The Toolbox Murders

The Toolbox Murders


Titel: The Toolbox Murders
Genre: Horror
Regissör: Dennis Donnelly
Skådespelare:

  • Cameron Mitchell
  • Pamelyn Ferdin
  • Wesley Eure

Produktionsår: 1977
Förpackning: DVD Keep Case
Speltid: 94min
Textning: Ingen
Språk: Engelska
Extramaterial:

  • Trailer
  • Kommentatorspår
  • Poster- och stillbildsgalleri
  • I got nailed in The Toolbox Murders
  • TV-spots
  • Radio-spots
  • Cameron Mitchell-biografi

Distributör: Blue Underground
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 82705810289

 

 

HANDLING
I ett lugnt lägenhetsområde i Los Angeles börjar en galning iklädd skidmask mörda unga kvinnor på löpande band. Han väljer ut de kvinnor som enligt honom har ”syndat” och slaktar dem med verktygen han bär med sig i sin verktygslåda. Hammare, skruvmejslar, borrar och en häftpistol, allt en gore-älskare någonsin drömt om finns här. När massakern i byggnaderna har slutat så tar filmen dock en ny vändning till en annan mardröm. Morden var bara början och nu har det hela utvecklats till en hemsk kidnappning som måste lösas snabbt. Två unga killar börjar samarbeta för att hitta den skyldige och snart börjar saker och ting klarna upp.

 

LJUDKVALITÉ
På denna fina utgåva av filmen får man endast ett mono-ljudspår. Ljudet är klart och bra och det finns egentligen inte så mycket att skriva om det. Ett plus är att man hör vad som sägs i filmen utan att behöva lyssna särskilt extra noga, då det inte medföljer några undertexter. Ljudet är godkänt.

 

BILDVALITÉ
Bilden här kommer i widescreen 1:66:1 och kvalitén är fin. Det är en fin skärpa och den känns väldigt fräsch och bra för att vara en gammal skräckis ifrån 70-talet. Blue Underground har gjort ett bra jobb med att restaurera bilden.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet här är ganska intressant, vi får bl.a ett kommentatorspår med producenten Tony DiDio och skådespelaren Pamelyn Ferdin samt Gary Graver som är inblandad i filmens foto. En annan rolig sak att se på om man gillar filmen är intervjun med Marianne Walter, som spelar det kvinnliga offret som blir mördad med en spikpistol i en ökänd scen. För övrigt får vi med en biograftrailer, lite tv-reklamer och några radioklipp om filmen. Ett galleri innehållandes reklamposters och stillbilder och en biografi med skådespelaren Cameron Michell finns också.

SAMMANFATTNING
Jag såg först The Toolbox Murders när jag var 13 år och sedan dess har jag velat få tag på den i några år och äntligen kommer den här på DVD, i en bra utgåva.

Jag tycker att den här filmen har en bra story och bra potential, dock kunde den ha varit lite bättre och mer spännande än vad den är. Slutet kunde ha varit mycket bättre och den tenderar faktiskt till att bli smått seg efter halva filmen.


Något som är spännande är att varje mord sker på olika sätt, det varierar mycket, ena stunden kan det vara en borr som används som mordvapen och andra en hammare. Så på så sätt är det en ganska nyskapande film faktiskt. Det är helt enkelt en okej skräckrulle som känns ganska ”down-to-earth” när det kommer till morden och specialeffekter. Det är intensiva, hetsiga mordscener och splatterscenerna ser bra ut.


Det är väldigt bra att de har kvar den gamla klassiska originalpostern som omslagsbild också. Detta är en film som borde ses utav fans till skräckgenren. Den här utgåvan av Blue Underground är helt klart väl godkänd. Det är kul att se en sån här film i original, oklippt och ocensurerad med bra bild och ljud och det märks att de har ansträngt sig för att göra fansen nöjda. Jag tycker dock att man kanske kunde ha lagt in lite mer extramaterial på en sån här exklusivare DVD; en intervju med regissören hade inte varit fel, eller bakom kulisserna-material kanske.

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 4 / 5
UTGÅVAN..: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5
TOTALT….: 3 / 5

SCREENSHOTS
The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

The Toolbox Murders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: