Special Dead

Special Dead
Titel: Special Dead
Genre: Zombie / Komedi
Regissör: Thomas L. Phillips & Sean Simmons
Skådespelare:

 • Jason Brubaker
 • Gia Natale
 • Anthony Rutowicz
 • Amy Wade

Produktionsår: 2006
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 83
Textning: Nej
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • ”Riding The Short Bus” (Behind the scenes)
 • Special Dead Trailer
 • Slideshow
 • ”Special Button”

Distributör: Lazy Ghost Films
Butik: Lazy Ghost Films
UPC-kod: 8 37101 42974 0
Skribent: Ronny Carlsson

 

 

HANDLING
Välkommen till Camp Special Dude, en ranch uppe bland bergen som är till för mentalt handikappade. När ranchen sakta men säkert blir fylld av köttätande zombies så beslutar sig kampledarna för att ta med de handikappade till bussen för att ta sig därifrån.

Gänget tar sig till bussen.. ja, nästan iallafall. De tar sig till stället där bussen brukade stå, för något de hade glömt bort var att bussen är på lagning. De har nu inget annat val än att försöka ta sig ner från berget genom att slakta sig igenom horder av zombies.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet på filmen är Dolby Digital 2.0. Jag tyckte musiken var hög emellanåt men det var inget som störde dialogen. Man blir aldrig lämnad i tystnad då det praktiskt taget alltid finns bakgrundsljud som syrsor och liknande.

Filmen är i 16:9 Widescreen. Scenerna som var filmade i dagsljus var fina och klara. Däremot ju mörkare det var, ju grynigare blev det, och halva filmen är på natten. Mörkret och grynet döljer tyvärr en del blodeffekter från oss men trots det så störde jag mig inte speciellt mycket.

 

EXTRAMATERIAL
På DVDn finns en del extramaterial, men det är ingen märkvärdig mängd. Kommentarspåret innehåller rolig fakta för oss fans. Man hör att dom tycker det är roligt att berätta allt och det gör genast att man blir intresserad av att lyssna på dom.

”Riding The Short Bus” visar oss lite hur det var bakom kameran. Vi får bland annat se en del zombiesminkning, och vi får även veta att dom flesta jobbade på filmen gratis. Tyvärr så är ”Riding The Short Bus” väldigt kort.

Trailern till filmen visar allt man behöver veta för att bli sugen på att se filmen. Till skillnad från många andra trailers så är denna inte missledande på ett enda sätt.

I Slideshow-delen så får man se foton från inspelningen, tillsammans med härlig musik.

”Special Button” är en grej som helt enkelt bara finns där för att filmen handlar om utvecklingsstörda. Det enda den är till för att att man ska försöka lyckas ta sig tillbaka till huvudmenyn, för man är tydligen handikappad själv. Detta gör du helt enkelt genom att trycka på ”PRESS HERE”.

 

SAMMANFATTNING
SPECIAL DEAD skulle inte kunna ha ett bättre fodral. Det är väldigt snyggt och väldigt stilrent. Man ser även direkt vad man kan förvänta sig. Om jag aldrig hade hört talats om filmen och hittade den i en videobutik så tror jag att mina ögon hade dragit sig till den. Filmen är väldigt rolig och lyckas få mig att skratta redan första minuten som involverar en kille med Tourettes syndrom. Det finns väldigt många karaktärer i filmen att lära sig känna, men det är inga problem då man förstår direkt hur varje person är till sättet. Jag vet att man inte ska skratta åt utvecklingsstörda, men i SPECIAL DEAD så är det halva njutningen, om inte mer, men jag tror inte att någon kommer ta illa upp utav skämten trots det. Filmen påminnde mig rätt mycket om den australienska zombie/utomjordings-filmen UNDEAD och den musikfyllda DEAD & BREAKFAST. Likt DEAD & BREAKFAST så bjuder SPECIAL DEAD på en snubbe som spelar roliga låtar på sin gitarr.

Nu till skådespelet. Det märks att personerna inte är handikappade på riktigt, men dom gör ändå ett väldigt bra jobb då dom fortfarande är trovärdiga. Det finns dock vissa kommentarer som man inte får rätt vibb av, men det glömmer man bort redan sekunden efter, som ofta är fylld av zombieslakt.

Det tar mig till nästa del – gore. Tyvärr finns det inte mycket gore i filmen, utan det är mest blodsprut och splatter som gäller. Men missförstå mig inte, det FINNS gore, jag förväntade mig bara mycket mer. Som jag även sa tidigare så döljer sig många effekter bakom mörker, och det är en av filmens större minus. SPECIAL DEAD vet exakt vad den vill ge oss, och den lyckas väldigt bra. Man fastnar snabbt i filmen (kanske p.g.a sex-scenen?) och den blir aldrig tråkig. Tempot, blodet och humorn håller samma nivå hela vägen.

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett Special Dead:

 • Det spelar ingen roll hur en människa dör, när den blir zombie så hänger det alltid kött och slaffs i ansiktet.
 • Utvecklingsstörda mobbar dom som är mer utvecklingsstörda.
 • Vissa motorsågar måste kopplas in i väggen.

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • När Oswald spelar låten ”You’re all retarded, anyway”!
 • Korta kjolar!
 • ”Snuff” Stones kommentar om zombiehästar

 

Fartfyllt, blodigt och efterblivet roligt!

 

Ett STORT tack till Lazy Ghost Films för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
HANDLING..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

Special Dead

3 svar till “Special Dead”

 1. hahaha denna måste jag se!…schysst jobbar Ronny!…Du får byta ut väl mot val bara…i ”De har nu inget annat väl än att försöka ta sig ner från berget genom att slakta sig igenom horder av zombies.” 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: