The Butcher 1

Butcher 1


Titel: The Butcher
Genre: Splatter
Regissör: Maik Ude
Skådespelare:

 • Maik Ude
 • Boris Klemkow
 • Arnold Duda
 • Knut Riechmann

Produktionsår: 1991
Förpackning: DVD-R
Speltid: ca: 55 min
Textning: Ingen
Språk: Tyska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • 2st Making of
 • Devils Meat (Maik Udes erster splatterfilm 1989)
 • Abb Altes Video Tape
 • Trailers

Distributör: Absurd Produktion
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
Skribent: Viktor

 

 

HANDLING
Då det inte fanns någon text och alla pratade tyska här så får jag skriva handlingen så som jag uppfattade den. En kille blir mördad av en vän och återuppstår från de döda för att hämnas. Han klär sig i ett vitt lakan över huvudet med två hål för ögonen och dödar folk med machete, pinnar, yxor och andra sjuka tillhuggen som han kan hitta. Tiden går och mördarens offer blir fler och fler och blodigare blir det. Vid sidan om börjar även zombies vakna till liv och törsta efter blod. Ett våldsamt kaos växer och växer… vem skall stoppa mördaren?

 

AUDIO / VIDEO
Tyskt tal på film och extramaterial utan någon textning alls… Toppen! Inte nog med det så är filmen hemmagjord med en videokamera så man kan höra när regissören nuddar kameran eller vrider den eller liknande saker. Ett plus är väl att man hörde i alla fall vad som sades under filmen, även om man inte förstod något av dialogen. Finns inte så mycket mer att skriva om ljudet här då det inte är något speciellt alls. Lite roligt är det att de som musik har använt sig av det kultförklarade Fredagen den 13e-soundtracket i vissa scener samt death metal.


Bilden var väldigt skakig, suddig och hoppade hit och dit ibland. Under hela filmen igenom syns det vita streck på skärmen och ibland skiftar färgen till och med. Troligtvis på grund av filmens hemmagjorda stil och att den är ganska gammal. Den ser ut att vara filmad med en gammal skakig videokamera och man kan då och då se kameramannens finger i bild. Det är som att se på en gammal VHS-film som hackar, trots att det är på DVD. Jag förväntade mig inte någon kristallklar über-grym bildkvalité. Den kunde ha varit mycket bättre dock, även om den inte är så usel så att man inte ser något. Man kan i alla fall se vad som händer på filmen.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterial är på Tyska, allting, utan text. Vi får med två making of-dokumentärer. Den förste är ganska cool, man får se hur de skapar gore-effekter och blod. Det är dock musik i bakgrunden bara. Men det suger ganska hårt att det bara är på Tyska!


Making of #2 har inte bara musik i bakgrunden som den förste dokumentären hade. Här är det nästan samma saker som i den förre, men lite andra scener. Här ser vi när de fyller påsar med blod t.ex.


Härnäst är det en kortfilm med titeln Devils Meat som vi får ta del av. Det här är en skum splatterfilm som innehåller en hel del spyor och blod. Den är nog intressant om man är ett fan av dessa filmskapare.


Abb Altes Video Tape är kort och gott bara en uppvisning av den officiella VHS-filmen Butcher. De har filmat utgåvans framsida, baksida och kassetten. Finns inte så mycket mer att säga då detta är allt.


Hela tre st. trailers är det nu jag skall gå igenom.
Trailer 1 är till uppföljaren; Butcher II, och den ser skum och våldsam ut kan jag säga er.
Trailer 2 är till den tredje filmen; Butcher III, och borde uppskattas av folk som diggar zombies, pistoler, blod och våld.
Trailer 3 är till filmen Janns Stramme Hosen. Jag fick ingen direkt klarhet om vad den här filmen handlade om när jag såg trailern, men den ser konstig ut.


Som grädde på moset får vi också ett kommentatorspår av, vad jag antar vara, regissören och någon mer. Jag fattar inte någonting av det här då det som sagt är på tyska hela tiden. Hade underlättat om man kunde tyska utantill. Det här verkar i alla fall kul om man kan det språket.

 

SAMMANFATTNING
Jag vill kommentera stilen på den här filmen. Det är väldigt udda, väldigt blodigt, väldigt lågbudget och ganska kul ibland. Den innehåller coola splattereffekter, och det är imponerande att de har lagt ned så mycket tid på den här filmen för att vara skapad av unga personer. Ett plus åt våldsscenerna i filmen blir det och all respekt åt att de faktiskt har lyckats skapa en hel film såhär, några killar utan någon budget alls. Jag gillade DVD-utgåvans menyer, de ser coola ut, men tyvärr är det ingen textning med på den.


Skådisarna tittar ibland in i kameran och polishuset är en pojkes rum med klädhyllor och splatterfilms-affischer i bakgrunden, men det är ändå ganska roligt att titta på. Att mördaren bär en vit säck på huvudet ála Jason Voorhes i Fredagen den 13e del 2 är lite skoj också. Jag vill sammanfatta utgåvan som kanske köpvärd för fans av sådan här sorts film. Om du är van vid Oscar-vinnare och Hollywood-producerat så skall du nog hålla dig borta dock.


Kan avsluta med att berätta om tre saker som jag lärde mig av den här filmen:

 • Folk med vita säckar på huvudet och yxor i händerna är oftast farliga.
 • Att sova i sovsäck ute i skogen kan resultera i något mycket otrevligt.
 • Att inte gå upp i höga torn ensam om du inte möjligtvis kan flyga.

 

Ett STORT tack till Absurd Produktion för recensionsmaterialet!

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 2 / 5
STORY…..: 1 / 5
TOTALT….: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Butcher

Butcher

Butcher

Butcher

Butcher

Butcher

Butcher

Butcher

Ett svar till “The Butcher 1”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: