The Murder Game

Zombie Western

Titel: The Murder Game
Genre: Slasher
Regissör: Robert Harari
Skådespelare:

  • Steve Polites
  • Katie Sirk
  • Samuel Klein
  • Julia Pickens

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 87 min
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

  • Filmmakers comentary
  • Deleted scenes
  • Outakes
  • Trailers
  • The puzzle: The very first 500 pieces film

Distributör: Lightyear and Warner Brothers
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 085365635821
Skribent: Christer Persson

 

 

HANDLING
Några nördiga tonåringar har kommit på, i deras tycke, den perfekta leken. Den innehåller inget sex och inga droger (hallå?). Bara lite hederligt mördande! The Murder Game går ut på följande: alla deltagare drar varsitt kort och den som får spader dam får äran att vara mördare. Ingen får veta vem som har kortet och en dödlig katt och råtta-lek kan ta sin början.

Dock har deras föräldrar tröttnat på leken, och förbjuder dom att vara hemma. Det är dags att leta reda på ett nytt ställe för deras ”busiga” lilla lek. Saker och ting blir inte lättare då Lucys emo-kusin Colin dyker upp. Han blivit tvingad att bo hos henne och hennes pappa ett tag, och han passar verkligen inte in i deras lilla gäng. Stackare.

Efter lite funderande kommer de på en brilliant ide! De tänker smyga in i ett magasineringslager, där de kan fortsätta leka mord och dessutom vara ostörda hela natten. Det dröjer dock inte länge innan leken blir till blodigt allvar! Skratten tystnar och skriken tar vid!

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet på The Murder Game är tydligt och klart och jag hade inte några problem att höra dialogen. Tyvärr finns det bara Dolby Stereo 2.0 ljud.

Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt med kvalitén på digitala filmer. De ser mer ut som privata familjefilmer än en biorelease, det ser helt enkelt billigt ut. Klippningen i filmen är väldigt ojämn och, till och med, de avsnitt där mord och lemlästningar utförs, känns den ovanligt oinspirerad. En tightare klippning, trimning av vissa dialogscener och lite experimenterande med kameravinklar skulle definitivt vara till filmens fördel. I övrigt så är bildsnitten och ljussättningen helt godkända, och letterboxformatet är trevligt.

 

EXTRAMATERIAL
Det finns en hel del extramaterial på skivan och när man har köpt en dvd för sina surt förvärvade slantar är det helt klart en bonus. På det sättet blir man inte besviken på Murder Game.

Kommentatorspåret genomsyrar samma glöd och energi som de som man har hört på Futurama DVDerna. Fyllt till bredden med anekdoter och glada skratt. Det hörs att de är stolta independent filmare, och varför skulle de inte få vara det?

Tack och lov ligger “the deleted scenes” bland bonusmaterialet. Filmen är redan i längsta laget.

The murder gags är riktigt kul. Trots att filmen är gjord på en minimal budget, så märker man att alla inblandade, filmteam och skådespelare, hade kul tillsammans under inspelningen.

Den 10 år gamla Kortfilmen The Puzzle tyckte jag riktigt mycket om. En kortfilm på ungefär 8 minuter som var regissören Harari och hans vapendragare Jason Continos första samarbete.

Som om det inte räckte så ligger det med både teaser/theatrical trailer till Murder Game. Tyvärr så får man påklistrat i ansiktet vilka priser filmen har vunnit på diverse lågbudgetfestivaler mer än filmens innehåll. Just det, jag höll på att glömma bort… DVD autostartar med trailer för en annan independent film, The ghosts of Edendale.

 

SAMMANFATTNING
Det snygga DVD-omslaget och den snygga animerade menyn (samma bild som förövrigt används i den animerade DVD menyn) försöker placera in The Murder Game i samma kategori som mainstream skräckisar som Hostel och Saw, när den i själva verket inte har något gemensamt med dem. The Murder Game är ännu en i raden av skräckfilmer som tar tonåringar till en öde plats där de blir mördade en efter en. Inget nytt under solen med andra ord, men det har gjorts förut och kommer att göras om och om igen.

Skådespeleriet var överlag rätt okej. Dialogen är inte dåligt skriven, men sättet skådespelarna levererar dem på är ibland plågsamt amatörmässigt och påminner i vissa stunder om skolteater. Det var dock en scen som stack ut i filmen rent dialogmässigt. Huvudrollskaraktärerna har barrikaderat sig inne i ett magasin och skräckslagna diskuterar de vad det är för galen mördare som är ute efter dem. Här finns det några intressanta ordväxlingar och är den enda scenen i filmen där jag tycker att skådespelarna verkar vara bekväma och självsäkra på sina roller. Kanske borde Harari skriva manus till en film som bygger på dialog snarare än skräck, då han känns mer stabil i dessa scener.

Då kommer jag till mordpartierna i filmen… jisses… här blev jag verkligen besviken. Var de inte över för snabbt (precis som Pac-Man omgångarna de spelar i filmen) så var de alldeles för traditionella. Visst, det är lite blod här och där, och en av tjejerna blir ihjälslagen med ett avhugget huvud men det räcker inte alls för att leva upp till omslagets antydan av våld och blod. The Murder Game skulle med lätthet kunna visas på TV, inte för att skräckfilmshatare skulle tycka om det, men du förstår vad jag menar.

Som sagt, filmen kunde ha varit mycket bättre, blodigare och innehållit lite nakenscener för att krydda upp den lite. Men gillar du independent filmer, och skräck i synnerhet kan du med lätthet spendera 87 minuter på denna film.

 

3 SAKER JAG LÄRT MIG AV FILMEN:

#1..: Rök inte gräs och ha sex när du befinner dig i ett skräckfilmsscenario. Aldrig!

#2..: Lyssna på dina föräldrar, de vet verkligen vad som är bäst för dig!

#3..: Om du ska döda någon, döda dom då! Prata inte! Varför har psykopater i filmer en sjuklig besatthet av att förklara sina motiv? Håll käften och DÖDA!

 

3 SAKER ATT SE FRAM EMOT NÄR MAN SER FILMEN

#1..: En del välskrivna dialoger

#2..: Kvinnor i tajta (och då menar jag TAJTA) tröjor

#3..: Ett par blodiga mord.

 

 

Ett STORT tack till Murder Game för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……..: 2 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

The Murder Game

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: