The Butcher 2

Butcher 2


Titel: The Butcher 2
Genre: Splatter
Regissör: Maik Ude
Skådespelare:

  • Nils Reineke
  • Nadine Depping
  • Witaly Kechter

Produktionsår: 2001
Förpackning: DVD-R
Speltid: ca: 60 min
Textning: Ingen
Språk: Tyska
Extramaterial:

  • Making of
  • Outtakes
  • Trailers
  • Abb Altes Video Tape

Distributör: Absurd Produktion
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
Skribent: Viktor

 

 

HANDLING
Som på originalfilmen The Butcher är det heller inte här någon textning, utan endast tyskt tal, men filmen börjar i vad som verkar vara en satanistisk ritual på 1700-talet och den skiftar sedan till nutid där en man återuppväcker den mordiske galningen som för flera år sedan slaktade en grupp människor i skogarna iklädd en vit säck på huvudet. Den här gången är mördaren tillbaka och törstar efter mer blod. En grupp människor som campar i en skog är huvudpersonerna som här skall falla offer, en efter en, men det är många fler som också skall komma i mördarens väg.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet har blivit bättre och klarare än den förste filmen i den här trilogin. Här hör vi vad som sägs mycket tydligare och det känns inte lika lågbudget på så sätt. Det brusar inte i kameran och sådant heller, inte så mycket så jag lade märke till det i alla fall. De har gjort ett ganska bra jobb med ljudeffekterna och musiken. Som bakgrundsmusik är det en hel del death metal och tysk hiphop som funkar bra tillsammans med filmens scener.


Bilden är helt okej. Den är ganska ”ren” och inte alls lika suddig och hackig som föregångaren. Det är inte helt perfekt, men det är inte särskilt dåligt heller. Filmen är i widescreen också. Bilden känns ganska klar och fin och det underlättar lite. Här kan vi också se mer detaljer i bakgrunderna och sådant. Blodet ser bra ut på bilden.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet är nästan samma som på Butcher I. Det är en making of, lite outtakes och trailers.


Jag kan börja med making of-dokumentären. Jag tycker att det här är det bästa på extramaterialet nästan. Det är roligt att se på och innehåller intressanta scener. Det är fascinerande hur effektiva mord dessa filmskapare har fixat ihop här. Värt att nämna är t.ex motorsågs-scenen.


Något som också är kul är outtakes; feltagningarna. Det är ganska intressant att se skådespelarna bakom kameran och sådant. Värt att kolla på om du är ett fan.


”Abb, Altes Video Tape” får vi med på den här också. De visar helt enkelt bara upp VHS-omslaget till Butcher II, som visserligen är ganska coolt, men lite tråkigt som extramaterial kanske.


De tre trailers som vi får med är samma som vi fick med på Butcher I också:
#1 Trailer är till uppföljaren; Butcher II, och den ser skum och våldsam ut kan jag säga er.
#2 Trailer är till den tredje filmen; Butcher III, och borde uppskattas av folk som diggar zombies, pistoler, blod och våld.
#3 Trailer är till filmen Janns Stramme Hosen. Jag fick ingen direkt klarhet om vad den här filmen handlade om när jag såg trailern, men den ser konstig ut.

SAMMANFATTNING
Hur skall man då sammanfatta Butcher II? Det är en sjuk splatterfilm som innehåller en hel del roliga scener. Karaktärerna är roliga också. Den är bättre på många sätt än Butcher I enligt mig. DVD’n har snygga menyer, inledningen till filmen är bättre, bilden är bättre, ljudet också, skådespelarna spelar mycket seriösare i sina roller och handlingen är mer genomtänkt.


Gore-effekterna är coola och bra gjorda. Det är kul att se att dessa filmskapare har utvecklats, och då till det bättre, och det skall bli spännande att se vad de har åstadkommit i den sista filmen i Butcher-trilogin, Butcher III.


Innan jag avslutar den här recensionen vill jag räkna upp tre saker som jag lärde mig av Butcher II.

  • När en man med motorsåg och en mask för ansiktet kommer mot dig så är det bäst att springa.
  • Att lifta ensam kan resultera i mycket otrevliga saker.
  • Satanistritualer kan på film ibland väcka ondskefulla zombies till liv.

Ett STORT tack till Absurd Produktion för recensionsmaterialet!

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 2 / 5
STORY…..: 2 / 5
TOTALT….: 3 / 5

SCREENSHOTS

Butcher 2

Butcher 2

Butcher 2

Butcher 2

Butcher 2

Butcher

Butcher 2

Butcher 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: