Lucker: The Necrophagous

Lucker

Titel: Lucker: The Necrophagous
Genre: Slasher / Extreme
Regissör: Johan Vandewoestijne
Skådespelare:

 • Nick Van Suyt
 • Helga Vandevelde
 • Let Jotts
 • Marie Claes

Produktionsår: 1986
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: ca: 66 min
Textning:

 • Holländska
 • Tyska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Trailers
 • The Story Beyond The Film
 • Original VHS version

Distributör: Media Madness
Butik: Videdrome
UPC-kod: 8 71790348021 2
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Psykopaten John Lucker ligger paralyserad av extremt höga doser av olika droger på en privat klinik. En dag så verkar inte drogerna som tänkt och John vaknar ur sin ”koma”. John återfinner då samma mentala hälsa som han hade innan kliniken, vilket inte var något positivt. Johns bakgrund är inte särskild vacker, han är faktiskt en mycket sjuk man som ägnat sin tid till att att tortera, mörda och våldta både kvinnor, barn och män och faktiskt i just den ordningen.

Han rymmer ifrån kliniken, och bara kort därefter får han veta att ett gammalt offer, Cathy Jordan, fortfarande lever. John bestämmer sig för att avsluta det han påbörjade och en våldsam, blodig och pervers jakt börjar. Han låter ingen komma mellan sig och sitt offer, alla andra som står i hans väg betraktas utan pardon även dem offer. Frågan är hur många oskyldiga som kommer att falla offer för John innan han får ett slut på Cathy.

 

AUDIO / VIDEO
LUCKER: THE NECROPHAGOUS är en gammal film som tidigare bara varit släppt på VHS. Det går inte att förvänta sig att kvaliteten skall vara lika bra som på dagens filmer. När det kommer till bildkvaliteten så är den acceptabel, folk som köper sådan här film är oftast väl medvetna om vad det är för typ av film, och vet därmed också vad man kan förvänta sig.

Media Madness utgåva på LUCKER: THE NECROPHAGOUS leveras i Widescreen 1.66:1, bilden är dock lite kornig och ”hoppig” ibland, när du tittar på den så får du känslan av att du tittar på en gammal VHS med bra kvalité.

Ljudet är Dolby Digital 2.0 och faktiskt helt okej. Det är mycket bättre än på gamla VHS-rullar, så ett bra jobb har gjorts med att fixa till ljudet. Musikvalet i filmen är dock något sämre, den består till största del av musik som är en blandning av Synth/Pop/Jazz och Techno, och ibland så låter det som gammal porrfilmsmusik vilket inte passar in i alla situationer i filmen.

 

EXTRAMATERIAL
Det medföljer ganska mycket extramaterial, det mest intressanta är en dokumentär / intervju med Johan Vandewoestijne som heter THE STORY BEYOND THE FILM. Johan berättar lite om bakgrunden för varför han gjorde filmen till att börja med, varför den heter LUCKER: THE NECROPHAGOUS och hur den blev finansierad. Jag måste säga att intervjun / dokumentären var mycket intressant.

Utöver THE STORY BEYOND THE FILM så medföljer även orginal VHS-versionen av LUCKER: THE NECROPHAGOUS. Orginalversionen är nästan 10 minuter längre än Directors Cut om jag har fått all fakta rätt, även om VHS-versionen har sämre ljud och bild, men det är ganska självklart eftersom det är en ”råkopia” från VHS-bandet.

Sist men inte minst så finns det två trailers under extramaterialet, det är en trailer på LUCKER: THE NECROPHAGOUS och en på Murder-Set-Peices, som är en mycket omtalad exploitationfilm från USA.

 

SAMMANFATTNING
En Belgisk extremfilm med nekrofilscener som kostade ca: 33 000 dollar, där regissörens mål var att chocka publiken och Flamländska filminstitutet. Vad kan jag säga om denna film? Det är tveklöst en ganska unik film i en ganska speciell genre, jag skulle vilja säga att det är som om NEKROMANTIK vore en slasher. Filmen är på runt 66 minuter och jag måste säga, trots att jag inte tyckte filmen var det bästa jag sätt, att den fick tiden att flyta på bra.-

Media Madness Directors Cut utgåva av LUCKER: THE NECROPHAGOUS är en mix av två olika versioner. Eftersom negativen till mastern förstördes när distributionsbolaget gick i konkurs fick man trixa lite för att få ihop en Directors Cut. De var tvugna att ta en Fransk dubbad version utan textning och en Engelsktalade version med hårdkodad textning och överlappa dem för att få ihop en komplett Directors Cut med Engelskt tal och inga hårdkodade undertexter. Bra jobbat måste jag säga!

Faktum är att allting inte är bra med filmen, jag måste tyvärr gnälla lite på att vissa scener i filmen är allt för långa, det är ofta scener där John Lucker bara stirrar på ett av sina offer som skriker oavbrutet i flera minuter. Detta blir riktigt långtråkigt i längden och jag tappade ofta fokus. Offrens skrik är heller inte trovärdiga, dom beter sig som om dom har sex, det är total kaos och bara verbal-orgasm hela tiden. Mycket minus på den biten.

LUCKER: THE NECROPHAGOUS är den enda filmen som Johan Vandewoestijne regisserat, alla andra filmer han jobbat på har han antingen producerat eller klippt. Han har även varit med och producerat filmer som till exempel RABID GRANNIES, PARTS OF THE FAMILY och MANIAC NURSES som förmodligen alla TROMA-fans känner till.

Detta är en mycket omtalad film, och jag tvivlar på att det kommer komma ut en bättre utgåva på filmen, så är du en skräckfilmsnörd och du samlar på film så är absolut LUCKER: THE NECROPHAGOUS en film du måste ha i din samling!

 

3 SAKER JAG LÄRT MIG AV FILMEN:

#1..: Kvinnor låter som om dom får en orgasm när dom blir torterade

#2..: Ruttna människor blir slemmiga

#3..: Våldtäcktsmän bär alltid solglasögon

 

3 SAKER ATT SE FRAM EMOT NÄR MAN SER FILMEN

#1..: Bra effekter

#2..: Onödigt våld

#3..: Sjukt fula brudar.

 

”En blanding av NEKROMANTIK och MANIAC med ganska vidriga scener”

 

Ett STORT tack till Videodrome för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

Lucker

Lucker

Lucker

Lucker

Lucker

Lucker

Lucker

Lucker

4 svar till “Lucker: The Necrophagous”

 1. Nekrokantik ? Du menar väl Nekromantik?

  Hur som helst en fin recension. Kommer att hamna i min samling alla gånger. Verkar finnas ännu en ny version på den nu på DVD; Ska forska lite i de innan. Mer recensioner på filmer av den här typen tack =)

  ”You keep them heads rolling”

 2. Va! Nej, vafan tror du, klart som fan jag menar Nekrokantik, har du inte sett den? 😛

  Jag vill verkligen tacka dig för att du linslusit recensionen och påpekat detta grova stavefel, självklart skall detta ändras!

  Over and out! David (swegore)

 3. Har till och med ”Nekromantik 20th Anniversary Limited 500 ex Retro VHS Box Set” men även ” Blood pictures” utgåva. Helt klart en av mina favorit filmer. Men Lucker har alltid lockat mig, skönt att den finns på en värdig DVD nu. Man kan alltid hoppas på att flera pärlor kommer ut så här. Finns så mycket härlig Videonasty som bra har försvunnit.

  Var bara lite retsam av mig att påpeka stavfelet =) Din sida rockar David. Så du kan sova gott. Hoppas på att kategorin ”Extreme” kommer växa så det knakar 😉

 4. Hehe, tack så mycket! Vi kommer faktiskt att komma ut med en massa gamla godingar och inte bara nyare släpp. Har du önskemål på filmen som skall recenseras så skicka gärna ett mail till mig david@swegore.com så kanske vi kan lösa det 😀

  Men exterme kommer absolut att växa! 😀

  //David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: