Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilli Lagoon


Titel: Creature From the Hillbilly Lagoon
Genre: Skräck / Komedi
Regissör: Richard Griffin
Skådespelare:

 • Andrew Vellenoweth
 • Leigh Radziwon
 • Ben Chester
 • Tanith Fiedler
 • Patrick Pitu

Produktionsår: 2005
Förpackning: DVD keep Case 1 disc
Speltid: ca: 86 min
Textning: Ingen
Språk: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • Behind The Scenes
 • Deleted Scenes
 • Shock-O-Rama Trailers

Distributör: Shock-O-Rama
Butik: Alternative Cinema
UPC-kod: 612385520297
Skribent: David

 

 

HANDLING
Handlingen utgår ifrån en biologiklass med kåta studenter från ett lokalt universitetet, som på fältuppdrag är ute och analyserar förändringar i vattnet. Studenterna upptäcker tyvärr snabbt att vattnet har förändrats så dramatiskt över bara ett par dagar, att det gjort stora påverkningar på både växt och djurliv. Det stannar inte heller med denna hemska upptäckt utan snart träffar de på tokiga och förmodligen inavlade bondläppar som bara vill ställa till problem för studenterna. Bondläpparna påstår att orsaken till vattenföroreningarna skulle vara ett företag som i hemlighet håller på med någon slags forskning och dumpar olagligt farligt avfall i vattnet. De har ingen aning om är att deras gifter som har dumpats i vattnet har skapat något kladdigt, grönt och farligt.


Undertiden som bondläpparna håller på att bråka med de oinbjudna studenterna så börjar ett människolikt sjömonster smyga omkring i skogen, plötsligt börjar människor dö på alla de märkliga sätt. Alla anar snabbt att något förfärligt håller på att hända och istället för att bråka med varandra så måste de nu förberedda sig på att tillsammans hjälpas åt för att hitta ett sätt att själva överleva och döda det hemska monstret.

 

AUDIO / VIDEO
Det går godkänt bra på att kolla på Creature From the Hillbilly Lagoon i 1.78:1 / 16: anamorphic wide-screen. På DVD omslaget skriver man att filmen är HDTV kompatibel, jag vet inte riktigt vad det innebär. Enligt mig så är filmen antingen i HDTV upplösning eller inte. Hur kan den vara HDTV kompatibel? Om någon vet så får ni gärna kommentera detta på hemsidan.
Själva videokvaliteten är helt okej, den håller högre kvalité än förväntat. Några scener i filmer är dock lite dåliga, vilket är ljuset som inte är som det ska och man ser tydligt att det är en amatörproduktion. Även om detta är en amatörproduktion, hade det ändå varit bra om de försökte ta bort alla faktorer som påminner tittaren om detta.


Ljudet är vanligt Dolby Digital 2.0 stero ljud vilket passar filmen utmärkt, det hade bara varit konstigt om det var DTS ljud på en sådan här typ av film. Däremot fanns det en sak som störde mig riktigt ordentligt och det var att man med jämna mellanrum kunde höra vinden i mikrofonen vilket gjorde det ganska svårt att höra vad de sa emellanåt eftersom utgåvan inte hade några undertexter.

 

EXTRAMATERIAL
Tyvärr innehöll utgåvan inte extremt mycket extramaterial, däremot anser jag att den hade det som var väsentligt att ha som t.ex. Trailers, Kommentatorspår, bakom kulisserna och borttagna scener. Till fördel för extramaterialet kan jag säga att det innehöll extremt roliga och underhållande kommentatorspår med regissören Richard Griffin och ett par andra av skådespelare i filmen.


Bland borttagna scener var det inte mycket som gav mig något, däremot gav bakom kulisserna mig bra insikt om hur produktionen av filmen va upplagd. Den innehåller även lite knasiga klipp där en av huvudpersonerna berättar lite om olika scener i filmen.


Sist men inte minst så har vi alla trailers vilket jag personligen tycker är underhållande att titta på. Trailers är bland det bästa som finns och jag måste ge Shock-o-Rama all beröm då jag tycker att de är duktiga med att lägga in trailers på både gamla och nya filmer.

 

SAMMANFATTNING
Med tanke på att Creature From the Hillbilly Lagoon spelades in på endast 16 dagar under extrem värme i Augusti så anser jag att den är väldigt välgjord. och enligt kommentatorspåret så är svettet på pannorna riktigt. Filmen har lite småfel i både ljud och bild vilket är helt förståligt med tanke på att de fick fokusera på att skaffa nya skådespelare mitt under filminspelningen.
Man ska inte tro att denna filmen är felfri vilket den absolut inte är, däremot tycker jag att de småfel som finns inte är något som drar ner omdömet på själva filmen. Creature From the Hillbilly Lagoon är faktiskt riktigt underhållande och har riktigt sjyssta effekter emellanåt bland annat scener där sjömonster sliter av huvuden på människor. Dock så tyckte jag att dom var lite väl aggresiva i användandet av rökmaskinen. Tanken var nog att röken skulle skulle se ut som dimma, vilket dom misslyckades rejält med.


Filmen har inte bara coolt gore utan den har även coola kommentarer som t.ex. “I fucked the creature from the black lagoon”. Självklart som alla andra Shock-O-Ramas filmer så har denna filmen också okontrollerade bröstscener. För att avsluta denna recensionen så vill jag skriva några rader om de saker jag lärt mig av filmen:

 • Gälar gör bondläppar kåta!
 • Muterade radioaktiva sjömonster kan klättra i träd!
 • Giftigt avfall gör att du kan få brudar!


När jag ändå håller på kan jag passa på att berätta om 3 saker ni kan se framemot i filmen.

 • Okontrollerade bröstscener!
 • Slumpmässigt våld mot en tunna med giftigt avfall!
 • MÅNGA bondläppar!


På det hela taget så är detta en bra film, bra utgåva som är hyfsat underhållande. Den har en bra blandning av allt.

 

Om du vill veta hur klassikern Creature From the Black Lagoon hade blivit om regissören istället skulle varit full på hembränt vid inspelningen, då ska du absolut kolla på Creature From the Hillbilly Lagoon!

 

Ett STORT tack till POP Cinema för recensionsmaterialet!

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……..: 2 / 5
UTGÅVAN..: 2 / 5
STORY…..: 2 / 5
TOTALT….: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

Creature From the Hillbilly Lagoon

3 svar till “Creature From the Hillbilly Lagoon”

 1. 😉 Dn här filmen har jag velat se ett Bra tag nu!!) Måste jag se till att fixa Fantastiskt med sånna här filmer är ju att monstret Rockar Fett!! Måste Rek..en annan Cool Monster rulle fr,,mitten av 80-talet dn heter RANA och dn är jvligt Cool!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: