Experiment in Torture

EXPERIMENT IN TORTURE

Titel: Experiment in Torture
Genre: Horror / Slasher
Regissör: Sean McArthur
Skådespelare:

  • Brendan Connor
  • Marjan Faritous
  • Jessica Montanez
  • Gina Martinez
  • Kevin J. Brewerton

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 80 min
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

  • Trailer

Distributör: Lions Gate
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 0 31398 21912 5 80
Skribent: Andreas Fäldt

 

 

HANDLING
Ett gäng kvinnliga strippor beslutar sig för att lämna stan och spendera helgen vid en sjö, allihop motiverade av en ansenlig summa pengar. Men deras semester som var planerad att vara en avkopplande och trevlig upplevelse visar sig snart bli en riktig mardröm då en efter en av de vackra kvinnorna faller offer för en riktig galning. Hans fantasifulla tillvägagångs sätt är långt mer bisarrt än kvinnorna någonsin kunnat föreställa sig och de utsätts alla för hans tortyr. Till exempel blir en av kvinnorna skuren, varpå han placerar likmaskar i hennes öppna sår. En annan kvinna får en syradusch som fräter sönder hennes hud. Utan mänskliga känslor fortsätter mördaren med sina skruvade gärningar och helvetet har precis startat. Tjejerna önskar troligtvis att de aldrig hade lämnat det bekväma liv de levde på strippklubben.

 

AUDIO / VIDEO
Utgåvan vi fick kom med vanligt stero ljud, ljudet är helt okej och det finns inte mycket att klaga på. Musiken passar också bra till handlingen och rytmen blir mer intensiv när det händer något i filmen. Vet inte riktigt hur jag ska kategorisera musiken mer än med att beskriva den som pulserande och intensiv. Konversationerna, skriken och musiken är alla tydliga vilket ger ett ganska proffsigt intryck.

Det var dock Widescreen, 1.78:1 DVD Screen Format. Precis som med ljudet är även bildkvalitén helt okej och det finns inte mycket att klaga på här heller. Allting framgår mycket tydligt och känslan jag får när jag ser Experiment in Torture är att det inte verkar vara en lågbudget film. Det är det troligtvis inte heller. Mellan varven är den filmad på ett sådant vis som går att jämföra med tonårs skräckfilmer i stil med Scream osv. Anledningen till detta beror nog mest på ett par scener som är väldigt soliga och lyckliga, klassisk tonårsskräck musik och ett gäng unga tjejer som aldrig verkar ha upplevt några svårigheter i livet. Kanske låter lite flummigt men jag hittar inget bättre att jämföra med och inget mindre komplicerat sätt att uttrycka mig på.

 

EXTRAMATERIAL
Trailern är inte alls dålig och den borde absolut väcka folks nyfikenhet. Den framställer filmen som väldigt brutal och rå, kanske mer än den egentligen känns när man ser hela filmen. Men som sagt, det är en riktigt bra trailer för en helt okej film.

 

SAMMANFATTNING
Experiment in Torture är absolut ingen revolutionerande film och den lär troligtvis inte få andra regissörer att häpna och plagiera det kreativa konceptet, för detta har redan gjorts miljontals gånger. Men vem bryr sig när vi får se ett gäng vackra kvinnor som blir torterade på de mest ohyggliga sätt. Denna film innehåller en del blod, även om det är lite för lite gore, nakna kvinnobröst, en mördare och en skogssjö så vad mer kan man begära. Även om jag har sett hur många andra filmer som helst som påminner om denna går det helt enkelt inte att inte tycka om den för detta är en genre som jag avgudar och troligtvis alltid kommer att avguda. Om du uppskattar en film som innehåller i stort sätt allt som en hyfsad skräckfilm bör innehålla lär du inte bli besviken på Experiment in Torture.

Ett STORT tack till ZOOM & DOOM för recensionmaterialet!

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Experiment in Torture

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: