The Devils Rejects

The Devils Rejects


Titel: The Devils Rejects
Genre: Horror, Action
Regissör: Rob Zombie
Skådespelare:

 • Sheri Moon Zombie
 • Bill Moseley
 • Sid Haig
 • William Forsythe
 • Ken Foree

Produktionsår: 2005
Förpackning: DVD Keep Case 1 disk
Speltid: 104 min
Textning: Engelska
Språk: Engelska
Extramaterial:

 • Trailer

Distributör: Lionsgate & Momentum
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 5 060049 147253
Skribent: Andreas Fäldt

 

 

HANDLING
Familjen Firefly vaknar abrupt denna soliga dag när Sheriff Wydell vrålar utifrån gården att huset är omringat. En stor väpnad polisstyrka väntar på dem och familjen Firefly är inte sena att svara. En hiskelig eldstrid bryter ut och mitt upp i kaoset åker modern fast. Dem andra lyckas dock fly och ger sig ut på en mordturné utan dess like. Hela tiden vetande att polisen är dem i hälarna. Sheriff Wydell är fast besluten att fånga den mordiska familjen och ju längre tiden går desto mer desperat blir han. Detta är morbid skräck blandat med en rejäl dos action. En road-movie för dem härdade. Ska polisen lyckas fånga dem, eller kommer dödsfallen fortsätta där dem drar fram?

 

AUDIO / VIDEO
Video är 16:9 Anamorphic. Widescreen. (Original aspect ratio 1.78:1) Bilden är medvetet både lite skakig och kornig emellanåt, ser ut att vara filmat med en handkamera. Detta är inget negativt utan förhöjer snarare den råa känslan och det känns på något vis mer äkta än om hela filmen hade varit perfekt filmad från början till slut. Överlag är allt mycket bra filmat och situationsanpassat. Jag hittar inte något att klaga på.


Ljudet på utgåvan är i Dolby digital. Svordomarna flödar hela filmen igenom och språket är av sådan karaktär att många skulle bli mörkrädda. Själv finner jag det helt underbart att höra sådant språk och det passar karaktärerna alldeles utmärkt.
Dialogerna är ondskefullt lysande och vartenda ord som sägs sitter som en smäck. Eller vad sägs om kommentarer som:”I want you to say, you are the almighty devil. And I want you to make me your filthy whore.” samtidigt som Otis har sin pistol innanför Wendys trosor efter att ha tvingat henne att ta av sig kläderna.
Hetsigt temperament har de och med hjälp av den höga ljudkvaliten hör man allt härligt som sägs.
Kontrasten mellan det brutala språket, det extrema våldet och den vackra nästan harmoniska musiken som spelas i filmen är enorm. Musiken utgörs av härlig sydstatsrock/country och det känns helt rätt när man hör den strax efter ett makabert mord på en oskyldig kvinna.

 

EXTRAMATERIAL
Detta är en importutgåva och innehåller tyvärr i stort sett inget extramaterial, bortsett från en kort trailer.


Trailer: Innehåller korta och ganska snabba klipp som ger en klar inblick i vad man kan förvänta sig av filmen. Trailern är inte heller särskilt lång, strax över minuten. Men den är häftigt filmad och det märks att man noga har övervägt vilka sekvenser som ska visas. Det känns som en actionspäckad och vrickad film som man verkligen blir sugen på att se.

 

SAMMANFATTNING
En orgie i våld, mordiska rednecks med skjutvapen. Detta är ren ondska, en familj som man inte kan låta bli att fascineras av. Det går inte heller att låta bli att älska de fantastiskt överdrivna scenerna som finns i filmen då familjen Firefly skoningslöst mördar allt och alla som står i deras väg. The Devil´s Rejects tar vid där House of 1000 Corpses slutar och känns som en naturlig fortsättning på sin föregångare. Allting ackompanjerat till härlig sydstatsrock som höjer upp stämningen filmen igenom.
Idérikedomen är enorm och karaktärerna i filmen är härligt morbida. Det hela påminner om en brutal road-movie, blandad med en stor dos blodig och överdimensionerad skräck. Lägg också till extremt actionspäckade scener som riktigt tar andan ur en och du får en liten uppfattning om vad du kan vänta dig av The Devil´s Rejects. Att en hel del av offrerna dessutom är helt oskyldiga och slumpartat utvalda gör bara saken ännu bättre. Dem utsätts för diverse plågsamma behandlingar, nästinill tortyr och det är riktigt njutbart att se hur bissara idéer Rob Zombie har i sin kreativa hjärna. Dessutom gör hans vackra fru Sheri Moon Zombie en lysande insats som den psykopatiske, sexiga mordmaskinen Baby.
När jag såg House of 1000 Corpses tyckte jag att den var bra. När jag såg The Devil´s Reject såg jag ett riktigt mästerverk som visar att Rob Zombie på kort tid mognat som regissör och lyckats göra en film som antagligen kommer att bli en klassiker i mångas ögon. Enligt mitt tycke är The Devil´s Rejects både bättre gjord och mer underhållande än sin föregångare. Den är kanske inte riktigt lika mörk, men den är skrämmande på ett helt annat sätt. Dessutom känns den mer brutal, på ett råare och mer skoningslöst vis. Just det att filmen känns som en road-movie, är brutal som en blodig våldsfilm och har filmkaraktärer som skulle passa in i the Manson Family eller annan valfri inavlad familj gör att den raktigenom ondskefulla stämningen håller genom hela filmen. Om du liksom jag uppskattar en härligt sjuk film med en ännu sjukare familj i huvudrollen kan jag verkligen rekommendera denna.

3 saker jag lärt mig av filmen.

 • En polischef kan ibland framstå som snäppet sjukare än en familj som har hundratals liv på sitt samvete
 • Att inte låta sig luras av en blondins oskyldiga utseende, det kan sluta med ett riktigt blodbad
 • Clowner är elaka as som inte drar sig för att skända ens kropp

3 saker att se fram emot i filmen

 • Se Otis obarmhärtiga behandling av en musiker och dennes roddare
 • Nakna kvinnor som faller offer för Fireflys sjuka gärningar
 • Extremt träffsäkra dialoger och ett språk som passar den makabra handlingen alldeles utmärkt

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 4 / 5
UTGÅVAN..: 2 / 5
STORY…..: 4 / 5
TOTALT….: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Devils Rejects

Devils Rejects

Devils Rejects

Devils Rejects

Devils Rejects

7 svar till “The Devils Rejects”

 1. Håller med om att detta är ett totalt mästerverk… Den är svinigt bra…
  De här är verkligen en film där man tycker synd om bovarna…
  En underbar film som inte får missas.. bra recension…

 2. Den här filmen står mig otroligt varmt om hjärtat! Brukar se den åtminstonde en gång i månaden och den är precis lika bra varje gång! Ett rent och skärt mästerverk! Angående extramaterial så rekommenderar jag 2 disc utgåvan från Lionsgate, den innehåller en massa roligt, bland annat dokumentären ”30 Days in Hell” som är en making of, på hela 145 minuter! Det kallar jag bonus! Tack för bra recension!

 3. Riktigt bra recension glömde jag säga, kolla in 2-discarn som ozzy rekommenderade- 30 days in hell är äckligt bra!

 4. Här har vi en HelT Fantastisk film!! dn går tillbaka till rötterna till 70-talet..Rob Zombie kan verK…göra Bra film!! alldrig en tråkig stund!!) Hela familjen är så Utflippade&Gryma så att dom får the Manson family verka vara en Scoukår på 14-åringar!! sen ett stort + att Willam Forsyth åxå är med!!

 5. urusel och lam rulle , börjar garva när folk snackar om hur ” orginel” den är osv det känns verkligen som den här snubben rob försöker göra den annorlunda och klassisk men det blir platfalll den är bara en kopia på en massa andra splatter/ road movie filmer
  skit dåliga skådespelare och skådespelerskor, speciellt den blonda bruden låt henne aldrig ställa sig framför en kamra igen värst var nog slutet det var då som komiken verkligen började, lite fina bergsvyer och en akustisk gitarr gör det hela komplet …guligt
  en annan lam gitarr börjar yla och jag inser till min fasa att de är den mest överspelade låten på vår planet …Freebird låten tar fart och de gör också slowmo’n jag sitter och undrar(önskar) varför dom inte har dött ännu och varför rob valde att göra en likadan slut scen som en betydligt mer glad road movie från 80 talet hadde thelma o louise som dock är en mycket bättre film generelt och åtminstone har ett manus och en dialog som inte är helt värdelös den hade iallafall en anledning att sluta på ett majsigt ( corny) sätt eftersom det var dens attribut och följde en sådan riktning i stort sätt rakt igenom
  jag vet inte vad rob ville med den här filmen men allt jag vet är att han tog 109 minuter av mitt liv och att han är skylig mig 40 spänn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: