel: The Stink of Flesh
Genre: Zombies, Splatter
Regissör: Scott Phillips
Skådespelare:

  • Kurly Tlapoyawa
  • Ross Kelly
  • Diva

Produktionsår: 2005
Förpackning: DVD Keep Case 1 disc
Speltid: 95 min
Textning: Holländska
Språk: Engelska
Extramaterial:

  • Trailers
  • Foto Galleri
  • Dead Sexy: The Making of …

Distributör: Japan Shock
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
8717377001975

 

 

 

 

HANDLING
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna filmen. Jag trodde att detta skulle vara en Zombiefilm utan story och bara massa slaffs och okontrollerade bröstscener. Jag blev ganska shockad eftersom det var en Zombiefilm med okontrollerade bröstscener, lesbiska rednecks, slaffsiga splatterscener och en story, fast dock VÄLDIGT märklig.


Filmen handlar om Matool som är något av en amatör-superhjälte i en tid där Jorden är ett slagfält mellan Zombies och människor. Endast ett fåtal människor finns kvar och dom flesta verkar bo ute i öknen och ägna sig åt konstiga sexuella lekar och kidnappning. Matool vandrar jorden och jagar Zombies med sin hammare och långa spik. Man för följa Matool på hans otroligt skumma liv där han på något märkligt vis lyckas att hamna i otroligt skumma situationer.


En dag när Matool ägnar sig åt sina vardagliga aktiviteter som att spöa Zombies så blir han överaskad, slagen medvetslös och kidnappad. Matool hamnar på golvet i ett hus mitt ute i öknen. Matool blir där informerad av att han blivit kidnappad och kommer nu leva som sexslav åt hustrun. I gengäld så kommer han att få mat, husrum och relativ säkerhet. Matool märker ganska snabbt att alla familjemedlemmar är inte som dom verkar, det är något som är skummt.


Matool kämpar inte emot utan accepterar den nya livstilen, han inser att detta kommer nog aldrig hända igen, han får både mat, husrum och sex utan att behöva göra något. En dag så dyker det upp ett par soldader där en av dom är skadade, han har blivit biten av en Zombie. Maken blir tveksam och vägrar ta in dom i huset, när hustrun får se att det står ett gäng soldater på hennes dörr blir hon överlycklig och välkomnar dom varmt välkomna till hennes harem, nu har hon inte bara Matool att ha sex med utan en hel armé. Just nu är filmen ungefär som en dålig såpopera, den handlar mer om sex och otrohet än Zombies och splatter. Men detta är inte slutet, mitt i denna röran kommer det en storm av Zombies och nu börjar den riktiga kampen för att överleva.

 

LJUDKVALITÉ
Ljudet var vanlig Dolby Digital 2.0 fast väldigt klart. Jag har inga problem att höra dialogerna. Jag blev lite besviken eftersom det inte fans några undertexter fast det gjorde inte så mycket när jag väl hade börjar titta på filmen. Dom hade verkligen lagt ner tid på att ta fram bra ljud i splatterscenerna, det var gott om slaffsigt ljud. Filmen utspelade sig som sagt ute i öknen och jag förväntade mig väldigt mycket sprak och blåsljud fast det hade dom nog tänkt på.

 

BILDVALITÉ
Det är svårt att kolla på bildkvalité när det är en sådan här film. Man kan inte jämföra bilden på denna filmen och en special utgåva på Sagan om Ringen, men trots den låga budgeten på filmen så hade dom bra kamera arbete. Bilden var stabil och fin. Trots att det är en amatörfilm så har den en “professionell” touch på sig. Jag skulle verkligen tro att t.ex. Special Edition har annan bild, jag tror att den andra utgåvan bara ha mer extramaterial.

 

EXTRAMATERIAL
Denna utgåvan hade allt extramaterial som jag kunde förväntat mig, den hade foto galleri, trailers och även orginal trailer på filmen samt en mycket rolig Making of. på 45 minute som hette “Dead Sexy: Making of The Stink of Flesh”


Jag blev lite nyfiken på att se om filmen hade släppts i andra utgåvor. Efter lite letande på google så såg jag att det finns en annan utgåva, en Special Edition. Den andra utgåvan har mer extrameterial men förrutom det är allting samma. Personligen är jag nöjd med European Edition, den hade allt vad jag skulle vilja ha.

 

SAMMANFATTNING
Det är svårt att sammanfatta filmen, det är en mycket märklig fast underhållande film. Den har lite av allting, den är rolig, blodig, splattig, okontrollerade sexscener, zombies som sexslavar, konstig och skum, lite sådär seg som en Söndagsfilm ska vara. Det syns tydligt att teamet bakom specialeffekterna är inspirerade av George A Romery, ganska konstiga Zombies med gråblått utsende och mycket sår i ansiktet.

Skådespeleriet är väldigt dåligt ibland men det väger den upp med otroligt roliga scener med bra specialeffekter och gråa Zombies. Det enda som var lite tråkigt i filmen är att tjejerna i den är inte allt för heta, fast det är dock en smaksak. Jag kan tycka att om man ska ha lesbiska sexscener så passar det väldigt bra med snygga tjejer.>


Filmen saknar dock en röd tråd, vilket förvandlar filmen på ett possitivt sätt till en soppa med våld, sex, missbildade rednecks och zombies. Jag hade svårt för att bestämma mig om detta egentligen var possitvt men eftersom jag inte kunde sluta titta och jag var sjukt nyfiken på vad som skulle hända så måste det vara possitivt.


På omslaget står det “How do you lead an alternative lifestyle… when everyone is dead” vilket är precis vad filmen handlar om. Det är svårt att förstå vad dom menar innan man har sett filmen. det är precis vad filmen handlar om. Jag tycker om denna filmen för att den är så himla bisarr, den innehåller saker som jag aldrig sett. Allt från sex scener med naked, rakad, peircad Zombie-sexslav till Basket Case liknande ansikten på magen hos en utvecklingsstörd redneck, det här får man inte missa!

Ett hjärtligt tack till Roland på Darkdisc för recensionsmaterialet.

GORE……: 3+ / 5
HUMOR…..: 3+ / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

TOTALT….: 3 / 5

SCREENSHOTS

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

The Sink of Flesh

2 svar till “The Stink of Flesh”

  1. Det va minsann en utförlig recension! Jag är impad! Hur orkar du? Ska minsann köpa den på dark disc, köpte min Die Zombiejäger där. Bra blogg BTW…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: