Watch Me!

Watch Me


Titel: Watch Me
Genre: Horror
Regissör: Melanie Ansley
Skådespelare:

  • Celeste Barry
  • Glen Hancox
  • George Ivanoff

Produktionsår: 2006
Förpackning: DVD skiva (screener)
Speltid: 78min
Textning: Ingen
Språk: Engelska
Extramaterial:

  • Inget

Distributör: Scopofile Films

 

 

 

HANDLING
Ett märkligt filmklipp med någon form av våldsamt och obehagligt innehåll sprider sig via folks email i form av spam, något som i de flestas ögon nog ses som ganska harmlöst. Just detta filmklipp, som för övrigt heter just Watch Me, visar sig dock vara betydligt mer skrämmande än vad det verkar, då alla som sett klippet dött bara minuter senare.


Tess blir brutalt medveten om detta högst obehagliga faktum sedan hennes studiekompis Jill ser klippet och naturligtvis hittas död strax efteråt. I och med det startar en polisutredning, men dessvärre dör även en av poliserna efter att ha sett klippet, samt ytterligare en av Tess kompisar.
Tess inser nu att hon själv måste ta reda på filmklippets ursprung och eventuella sätt att stoppa den, och hon beger sig därför till den lokala säljaren av udda film och porr för att få hjälp. Han visar sig inte vara den trevligaste killen att ha att göra med, men efter utbyte av diverse hot och käftsmällar kommer han överens med Tess om att försöka ta reda på varför folk dör.

 

SAMMANFATTNING
Watch Me är definitivt bland det bättre jag sett i fråga om lågbudgetfilm. Storyn, som för övrigt lånar en del från filmer som The Grudge, Ju-On och Recycle, är inte alls så tokig faktiskt. Ovissheten om slutet hålls intakt filmen igenom och filmens olika delar känns skapligt väl avvägda. Första femton, tjugo minuterna kändes lite väl sunkiga faktiskt, men efter hand lossnade det och filmen flöt på bra.
Själklart finns det även missar som inte är lika roliga, främst skådespeleriet är i vissa stunder rätt så uselt. Frances Marrington, som spelar Tess, gör dock en bra insats, betydligt bättre än resten av skådespelarensemblen i alla fall.


Tyvärr innehåller Watch Me ganska få blodiga scener, något som i alla fall jag gärna hade sett mer av. Å andra sidan är de scener som finns ganska snygga och välgjorda, så det jämnar väl ut sig i slutändan. Det är ju faktiskt bättre att ha några få skapligt snygga scener än en hel drös skitkassa scener som ingen orkar glo på, så det får ses som ok.


Manuset hade man kanske också behövt kika på en gång extra innan man satte igång produktionen. Det finns nämligen en del lite väl uppenbara missar, som till exempel att Tess inte framstår som särskilt bekymrad efter att hennes andra kompis dött. Sånt sänker helhetsintrycket en del och får filmen att framstå som sunkigare än vad den egentligen är, och det är lite synd.


En rolig detalj med filmen är att regissören och manusförfattaren är kvinna, något som tyvärr är ganska ovanligt i den här genren. Förhoppningsvis fortsätter hon göra film, för även om just Watch Me inte är någon milstolpe finns det helt klart potential till att göra bättre film i framtiden.


Då versionen av filmen jag fick bara är en screener, eftersom filmen inte är släppt på dvd än, finns det egentligen ingen konkret utgåva att recensera, men några rader om ljud och bild skadar ju inte. Ljudet håller faktiskt bättre klass än väntat och det var ju en positiv överraskning, då just ljudet verkar vara längst ner på prioriteringslistan i sådana här filmer. Här håller det dock en jämn och fin volym utan onödigt knaster och sprak, vilket gör att dialogerna hörs tydligt trots att det inte finns någon undertext. Bilden är inte lika fin, lite lätt skakig och utan den där fina skärpan man skulle önska. Det är dock helt klart tillräckligt bra för att inte vara störande, så det får ses som acceptabelt tycker jag.


Som sammanfattning tycker jag att Watch Me är en helt okej rulle, väl värd att kolla upp om man vill gräva lite längre ner i underjorden än vanligt, och inte har alltför höga förväntningar.

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 4 / 5
VÅLD……..: 2 / 5
UTGÅVAN..: – / 5
STORY…..: 4 / 5
TOTALT….: 3 / 5

SCREENSHOTS

Watch Me

Watch Me

Watch Me

Watch Me

Watch Me

Watch Me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: