The Sexploiters

The Sexploiters
Titel: The Sexploiters
Genre: Sexploitation
Regissör: Al C. Ruban
Skådespelare:

 • Terri Steele
 • Gigi Darlene
 • June Roberts

Produktionsår: 1965
Förpackning: 2 DVD Disc Keep Case
Speltid: 61 min.
Textning: Nej
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår med fotografen with C. Davis Smith
 • Färg häfte med texter av filmhistorikern Michael J. Bowen
 • Retro-Seduction trailer vault

Distributör: Retro-Seduction Cinema
Butik: Retro-Seduction Cinema
UPC-kod: 612385222696
Skribent: Christer Persson

 

 

HANDLING
The Sexploiters är den snaskiga historien om några uttråkade hemmafruar som kommit på ett enkelt sätt att få ihop lite extrapengar. De har en ”modellagentur” där de säljer sex, och deras män är helt ovetande. Ingen sexuell avart är främmande för dessa otrogna kvinnor, som ser till att mjölka ur varenda slant ur sina kunder. Allt från nakenfotografering, lite klassisk piskning till nekrofili-rollspel utspelas framför åskådarens ögon. Vår guide och konnesör är Lynn, och vi följer henne en ”vanlig” dag på jobbet där hon möter kunder och visar sina (och sina kvinnliga kollegors) färdigheter inom det sexuella området. Även om dessa kvinnor ser ut som oskyldiga offer är det de som är rovdjuren… män är ett enkelt byte!

 

AUDIO / VIDEO
Jisses… om det inte vore för sakens skull att se denna del av filmhistorien, skulle ingen orka med den dåliga kvalitén. Ljudet är riktigt uselt emellanåt, och man hör tydligt hur en del repliker är pålagda efteråt och ljudet försvinner helt och hållet korta stunder. Underligt nog höjer det den smutsiga känslan av filmen, och får dig vilja tvätta ögonen, öronen, händerna och ditt moraliska samvete efter du sett klart filmen. Men vem lyssnar superkoncentrerat på ljudet när filmens poäng är att visa nakna kvinnokroppar? THE SEXPLOITERS har även ett jazzigt soundtrack, lite coola trumpeter och lite galet xylofonspelande får dig ändå att vilja stänga av ljudet ibland. Dialogen är inte mycket att skriva hem om (eller i en recension heller), då den är undermånligt skriven, dock har den en torr humor och självmedvetenhet som gör att den blir godkänd. Däremot är sättet replikerna levereras på riktigt amatörmässigt. I ärlighetens namn kan nog erkännas att ingen skådespelerska anställdes för sin konverationsskicklighet. Ljudet är i stereo iallafall.

Vissa scener i THE SEXPLOITERS är filmade med en Super 8 kamera och blandas med 16 mm. film. Lite distraherande, men å andra sidan ser man inte filmen enkom för dess konstnärliga foto eller enastående kvalitet. Enligt det medföljande texthäftet är en del scener tillagda efteråt och det märks. Tekniskt sätt ser det ut som Ray Charles har varit huvudfotograf (förlåt C. Davis Smith). Inramningen på personer och shot/reverse shot mellan dem är totalt ologiskt i vissa scener. Eller kan det ses som konst? (kom igen filmnördar! Skriv en uppsats om THE SEXPLOITERS dadaistiska och surrealistiska form, som ett direkt svar på Zappruder filmen på John F. Kennedys mord.) Trots det vet du att du måste köpa DVDn hur som helst… män är ett enkelt byte!

 

EXTRAMATERIAL
Kommentatorspåret med Michael J. Bowen och THE SEXPLOITERS fotograf C. Davis Smith är underhållande. Smith berättar många anekdoter om de människor som var med och skapade sexploitationfilmerna på sextiotalet. Det verkar som det var en lättsam stämning under produktionerna.

Det lilla medföljande färghäftet är riktigt kul, Retro-Seduction Cinema skämmer bort sina kunder med dessa. Michael J. Bowen har skrivit en informativ och intresseväckande artikel och några fina bilder finns att vila ögonen på.

Som vanligt på Retro-Seduction Cinemas utgåvor finns det många trailers att se; HIDEOUT IN THE SUN, THE SEXPERTS, THE SEXPLOITERS, THE FLESH MERCHANT, CURIOUSLY OBSESSIVE PEEPSHOW, NAUGHTY NUDES OF 64 AND NAUGHTY NUDES OF THE 1960s. En del trailers är i färg och en del av kvinnorna ser trevliga ut, även om det ibland ser ut som de gömmer en päls i underkläderna!

 

SAMMANFATTNING
Retro-Seduction Cinema behandlar dessa gamla filmer med en kärleksfull omsorg. Förpackningen av filmerna, texthäftena, kommentatorspåren och alla trailers gör att du också kan bli en (s)expert på den amerikanska sexploitationvågen från 1950 och 60-talet. THE SEXPLOITERS kanske inte är genrens bästa, med dess värde som en tidsmaskin tillbaka till 60-talet är ovärderligt. Den sexuella revolutionen var totalt ignorerad i dåtidens tv-shower, då alla var asexuella och moraliskt klanderfria. THE SEXPLOITERS och dess likar visar vad som verkligen skedde i städerna och i förorterna. Det var inte bara puss o kram ska du veta. Som tidigare nämnt är hantverket i filmen ojämnt. Trots det levererar THE SEXPLOITERS sitt budskap och har en väldigt annorlunda syn på prostitution än, låt säga THE FLESH MERCHANT. Denna film följer den ”den lyckliga horan” devisen och de sexuella utsvävningarna är kvinnornas egna val. Terri Steele gör ett bra jobb i huvudrollen, men filmen är bara en ursäkt för att visa unga, nakna kroppar. Filmen har inte mycket till sexscener, utan tyngdpunkten ligger på den långa fotosessionen men June Roberts, Marlene Star, Jackie Miller och den bystiga Gigi Darlene (tack o lov är kvalitén på den delen riktigt bra!). Utgångspunkten är att följa en av hemmafruarna från hennes avfärd från hennes hem i den lugna förorten till staden där hon säljer sex till manliga klienter. Och sedan i en berättarteknisk cirkelrörelse återvänder hon på kvällen till sin ovetande man i slutet. Historien är dessutom baserad på verkliga händelser. THE SEXPLOITERS har sina uppenbara brister men får dig att titta till den sista filmrutan hur som helst… män är ett enkelt byte!

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett THE SEXPLOITERS:

 • Om du ska på en fotosession, glöm för tusan inte kameran!
 • Du vet aldrig vilka skumma hemligheter en del kvinnor bär på!
 • Sextiotalet var verkligen sexigt!

 

3 saker att se fram emot i filmen:

 • Massa fina underkläder!
 • Okonventionellt kameraarbete blandat med jazzig musik!
 • Den långa fotosessionen med flera poserande kvinnor kommer få dig dregla och skratta. Samtidigt!

 

Sex säljer sensationellt bra… män är ett enkelt byte!

 

Ett STORT tack till Retro-Seduction Cinema för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 0 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 1 / 5
HANDLING..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS
The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

The Sexploiters

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: