Slaughter Disc

Slaughter Disc


Titel: Slaughter Disc
Genre: Horror / Erotic
Regissör: David Quitmeyer
Skådespelare:

  • Caroline Pierce
  • Robert Williams
  • Jewels MacKenzie

Produktionsår: 2005
Förpackning: DVD Keep Case 1 disk
Speltid: 90 min
Textning: Ingen
Språk: Engelska
Extramaterial:

  • Behind the scenes
  • Outtakes
  • Photo gallery
  • The curse of Slaughter Disc
  • Teaser for Slaughter Disc

Distributör: Steel Web Studios
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 827912017496
Skribent: Viktor

 

 

HANDLING
Mike är en ung kille som nyligen har blivit dumpad av sin flickvän på grund av hans konstiga besatthet av porr. Han förlorar också jobbet efter ett tag av samma anledning.


En dag då Mike besöker områdets porrbutik så får han fast ögonen på en tjej i en tidning som kallar sig för Andromeda Strange som han köper. Så fort han har kommit innanför sin dörr sätter han sig framför datorn och surfar in på porrstjärnans hemsida och där beställer han hem en DVD med henne. Något han sent kommer att ångra.


Efter någon vecka kommer filmen i hans brevlåda och han sätter snabbt in den i DVD-spelaren. Det han först tror är en vanlig porrfilm övergår efter ett tag i bisarra scener som involverar blod, knivar, kannibalism, tortyr och bondage. Mike dras in i en värld han inte trodde existerade innan och får möta en mycket mörk sida av vuxenunderhållningen då han ser sin egna vän mördas brutalt på filmen och sedan begravas.

 

LJUDKVALITÉ
Trots att Slaughter Disc är en B-film med väldigt låg budget så är ljudet faktiskt något av det positiva på utgåvan. Ljudspåret levereras i stereo och vi får inte med någon text på filmen, men man hör ändå vad som sägs mycket tydligt så det gick emot mina förväntningar faktiskt då jag trodde att det skulle vara en sådan film där man inte hör nästan något av det som sägs. Man kan inte förvänta sig något jättebra för en sån här film som ser ut att vara inspelad med en budget på två dollar med en gammal billig videokamera. Soundtracket funkar bra till filmens scener tyckte jag ändå, särskilt sex- och mordscenerna, musiken ger en mörk känsla till filmen.

 

BILDVALITÉ
Bilden är mindre bra än ljudet. Vi tvingas se filmen i full screen 4:3 format och skärpan är ganska dålig. Kvalitén på bilden är dålig och den ser lite kornig ut ibland också. Jag ogillar nästan alltid när filmer på DVD kommer i full screen så det blir ett ganska stort minus för den här utgåvan. Den ser väldigt amatörigt filmad ut, vilket kan ge bra effekt i de scener som skall se ut som det vore en snuff-film, men annars i övriga scener ser det bara dåligt ut. Videoeffekterna ser också amatöriga ut, exempelvis när filmen skiftar färg till svartvitt och liknande ser ut som om de har klippt och redigerat i filmen med windows movie maker.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet här innehåller inte så värst mycket intressant eller väldigt speciellt (det kanske är roligare om man är ett större fan av filmen än vad jag är). Det var ändå ganska så underhållande med ”behind the scenes”, där man får reda på en del info om inspelningen av filmen och sådant. Vi får se regissören prata och vi får även ta del av nödvändig fakta som att Slaughter Disc faktiskt är en anti-porr-film och att budgeten gick på totalt 10 000 dollar samt att den tog två veckor att filma. För den som vill veta hur de skapade gore-effekterna och blodet i filmen så får vi se på när de skapar krossade hjärnbitar och fake-blod bakom kameran.


Nästa del av extramaterialet är lite ”outtakes”; feltagningar och bortklippta scener. Detta är faktiskt rätt så skoj, mest för att de visar alla feltagningar som involverar en onanerande huvudperson i soffan som inte kan hålla sig för skratt när väl kameran börjar filma. Detta, när man får se hur skådespelarna skrattar åt sina misstag, lättar upp lite av den annars så mörka stämning i filmen.


Något som nästan är i samma stil som det ovannämnda materialet är fotogalleriet med behind the scenes-, samt promotion-bilder från inspelningen av Slaughter Disc.


Ett passande namn för nästa extramaterial är Curse of Slaughter Disc, som endast visar upp en rullande lista med saker som saktade ned skapandet av filmen, med andra ord bara lite fakta om saker som gick fel. Bland annat så blev make-up artisten rånad med en pistol och efter det bröt ihop och filmteamet fick inte använda en riktig porrbutik som inspelningsplats till vissa delar av filmen och var därför tvungna att använda sig utav en ganska dålig blue-screen till scenerna som utspelar sig vid en porraffärs disk.


Sist så får vi en trailer/teaser inslängd på DVD’n. Den ger en ganska rättvis bild av hur filmen är och kanske lockar folk som gillar gore och porr.

 

SAMMANFATTNING
Först när jag satte i Slaughter Disc i DVD-spelaren så tänkte jag att detta kanske inte är så dumt; det är snygga animerade menyer som de har ansträngt sig lite mer för att fixa ihop till denna hyfsade utgåva. Vi blir välkomnade av den onda porrstjärnan i filmen som guidar oss genom menyerna och pekar på alla valmöjligheter. Men när filmen väl har satt igång så ändrade jag åsikt. Den går igång ganska segt och man kommer inte direkt in i karaktärerna. Den första scenen vi möts av involverar en naken kvinna utklädd till clown och nakenscenerna blir fler och fler och tråkigare och tråkigare faktiskt, då det nästan alltid är samma sak i dem och det känns lite som att de är så utdragna för att få filmens tid att gå åt. Skådespeleriet är inget att hurra över heller. Gore-effekterna var faktiskt ganska bra, blodet ser bra och realistiskt ut.


Som helhet är den här utgåvan helt okej och den duger om man gillar filmen. Ljud, bild och extramaterial är verkligen inte något speciellt men det kunde faktiskt ha varit värre för en sån här sorts film. Folk som tror att det här är en helt vanlig skräckfilm skall dock hålla sig borta tycker jag allt då detta är en film med en hel del porr och gore i och är allmänt udda.

 

Ett STORT tack till Steel Web Studios för recenionsmaterialet!

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 3 / 5
STORY…..: 2 / 5
TOTALT….: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Slaughter Disc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: