Black Sheep

Black Sheep


Titel: Black Sheep
Genre: Horror / Komedi
Regissör: Jonathan King
Skådespelare:

  • Nathan Meister
  • Danielle Mason
  • Peter Feeney
  • Tammy Davis

Produktionsår: 2006
Förpackning: Screener
Speltid: 87 min
Textning: Ingen
Språk: Engelska
Extramaterial:

  • Inget – Detta är en screener

Distributör: Noble Entertainment
Butik:
UPC-kod:

 

 

HANDLING
Henry återvänder som vuxen till gården där han och hans äldre bror Angus växte upp tillsammans, för att dela upp arvet efter fadern, som var en framgångsrik fåruppfödare. Angus har valt att vandra i faderns fotspår, medan Henry utvecklat en allvarlig fårfobi och därmed hållit sig borta från uppväxtorten de senaste femton åren.
Henry inser dock ganska snart efter ankomsten att allt inte står riktigt rätt till, även om det mesta är sig likt. Tillsammans med den lättsamme herden Tucker inser han till sin stora fasa att fåren utvecklats till att bli extremt aggressiva och blodtörstiga till följd av experiment med DNA-korsning, och då fårens antal uppgår till flera hundra kan detta bara innebära problem. Henry inser att han tillsammans med Tucker och djurrättskämpen Experience måste få rätsida på situationen trots sin fårskräck, något som hans bror Angus, som han för övrigt inte har någon särskilt bra relation till, motsätter sig direkt.

 

LJUDKVALITÉ
Ljudet står sig absolut i klass med de flesta storfilmer som släpps idag, vilket utan tvekan är gott nog. Det enda som ställde till det för mig var den Nya Zeeländska dialekten som gjorde det svårt att höra vissa dialoger, men det har mer med min ovana än med ljudet att göra. En bra textning kommer att lösa det problemet.

 

 

BILDVALITÉ
Bilden är i 2.35:1 format och är alltså även den av alldeles ypperlig kvalité, med bra skärpa, bra ljussättning och snygga vinklar. Det syns direkt att man lagt ner budget och kompetens bakom filmen för att få ett så bra resultat som möjligt. Att man dessutom har haft den goda smaken att klippa in lite vyer från det fantastiska landskapet mellan alla tarmar gör ju inte heller saken sämre. Helt klart bland det bättre jag sett.

 

 

SAMMANFATTNING

Då den egentliga utgåvan inte är släppt ännu har jag fått en screener utan menyer, text eller extramaterial.


Enligt min mening kan man inte säga annat än att en handling som denna är smått genial. Det kliade rejält i fingrarna innan jag slutligen hade tid att titta på Black Sheep och förväntningarna var höga efter att ha hört mycket positivt om den från olika håll. Dock bör man beakta att med en story som denna kan det lätt bli kalkon av alltihop, så ett visst mått av skepsis infann sig också. Det visade sig som tur var bara några minuter in i filmen att allt tvivel var helt och hållet obefogat, och jag kunde obekymrat njuta mig igenom vad som troligen är en av årets absolut bästa filmer.
För det första är storyn, som jag tidigare nämnt, fullkomligt lysande, och att den sedan förvaltas på absolut bästa sätt är glädjande. Humorn, för det är en fruktansvärt rolig film, hålls intakt filmen igenom utan några påklistrat dramatiska bitar där man sitter och skruvar obekvämt på sig. Jag blev också positivt överraskad över hur mycket blod och tarmar vi faktiskt bjuds på. Eftersom filmen är snygg och välproducerad med en stadig budget bakom väntade jag mig en snällare film som skulle slippa censurens saxar och tilltala en bredare publik, men tack och lov är det inte så. Diverse kroppsdelar flyttas runt ganska frekvent genom hela filmen och effekterna är dessutom synnerligen välgjorda, något man tyvärr inte är bortskämd med alltför ofta.
Något som gjorde mig lite extra glad var de snyggt insmugna referenserna till filmer som Sagan Om Ringen och Braindead ganska tidigt i filmen. Man ser även till att djurrättsaktivister och hippies får en skarp med kärleksfull känga, något som i alla fall jag skrattade hejdlöst åt.
En annan, allvarligare aspekt av Black Sheep är det faktum att man i Storbrittanninen för inte så länge sedan gjort det lagligt att korsa mänskliga celler med celler från till exempel får. Inte för att jag tror att människoätande får kommer att bli ett problem för någon, men som en snygg pik mot genforskningens framfart är det definitivt värt att belysa.
Skådespelarna presterar bra tycker jag och man har även lagt ner tid på att skapa intressanta och roliga karaktärer, som i sin tur för filmen framåt med hjälp av ett välskrivet och bra manus. Även birollerna är väl avvägda för att tillföra lagom mycket till filmen utan att vara i vägen.
Som lite bonusfakta bör det nämnas att konceptet med får som blir skogstokiga inte är något nytt. Redan 1973 kom filmen The Godmonster Of Indian Flats, som storymässigt har en hel del beröringspunkter med Black Sheep. Dessvärre har jag inte haft den äran att se denna kultrulle än, men den står helt klart högt på önskelistan.


Släpps Black Sheep i en bra utgåva med lite roligt extramaterial är den absolut nödvändig bland höstens inköp. Släpps den i en trist utgåva tycker jag man ska köpa den i vilket fall, för själva filmens kvalitéers skull.

 

Ett STORT tack till Noble Entertainment för recensionsmaterialet!

 

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: – / 5
STORY…..: 4 / 5
TOTALT….: 4 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

Black Sheep

 

 

TRAILER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: