Fantacide

Fantacide


Titel: Fantacide
Genre: Splatter, Extreme
Regissör: Shane Mather
Skådespelare:

 • Peter Rands
 • Dean Mather
 • Paul Stone
 • Derrick Mighall
 • Ivan Brady


Produktionsår: 2007
Förpackning: 2 DVD Disc Keep Case
Speltid: 117 min
Textning: N/A
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Making of
 • Trailers
 • Borttagna scener
 • Fotogalleri
 • Outtakes
 • Alternativa versioner


Distributör:Masochist Pictures
Butik: Darkdisc
UPC-kod: N/A
Skribent: Andreas

 

 

HANDLING
En nazistisk sekt är på jakt efter ett uråldrigt föremål som de tänkt använda för givna syften, dvs målet är att skapa ett nytt tredje rike. Sektledaren, en gammal SS officer, sluter sig samman med en riktig psykopat i den obarmhärtiga kampen för att finna målet. Det är fler som vill åt ”The Spear Of Fantasy” och de är alla villiga att gå över lik för att bli den lyckliga ägaren till detta magiska föremål. Och liken avlöser varandra i denna blodiga och actionspäckade film som får nackhåren att resa sig. Ska någon av alla de inblandade finna vad de söker och vad blir isåfall konsekvenserna?

 

AUDIO / VIDEO
Fantacide kommer med vanligt Dolby Digital 2.0 ljud som är helt okey, dock kan det vara lite otydligt prat här och var men inget direkt anmärkningsbart. Däremot är musiken i vissa partier såpass hög i ljudbilden att den överröstar dialogerna. Om detta är ett medvetet drag för att dra uppmärksamheten till tonerna istället för monologen vet jag inte men det är ganska störande att inte höra vad som sägs. Musiken är av ganska ovanlig karaktär för den här typen av film, ibland är det lugnare toner som gäller, ibland är det country och ibland någon sorts vit makt country. Musiken hörs som sagt väldigt klart och tydligt. Svordomar och rasistiska tillmäten haglar hela filmen igenom så man får inte vara för känslig om man ska uppskatta Fantacide.


Bilden är uppdelad i två format, själva filmen visas i 16:9 och extramaterialet i 4:3. Bilden är riktigt bra. Kanske inte jämförbar med storslagna mainstream produktioner. Men i sanningens namm, vem vill egentligen att en film som denna ska vara jämförbar med Sagan Om Ringen när det gäller ljud och bild? Eller snarare, vem räknar med att den ska vara det? Inte jag iallafall och jag känner mig helt nöjd med Fantacides tydliga bild och helt okej mixade ljud. Blodet skvätter åt alla håll, kroppar massakeras och klockrena kommentarer avlöser varandra precis som sig bör.

 

EXTRAMATERIAL
Utgåvan innehåller en hel disc med enbart extramaterial och det är ett mycket uppskattat tilltag då det är riktigt trevligt material vi får ta del av.


Trailern för Fantacide är klockren och man förstår genast att det är en väldigt skruvad film vi ska få se. Nazister med felvända hakkorsfanor, sexuella övergrepp, huvuden som klyvs itu, häpnandsväckande pistolstrider och blodiga kroppar är bara några av de bisarra inslag som visas. Det framgår tydligt att det är en politiskt inkorrekt film som inte är tänkt för mainstreamfolkets ögon, den är snarare en pungspark mot alla pekpinnar och lagar som inskränker på yttrandefriheten. Detta framgår ännu tydligare när man sett The Making Of Fantacide där Shane Mather förklarar att man borde få säga och tycka vad man vill och det visar han tydligt i sina produktioner. Gillar man inte filmen är det bara att låta bli att se den. Det märks redan när man ser trailern att allt är gjort med glimten i ögat och att det finns en genomtänkt story i bakgrunden.


The Making Of Fantacide är mycket intressant och vi får bekanta oss med såväl regissör som skådespelare och specialeffektsmakare. Regissören Shane Mather och även brodern Dean Mather som står för filmens specialeffekter verkar vara mycket sympatiska och trevliga herrar som båda har klara visioner om vad de vill med sina filmer. Kan även tillägga att båda bröderna medverkar som skådespelare i filmen och det märks att de båda besitter såväl ett brinnande intresse för film som en stor humoristisk ådra som präglar hela produktionen. Övriga skådespelare verkar också betydligt vettigare privat än de sjuka karaktärer vi får se de spela i filmen. Det är väldigt trevligt att få se glimtar från inspelningen av filmen och jag kan tillägga att många liter ”blod” gått åt i inspelningen av Fantacide.


Alternativa versioner är inget som får mig att höja på ögonbrynen direkt men däremot så är den alternativa inledningen snygg. Det är förresten den inledningen som från början var tänkt att användas, men den nuvarande är också helt okej

 

SAMMANFATTNING
Fantacide är en osmaklig film som innehåller våldtäktsscener, övergrepp mot en katt, och andra skruvade grejor som skulle få många människor att spy av avsmak. Just det, den innehåller även en scen då en stackars krake blir tvingad att äta just spy. Här märks det tydligt att det är vita bönor som avnjuts så det är inte så extremt äckligt som det låter och dem värsta scenerna är gjorda på ett sådant vis att man ganska tydligt ser att det är fejk.


Trots allt äckligt, eller tack vare allt äckligt, tycker jag att Fantacide är en riktigt bra film och jag kan rekommendera alla som gillar lite extremare filmer att kolla upp den. Blodet flödar, människor blir stympade och det är en riktigt underhållande rulle med en bisarr story. Fantacide är en film som livar upp i vintermörkret och den får vardagen att kännas lite lättare. Nu överdriver jag kanske en smula men det är en skön film väl värd din uppmärksamhet. Det finns många snygga scener i Fantacide och det märks att man lagt ned energi på att få till de bra. Både renodlade splatterscener som diverse skjutvapen strider är välgjorda.


Om jag ska klaga på något är det filmens längd, Fantacide är drygt 2 timmar lång och det känns som en halv evighet när det är en film av Fantacides karaktär. Nog för att det är bra att man försöker ha med så mycket handling som möjligt men det blir lätt lite segt mellan varven när det man egentligen vill se är splatter, våld och död. Hade filmen varit lite kortare och mer intensiv skulle den vara betydligt bättre men jag tycker ändå att Fantacide är en helt underbar skapelse som man bör se. Jag har tyvärr inte haft möjlighet att stifta någon närmare bekantskap med Shane Mathers tidigare film Excreamer men jag är väldigt nyfiken på den och efter Fantacide väcktes min nyfikenhet ännu mer.

 

3 saker jag lärt mig av filmen.

 • Att vita bönor faktiskt är såpass likt spya att det lär dröja ett tag innan jag äter det igen!
 • Att man med tillräckligt starka vapen kan blåsa av såväl huvuden som armar!
 • Att man kan leva en stund fastän man blivit skjuten rakt upp i rektum!

 

3 saker att se fram emot.

 • Härliga splatterscener som är riktigt bra filmade!
 • En man som suger på en blodig tampong!
 • Åtskilliga huvuden som klyvs itu på smakfulla sätt!

 

Fantacide innehåller så mycket godsaker att du inte får missa den!

Ett STORT tack till Masochist Pictures för recensionsmaterialet!

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
UTGÅVAN..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5
TOTALT….: 3+ / 5

 

 

SCREENSHOTS

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Fantacide

Ett svar till “Fantacide”

 1. Hahaha.. Denna filmen är så gooo!! Jääävligt rolig. hehe.
  Tror de är en svensk låt med lite snabbt i början utav vår
  allas Eddie Meduza med låten Heil Hitler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: