Die Zombiejäger

Die Zombiejäger
Titel: Die Zombiejäger
Genre: Zombies, Action, Komedi
Regissör: Jonas Wolcher
Skådespelare:

 • Martin Brisshäll
 • Christian van Caine
 • Nick Holmquist
 • Margareta Strand

Produktionsår: 2005
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 85 min.
Textning: Svenska, Engelska, Spanska
Tal: Svenska, Engelska, Tyska, Italienska, Danska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår med Jonas, Magnus och Aldo
 • Trailers
 • 4 Featurettes
 • 2 Musikvideos
 • Combatzone Commercial
 • Makeup sfx of project-x
 • Slideshow
 • Radio GFN

Distributör: Regain Records
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 7 320470 068199
Skribent: Andreas Fäldt

 

 

HANDLING
Det är nutid och Göteborg invaderas av zombies. Förgiftade mjölkpaket sprider smittan vidare och regeringen som faktiskt har ett motgift beslutar sig för att anlita zombiejägare istället för att ge de smittade människorna serumet. Tre hårdnackade jägare från Tyskland anländer till Göteborg, en stad där fullständigt kaos råder och där människorna fruktar för sina liv. Många är de som protesterar och ifrågasätter regeringens agerande. Var beslutet att anlita dessa zombieförgörare det rätta eller har regeringen grävt en grav åt invånarna i Göteborg och resten av landet? En sak är iallafall säker: zombiejägarna sparkar mycket röv i sin brutala utrensning av de blodtörstiga döingarna!

 

AUDIO / VIDEO
Trots att Die Zombiejäger är en svensk film talas det en mängd olika språk och det levereras i Dolby Digital 2.0. Vi får höra tyska, danska, italienska, svenska och engelska i filmen, som dessutom medvetet är osynkroniserat dubbad för att få till den rätta känslan. Dialogerna är riktigt roande och det finns något humoristiskt i nästan varje mening som sägs. Musiken som genomsyrar filmen är främst metal och synthmusik. Första tonerna vi får höra i filmen står blackmetal bandet Dark Funeral för och det är så att man får gåshud när tjejen i duschen blir kallblodigt mördad av sin pojkvän till denna brutala komposition. Ljudkvaliteten är bättre än man kunde vänta sig och såväl musik som dialoger hörs tydligt.

Ett krig mellan människor och zombies utspelas i ett högt tempo. Ändå är kameraföringen och klippen såpass bra att vi ändå hänger med hela tiden. Även om det tydligt märks att det inte är någon mastodontproduktion vi bevittnar är allting tillräckligt professionellt filmat för att tillgodose åtminstone mina behov och formatet är Widescreen 1.85:1  (anamorphic). Detta är rentav riktigt bra om man jämför med flertalet andra filmer inom samma genre, där framförallt de tidiga trendsättarna ofta föll vid mållinjen på grund av dålig bildkvalité. Nog för att det är klädsamt med lite halvsunkig kvalitet på äldre filmer men jag är tacksam för att denna film har såpass bra bild och ljud.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet innehåller en hel del roliga prylar och om vi börjar med kommentatorspåren kan jag säga att det var riktigt intressant att höra dessa tre män berätta om filmens olika scener osv. Och dessa tre män är Jonas Wolcher, Magnus Hedqvist och Aldo Cunei. De berättar en del om olika personer som spelar i filmen och lite om de olika karaktärerna i filmen, bland annat Dragonetti vars bakgrund faktiskt låter ganska genomtänkt. Det är väl delvis på grund av att man gett dennes karaktär så mycket historia och utrymme som man valt att göra en film vars titel är Dragonetti: The Ruthless Contract Killer. Vi får naturligtvis även höra lite historik både om filmens stjärnor, dvs zombie jägarna, plus att vi får reda på lite fakta angående inspelningen, scenerna, musiken och platserna i filmen.

Någonting som var ovanligt trevligt att se var slideshowen som i många fall brukar kännas både onödig och tråkig. I denna slideshow får vi inte bara se stillbilder utan även lite klipp från till exempel en spelning med Dark Funeral och lite filmat material med skådespelare och regissör. Detta gör att variationen blir större och att denna sektion av extramaterialet faktiskt blir en behållning istället för en besvikelse.

Under Featurettes får vi i en av intervjuerna se Aldo Cunei, mannen som spelar Dragonetti. En intrigfull och spännande historia läggs upp om dennes bakgrund och jag häpnar lite över hur mycket liv man gett honom. Och med det menar jag att det bakom denna Dragonetti finns en person som fått så mycket personlighet att en film med fokus på honom och hans äventyr håller på att spelas in. Och den nya filmen utspelar sig såvitt jag kan förstå tidsmässigt före Die Zombiejäger och händelserna i Göteborg. Att skådespelaren Aldo fått till sig mycket information om karaktären han spelar är tydligt och han berättar allting med stort engagemang. Förutom intervjun med Aldo kan vi även se Magnus Hedqvist prata om vapen i Guns & Weapons in Die Zombiejäger, samma Magnus berättar om upploppsscenerna i Riot in Gothenburg och sist men inte minst får vi se Martin Brisshäll prata om sin roll i Die Zombiejäger samtidigt som han får sitt hår klippt av en frisör. Detta inslag har man gett det korta och smidiga namnet Martin Brisshäll Talks About His Part In Die Zombiejäger- A Low Budget Action-Comedy.

I Radio GFN (Good Fact News) får vi höra Henrik Andersson intervjua Michelle Barbeau, forskningschef på Cassel Institutet För smittkontroll som är den enda tillverkaren av anti-zombie serum i världen. Vi får bland annat lära oss att vi blir smittade av zombieviruset på grund av att vårt immunförsvar inte är tillräckligt motståndskraftigt för att stå emot och att det bästa sättet för att inte bli smittad är att inte utsättas för viruset, evakuera drabbade städer osv.

Extramaterialet innehåller även tre Trailers för Die Zombiejäger som alla är ganska bra. Det finns också två Musikvideos, en video med syntbandet Project X och en video med metalbandet Avatar. Båda dessa videos är helt okej och likaså musiken som banden spelar. Förutom allt detta finns det två reklaminslag, varav det ena är för butiken Combat Zone som säljer soft air guns, det andra är för Sfx Makeup. I det sistnämnda inslaget får vi se sångaren Torny från Project X bli sminkad och uppiffad som en zombie. Resultatet blir riktigt bra!

 

SAMMANFATTNING
Zombies i Göteborg! En svensk film som handlar om något av det tuffaste som en film kan handla om: zombies! Dessutom utspelar sig alltihop i staden där jag föddes. I teorin kan det inte bli bättre. Trots filmteamets nästintill obefintliga budget på knappt 40 000 kr och en inspelning som tog drygt tre år att färdigställa på grund av detta, hade jag skyhöga förväntningar på Die Zombiejäger. När jag sedan äntligen fick se den räckte det med att se inledningsscenen där en naken tjej i duschen blir mördad av sin zombiefierade pojkvän till tonerna av Dark Funeral, för att inse att jag inte skulle bli besviken. Trots att det mellan varven kan kännas lite enformigt att se zombies avrättas på löpande band är detta en grym film gjord med glimten i ögat och med en stor dos humor. Träffsäkra repliker, underbara zombies, sköna zombiejägare och frisyrer som ändras under filmens gång på grund av den utdragna inspelningen är bara några av filmens ingredienser som skiljer denna från många andra mer humorbefriade filmer. Det krävs mycket tålamod för att orka fortsätta arbeta i tre år med att färdigställa en film så både regissör och skådespelare förtjänar all heder för detta. Jag vet att det är många med mig som älskar Die Zombiejäger och jag hoppas att ännu fler får upp ögonen för den. Som många säkerligen redan vet är regissören Jonas Wolcher i full färd med inspelningen av sin nya film Dragonetti: The Ruthless Contract Killer, som förhoppningsvis kommer att bli ännu bättre än Die Zombiejäger. Så om du mot förmodan inte har sett Die Zombiejäger än tycker jag att det är hög tid att göra det innan den nya filmen är färdig. Den är klart sevärd och gillar du zombiefilmer lär du inte bli besviken. Och även om du inte är förtjust i zombiefilmer rekommenderar
jag att du ser den just för att den är så olik alla tidigare Svenska filmer du har sett!

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett DIE ZOMBIEJÄGER:

 • Ta reda på vad mjölken innehåller innan man dricker den!
 • Göteborg har annat än Slottskogen och Liseberg!
 • Avenyn kan se ut som en krigszon även utan att EU- toppmöten hålls!

 

3 saker att se fram emot i filmen:

 • Zombies som avrättas på avenyn i Göteborg!
 • En sexscen där den ena zombiejägaren fäller klockrena kommentarer!
 • Dark Funerals Emperor Magus Caligula spela ”parkbänks-nekrofil” med bravur!

 

Pick mich du bitch!

 

Ett STORT tack till Jonas Wolcher för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
HANDLING..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

Die Zombiejäger

3 svar till “Die Zombiejäger”

 1. Wow, den ser verkligen underbart lågbudget ut! Varför har den aldrig korsat min väg?? Jag menar, jag har ju hört om den otaliga gånger men… nåväl. Pass auf, liksom. men vart hittar man den, är det så enkelt som att surfa in på Ginza eller liknande eller är den så obskyr att den är för fin för sånt? 😉

 2. Den tyska utgåvan på DVD är i det närmaste utgången.

  Klubb Super 8 kommer i nära samarbete med Jonas Wolcher att ge ut den ultimata svenska utgåvan av filmen på DVD i höst!

 3. Recensenten här måste vara vän med regissören, eller varit inblandad i projektet, för det är det ända sättet jag kan förstå att han berömmer filmen.

  Enligt mig är denna film helt horribel, och tro mig, jag gillar dåliga filmer, men denna filmen är dålig på ett dåligt sätt så det blir inte det minsta kul, snarare pinsamt att de har lagt ner så mycket jobb och tid och ändå blev det bara en hög exkridiment.

  kameramannen saknar helt talang(kan vara regissörens val med) för alla slagsmåls scener med zombierna är totalförstörda, då kameran ska envisas att flytta på sig precis när varje slag skall inträffa.

  Specielleffecterna är inte mycket att hänga på galjen heller, jag undrar verkligen vad de 40 000 kronorna kan ha gått till, inte är det till specielaffekter i alla fall, tvivlar att det är till skådespelarna heller som är otroligt värdelösa så man gråter nästan. effekterna är så simpla och så ltie förekommande att jag skulle kunna gjort dem själv för en femhundring.

  Fotot är B med, men på ett riktigt dåligt sätt, vi är ändå på 2000-talet så då kan man faktist offra sig att använda åtminstone färgkorigering på datorn så det blir en duglig bild istället för den naturligt hemska DV bilden. Visst hade den varit filmad med tex en super 8 så förstår jag att man itne ska det, det ger i sig självt härliga färger, men DV kan ingen människa i värden tycka är fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: