Bagman: Operation Massmord

Bagman


Titel: Bagman
Genre: Splatter
Regissör: Jonathan Prévost
Skådespelare:

 • Alain Bakayoko
 • Dave Bellerive
 • Joanna Kazmierzak

Produktionsår: 2004
Förpackning: DVD Slip Case 1 disk
Speltid: ca: 20 min
Textning: Ingen
Språk: Tyska, Franska
Extramaterial:

 • Making of
 • Kortfilm: 2 Morts
 • Kortfilm: Bagman 2001
 • Kortfilm: Cgez Toni Spaghetti
 • Kortfilm: Itsy Bitsy Grampy
 • Kortfilm: Mauvaise Dose
 • Kortfilm: La Roue Faucheuse
 • Trailergalleri
 • Bildgalleri

Distributör: Dragon
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 9007150066123
Skribent: David

 

 

HANDLING
Ett par gangsters är ute och kör och från ingen stans springer en tjej mitt ut på vägen och framför bilen och blir påkörd. De 4 gangsterna får en mindre panik och tror att dom dödat henne. De ställer sig runt henne och funderar på vad de ska göra, då vaknar tjejen till liv igen. Hon är helt tokig och skriker på dom att dom måste hjälpa henne, hon förklarar att en man med en påse på huvudet jagar henne. De fyra kaxiga gangsterna bryter nästan ihop när de hör hennes historia och ställer sig och mer eller mindre och hånar henne. Från ingen stans dyker det då upp en figur som har ungefär samma kroppbyggnad som Jason fast en blodig papperspåse på huvudet, det är ingen annan är den fruktade Bagman. Det blir en vilda western streetfight mellan Canadas värsta gangsters och Bagman. Frågan är nu, vem kommer att gå hem levande!?!

 

LJUDKVALITÉ
Vad finns det att säga. Ljudet på utgåvan är Tyskt 5.1 ljud och Franskt Stereo. Mig personligen kvittar det vad de har för ljud i en film som denna. Det enda jag riktigt tänkte på under filmen var att det var mycket klart ljud, specialeffekterna hördes väldigt tydligt. Dock var det lite sämre ljudkvalité på extramaterialet, men det är ganska självklart eftersom några av kortfilmerna var hemmagjorda med vanliga DV-Kamera.

 

BILDVALITÉ
Det var mycket bra bildkvalité, riktigt klar och fin. För er som är petiga så var det inte wide screen. Men jag tror att dom flesta har förståelse för detta. Bilden anpassades väldigt bra och det var inga problem alls. Det finns tyvärr inte riktigt så mycket att berätta om ljud eller bildkvalitén.

 

EXTRAMATERIAL
Dragons utgåva innehåller mycket bra extramaterial som t.ex många kortfilmer som teamet bakom Bagman tidigare producerat. Jag vill helst inte prata så mycket om de själva kortfilmerna, det är filmer som man ska se själva. Det är små 5-10 minuters filmer där många håller samma klass som själva Bagman filmen. Det är dock intressant att se dessa kortfilmerna för att det är deras tankar och alla erfarenheter som gör att de lyckats att producerade denna versionen på Bagman.


Något som jag blev förvånad av när gick genom alla kortfilmer är en speciell kortfilm som heter “Itsy Bitsy Grampy”. Det är en mycket välgjord animerad kortfilm. Den är ganska morbid och handlar om en liten flicka och hennes spindlar. Det är inte riktigt samma stil som Bagman, men fortfarande mycket bra. Förrutom kortfilmerna så finns det en “Making of”. Den vekar vara sjukt rolig men det är svårt att förstå vad de säger för att textningn är på Tyska och talet är på Franska. så om man inte förstår förstår Franska eller Tyska är man ganska körd.


Sist men inte minst så har vi två stycken galleri, vi har ett bildgalleri och ett trailergalleri. I trailergalleriet så finns det trailers på andra Franska filmer, dom håller dock de inte samma stil som Bagman, vi ser kända titlar som t.ex. Hellavator, Slashers, Zombie Self Defense Force. I bildgalleriet så hittar vi både post och pre-prodction bilder. Det är faksiskt många roliga bilder att se om man nu orkar att kolla genom det.

 

SAMMANFATTNING
JAAAAAAA!!!!!!!! Detta är filmen jag har gått och väntat på! Bagman är något av det bästa jag sätt i hela mitt liv, Det är en kaosartad splatterfilm som innehåller allt som en splatterfilm ska. Bagman är en blandning av ultravåld, humor och en kaskad av våldsamma, slaffsiga, gorescener. Det är helt enkelt en Splatterfest!
Efter jag hade tittat på Bagman så kunde jag inte vänta utan jag tittade på den en gång till! Om du är som mig och gillar splatterfilm så får du INTE missa Bagman. Själva filmen är enkel och lätt-tittad, vilket gör att det passar bra till t.ex fest med polarna!


För att vara ärlig så efter jag hade sett Bagman så hade jag inte tänkt en enda sekund på varken ljud eller bild. Det spelar dock ingen roll eftersom du kommer bli helt fängslad av de snygga effekterna och sjukt tokiga scenerna. På grund av filmens korta längd så har den under en längre tid cirkulerat runt på olika forum/hemsidor som t.ex. YouTube och Google Videos. Detta tycker jag är lite tråkigt för att den överaskningen jag fick när jag först tittade på Bagman är något som jag aldrig kommer att glömma. Det är ungefär som första gången jag såg Braindead eller Bad Taste. Sådan här extremgore skall helt enkelt ses på DVD och jag tycker den ska köpas för att gynna de som gjort den. Jag vill gärna se en uppföljare till Bagman.


När jag hade fodralet i handen så stod det på baksidan att det var 88 minuter runtime, men det stämmer inte riktigt. Den totala längden inklusive extramaterial är på 88 minuter men sjäva filmen är på ca: 20 minuter. Men efter jag hade gått genom de totala 88 minuterna så var jag helt överlycklig för att mycket av extramaterialet håller samma klass som själva filmen. Det höjde verkligen det totala omdömmet på utgåvan. Sist men inte minst så är själva utgåvan är riktigt snygg också, den är förpackad i en slipcase med schyssta bilder på både omslaget och i själva dvdhållaren.


3 saker du lärt jag av filmen.

 1. Bagman är sjukt mycket coolare än Batman!
 2. Män med papperspåse på huvudet är sjukt duktiga på kampsport!
 3. Inte springa med vassa föremål som passar in i din ögonglob!

 

Ett STORT tack till Darkdisc för recenionsmaterialet!

 

GORE……: 5 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……..: 4 / 5
UTGÅVAN..: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5
TOTALT….: 4 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

Bagman

7 svar till “Bagman: Operation Massmord”

 1. Hi!
  Can you PLEASE tell me the name of the song that’s playing when the PIMP 😉 arrives? It begins at 1:40 and at 2:05 a woman says some german vocals.
  thank you
  regeards raoul

 2. Hi Raoul!

  Thank you for your commend, actually i dont know. I will contact the person i got the movie from and see if he knows. Maybe he have contact with the people behind bagman!

  I do have the entire song list on the movie, if i paste it here, will that help?

 3. ”She Didn’t Look Like She Had A Disease”
  performed by KILLWHITNEYDEAD
  Courtsey of Tribunal Records

  The Acacia Strain
  Prosthetic Records

  The Black Dahlia Murder
  metal blade records

  Black Taboo

  Burnt By The Sun
  Relapse Records

  Full Blown Chaos
  Stillborn Records

  Lamb of God
  Sony/Epic

  Libido Airbag
  Autopsy Stench Records

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: