Tuberkulose

Tuberkulose

Titel: Tuberkulose
Genre: Splatter
Regissör: Maik Ude
Skådespelare:

  • Maik Ude
  • Boris Klemkow
  • Sebastian Sauerländer

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 60 min
Textning: Ingen
Tal: Tyska
Extramaterial:

  • Behind Tuberkulose
  • Slideshow
  • Du Blutiges Schwein
  • Trailers

Distributör: Absurd Produktion
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
Skribent: Viktor

 

 

HANDLING
Tuberkulose handlar i stort sett om några personer som super sig fulla, två killar i en skog som slår sig själva blodiga i ett slagsmål, en familj där barnet sitter på sitt rum med hyllorna fyllda utav skräckfilm och spelar våldsamma spel på datorn och ritar satanist-symboler i sitt ansikte.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet… ja, vad skall man skriva om det. Det är okej men inte mer än så. Man hör vad som sägs väldigt tydligt, även om det är på tyska som talet är. Det är alltid ett litet plus för hemmagjorda b-filmer som den här. Musiken består till stor del av death metal, dock av band som jag inte kände igen. Det är ingen textning dock.

Bilden var inte toppen direkt. Det ser ut att vara hemmagjort hela tiden. Den är lite grynig men ändå inte så pass dålig så man stör sig på den. Den funkar med andra ord.

 

EXTRAMATERIAL
Att försöka proppa in extramaterial på en film som Tuberkulose hjälper inte att ta bort dålig-stämpeln från den.
Särskilt inte när extramaterialet inte är ett dugg lockande, utan snarare tvärtom.

”Behind Tuberkulose” är vad det låter som, klipp från inspelningen av filmen. Det komiska är att behind the scenes-materialet här är som den riktiga filmen; oseriös och fånig hemmavideo rakt igenom. Det börjar med två personer som filmar runt i ett mörkt rum och sedan fortsätter de och filmar runt på inspelningsplatserna till filmen och även lite make-up skapande.

”Slideshow” består av ett bildgalleri med bilder från inspelningen och dylikt. Inte så värst kul.

”Du Blutiges Schwein” verkar vara en kortfilm som innehåller Maik Ude och Boris Klemkow som slår varandra blodiga i en skog, förutom det verkar det inte finnas någon större handling i det här…

”Trailershow” består av trailers till filmerna Butcher II, Butcher III och Tuberkulose. Dessa trailers finns även med på alla Butcher-dvd’erna som jag har recenserat innan. Det är tre skumma, galna trailers kan jag säga er.

Det är ganska lätt för er som inte har den här utgåvan att dra en slutsats av det jag har skrivit om här då det inte är mycket mer att säga om extramaterialet

 

SAMMANFATTNING
Hur sammanfattar man en film som Tuberkulose egentligen? Den är väldigt skruvad, otroligt oseriös och uselt filmad samt klippt taffligt. Inspelningen verkar nästan ha varit en ursäkt för filmskaparna att få supa på en vardag mitt på dagen bara då stora delar av filmen utspelar sig i ett rum där några personer dricker sig fulla.

Att filma och sedan ta pengar för en film som denna är, enligt mig, att ta sig själv på alldeles för stort allvar. Den ser ut att vara en sådan film man spelar in med ett gäng polare i tristessen för att sedan ge bort till folk i sin vänskapskrets enbart för skoj skull. I Tuberkulose är självdistansen frånvarande när det gäller att få sålt den verkar det som då jag uppriktigt sagt kan säga att den person som köper den här för en dyrare summa pengar kommer bli mycket besviken. Men sedan är det också en smakfråga bara.

Man skrattar dock till ibland då och då under filmens gång, mest åt att det hela är så överdrivet till max hela tiden.

Att det inte existerar någon textning är lite frustrerande, varken svensk eller engelsk. Detta bidrar stort till att jag, som är väldigt dålig på tyska, säkerligen inte förstod många utav skämten alls. Det är jag tvungen att ge ett litet minus på DVD-utgåvan för.

Extramaterialet fungerar för en film som Tuberkulose, men det är nog mest roligt att kolla på om man är ett fan av Maik Udes filmskapande och är väldigt intresserad av att se denne regissör skapa sina filmer då en making-of var det mest intressanta på extramaterialet.

 

Ett STORT tack till Absurd Produktion för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 0 / 5
VÅLD……..: 2 / 5
UTGÅVAN..:23 / 5
STORY…..: 1 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Tuberkulose

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: