50-åring misstänks för mordförsök och mord i Rödeby


Jag heter David och jag är grundare för Swedish Gore Film Society, jag bor i ett samhälle som heter Rödeby och ligger en liten bit utanför Karlskrona. De senaste dagarna så har vi hört om något fruktansvärt som har hänt i vårt lilla samhälle. En 50årig man har dödat 1 pojke och skadat 1 som var 15 och 16 år gamla. När jag först läste detta så tänkte jag, hur f-n kan en vuxen människa göra såhär. Efter jag fått mer information om vad som egentligen hänt så har jag bildat mig en helt annan åsikt. Detta handlar inte om mord, detta handlar om en desperat familj som inte fått den hjälpen som alla människor i hela världen borde få. Det som hände i Rödeby händer faktiskt över hela Sverige, samma helg så var det en 16åring som blev misshandlad till döds i Stockholm.


Jag tänkte klippa ut den del texter ifrån en pressrelease som gjorts av föräldrarna till den mobbade pojken, hela press releasen hittar ni här: http://blt.se/article/992486_102-151-0-0

Bakgrund
Sedan över två år tillbaka började trakasserierna mot familjen ta form av ren förföljelse. Det inleddes med ständigt upprepade nattliga telefonsamtal där förnedring och hot var återkommande inslag. Situationen eskalerade genom att någon började sprida samma budskap på Internet. Man skapade exempelvis användarnamn på Lunarstorm som överensstämde med den nu anklagade 50-åringen och dennes hustrus identiteter. I deras namn publicerades förnedrande påståenden om familjemedlemmarna. Familjens telefonnummer uppgavs och andra uppmanades att ringa dit och skrika om nätterna. Mannen i familjen ville försöka nonchalera händelsen i hopp om att antagonisterna skulle tröttna och efter en tid togs användarnamnen bort av Lunastorm.
Situationen har därefter förvärrats ytterligare för samtliga i familjen, men även deras vänner och bekanta som på ett aggressivt sätt uppmanats att sluta umgås med familjen. Man har mottagit meddelanden om att ”alla handikappade skall utrotas” etc.
Den 19-årige sonen kan vittna om otaliga tillfällen av inte bara verbala utan även fysiskt hotfulla händelser då mopedgänget förföljt honom, uppträtt hotfullt genom att preja honom och försökt få honom att välta med mopeden genom att knuffa honom.
Efter den händelsen vågade man inte låta sonen färdas själv ute på vägen. När hustrun vid ett tillfälle eskorterade sonen och hans kompis blev de ifattkörda av några mopedister som, prejade hennes bil och slet upp bakdörren. När de stannade körde mopederna runt dem i cirklar.

Upprepad skadegörelse
Den nattliga skadegörelsen på familjens egendom kunde bestå i klotter, sabotage av fordon, stölder av bland annat en moped och uppklippta fårstängsel. Familjens brevlåda har tömts på försändelser samt saboterats så många gånger att man gett upp försöken att ha en egen låda. Numera tvingas familjen ha sin post eftersänd till en annan adress.
Under de drygt två åren som trakasserierna pågått mot familjen har situationen för familjen blivit allt mer ansträngd och pressad. Dessutom har man känt sig frustrerade av att inte bli tagna på allvar och att polis och andra myndigheter inte har agerat efter de anmälningar som gjorts. Under perioder har familjen känt sådan uppgivenhet att man avstått från att anmäla inträffade incidenter då man upplevt att det ändå inte leder till något.
Sonen har den senaste tiden haft allvarliga planer att flytta från gården för att han inte vågar bo kvar där på grund av, som de uttrycker det ”den terror som de hela tiden utsätts för”. Han känner sig inte längre trygg i sitt hem, en situation som givetvis känns enormt frustrerande för föräldrarna. Det enda man velat är att få vara ifred.

Händelseförloppet natten mot lördagen den 6 oktober
Upptakten till det tragiska händelseförloppet natten mot lördagen inleddes redan tidigare under dagen. Vid ett tillfälle var den nu häktade mannen ute och körde bil ihop med ena dottern. Tre ungdomar på en moped körde i hög fart upp längs bilen och slet upp förardörren. I situationen tappade mannen för tillfället kontrollen på bilen och kom över på andra körbanan. Situationen upplevdes som mycket hotfull och obehaglig.
Senare på dagen var mamman inne i byn för att träffa en person. Mopedgänget fick syn på fordonet som förföljdes, man körde om samtidigt som en spark riktades mot bilen samt försökte blockera vägen framför dem. Passagerarna som färdades med mamman i bilen kunde uppfatta hur verbala hot riktas mot dem.

Ytterst hotfull situation
Senare på kvällen blir sonen i familjen uppringd ett flertal gånger och hotad till livet av en ur mopedgänget. En vän till familjen som befann sig i huset höll utkik efter gänget. Vid halv-ett-tiden får han plötsligt syn på dem då de välter soptunnan ute på gården och fortsätter in i trädgården. Något ljud från mopeder hade man inte uppfattat.
Vid denna tidpunkt dyker mamman upp och ska parkera bilen. En medföljande passagerare ser då minst två personer som befinner sig i trädgården varpå mamman i stället väljer att köra in i på tomten. Mot bilen kommer då en av ynglingarna beväpnad med en planka varpå mamman känner sig hotad, får i backen på bilen och lyckas köra iväg från platsen. Hon ringer 112 och blir kopplad till en telefonkö, där hon får vänta som hon upplever det ”en evighet” tills hon får prata med en polis.
– Jag berättar att det finns folk i trädgården med tillhyggen, att jag inte vågar gå in och att barnen befinner sig i huset, säger mamman som ber polisen att skicka en patrull till gården.
Polisen lovar att skicka en bil och uppmanar henne att hålla sig därifrån varpå hon fortsätter köra i riktning från gården.

Då kan man undra varför just Swedish Gore Film Society skriver om en sådan här sak. Jobbar vi inte bara med film? Swedish Gore Film Society är en ideell förening som jobbar med skräckfilm. I många år har medier skrivit om hur farligt skräck och våldsfilm är för undomar. De säger saker som t.ex att våld föder våld. Jag tycker att det är en dålig ursäkt för det som händer i vårt samhälle idag! Ungomar idag har blivit MYCKET mer våldsamma och farliga än när vi själva var barn, vilket inte är speciellt länge sedan. Samhället idag håller på att falera! Detta är för att de vuxna inte tar sitt ansvar. Det är för stressigt på jobbet och de har inte den orken kvar som krävs att vara delaktiga i sina barns liv.
Föräldrarna spelar en väldigt stor roll i detta dramat men vi får inte glömma bort Polisen, Lärarna, Rektorerna andra Vuxna och Socialen, hur kan det komma sig att de inte gjort något för att förhindra detta?
Detta påminner mig om en film som nyligen kommit ut som heter ”Them” som jag tyckte var extremt otäck när jag såg den. Them är baserad på en värklig händelse och handlar om ett ett gäng med barn, inte ungdomar, som bryter sig in i en familjs hem och både psykogiskt och fysiskt misshandlar flera familjemedlemmar. Vad har hänt för att något som detta ska hända. Vi på Swedish Gore Film Society vill säga att vi tar långt avstånd från dessa saker och har ingen förståelse för hur en annan människa kan helt utan tänka göra så här mot en annan människa. Ska det behöva gå så långt att man är tvungen att ta till våld för att kunna försvara sig egen familj mot barn? Det är dags att de vuxna, och nu pratar vi inte bara till föräldrarna, vi pratar till alla som bor i detta sammhället och har kvar vanligt vett. Poliser, Lärare, Socialarbetare, NI MÅSTE SÄTTA STOPP FÖR DETTA.Vart är vårt samhälle på väg när inte ens de vuxna kan ta hand om sina barn? Vi tror att det finns större problem som vi måste jobba med än att sätta dit folk som laddar ned film på Internet eller kör utan cykelhjälm. Varför jobbar vi inte för ett bättre samhälle istället?

6 svar till “50-åring misstänks för mordförsök och mord i Rödeby”

  1. Word, Föräldrar måst fan i mig ta lite ansvar… Annars går det här åt h-vete. Ta reda på vad era barn pysslar med, låt dom inte irra och ränna runt hur som helst.

  2. jag tycker att detta är helt sjukt att polisen inte gjorde nåt innnan detta hände utan lätt dom här pojkarna att fortsätta tycker detta är rent förjävligt. vet själv hur det känns att inte få den hjälp man behöver utan polisen bara skiter i en.

  3. asså dom där jävla idioterna, de var ju rätt åt dom att han sköt dom
    dom hade ju bettet sig JÄVLIGT illa, o då får dom fan ta den smällen

    fria gubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: