The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

Titel: The Hood Has Eyez
Genre: Horror, Rape/Revenge
Regissör: Terrence Williams
Skådespelare:

 • Cydne Schulte
 • Antonio Royuela
 • Anne Stinnett
 • Jesselynn Desmond

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 73 min.
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget

Distributör: Sub Rosa Cinema
Butik: Amazon
UPC-kod:
Skribent: Andreas Fäldt

 

 

HANDLING
Kimmy är en blyg tonåring som till vilket pris som helst vill passa in med ”innegänget”. Mot sin vilja låter hon sig övertalas att följa med sina så kallade vänner på en fest istället för att åka hem och studera som hon egentligen tänkt att göra. Festen ligger en bra bit därifrån och just som de passerar ett suspekt, sunkigt område råkar de köra på en kvinna som springer ut halvnaken framför bilen. Vad de desperata och skräckslagna ungdomarna inte räknat med är att kvinnan de nyss kört på är delaktig i några gangsters vidriga plan. Planen som från början var att råna de ”fina” ungdomarna övergår snart i brutala våldtäkter, misshandel, förnedring och mord. Något som däremot inte gärningsmännen räknat med är att Kimmy, som blivit psykotisk och avtrubbad av den omänskliga behandlingen, kommer att hämnas på ett sätt ingen trodde var möjligt.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet är inte det bästa man upplevt men det fungerar ändå bra och det levereras i Dolby Digital stereo. Det mesta hörs väl och precis som med bildkvaliteten har jag inte mycket annat att säga om ljudet. Musiken i filmen är inget att tala om då det mest är lite skumma bakgrundsljud vi får höra så något framtida soundtrack tror jag inte vi kommer att få se i skivhyllorna.

Bilden som är väldigt ljus, då allting utspelas mitt på blanka dagen, håller en kvalitet som duger väl. Den levereras i formatet Widescreen 16:9 och jag har inte några negativa invändningar angående bildkvaliteten. Även om vi inte får se extraordinärt mycket detaljerade scener med slafs och klägg framgår ändå filmens alla händelser klart och tydligt. Bra så!

 

EXTRAMATERIAL
opian av filmen jag har är en screener och innehåller inget extramaterial utöver en trailer för filmen. Trailern visar en ganska bra bild av vad som komma skall och jag trodde efter att ha sett den att filmen skulle vara betydligt bättre än den i själva verket var. Vi får se hur några unga kvinnor utsätts för en rad vidriga händelser så som sexuella övergrepp och förnedring.

 

SAMMANFATTNING
Min hjärna drar omgående referenser till rape/revenge filmer som t ex SCRAPBOOK och I SPIT ON YOUR CORPSE, I PISS ON YOUR GRAVE, signerade Eric Stanze. Troligtvis drar jag dessa referenser för att förnedringsscenerna är likartade i Terrence Williams film men personligen tycker jag att SCRAPBOOK och I SPIT ON YOUR CORPSE, I PISS ON YOUR GRAVE är både bättre och råare än THE HOOD HAS EYEZ som jag tyvärr hade svårt att uppskatta. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som gjorde att jag inte gillade filmen men någonting saknas i både manus och framförande. Troligtvis är orden jag söker känsla och talang, två verkligt viktiga ingredienser som saknas. Det känns som att man enbart varit ute efter att göra en så vidrig och brutal film som möjligt, vilket i sig inte måste vara något negativt, men när den rätta känslan aldrig infinner sig kan jag inte förmå mig att uppskatta detta. Jag får tyvärr säga att THE HOOD HAS EYEZ inte motsvarade min förväntningar. Det finns ingen riktig spänning i filmen och förnedringen och perversionerna som karaktärerna utsätts för väcker enbart avsmak. Inte den där härliga känslan av avsky och förakt som vanligtvis brukar infinna sig när man ser en bisarr film som har en fungerande story. Nej, denna gång var det enbart en irriterande tomhet som ockuperade hjärnan såväl under filmens gång som en stund efter filmens slut. En ångest över att ha spenderat 73 minuter på en film som inte gav mig någonting förutom möjligtvis tankar om huruvida denna film kommer tas emot av andra som ser den. Måhända tycker de att den är bättre än vad jag tycker. Troligtvis är detta en film man antingen älskar eller hatar. Själv ställer jag mig tvekande någonstans mittemellan, äcklad av filmens handling men tämligen oberörd och skeptisk till helheten av produktionen. Om du inte sätter ribban högt och om du inte har några önskemål angående manus och handling kan du lägga din tid på att se THE HOOD HAS EYEZ. Om du däremot är ute efter något lite mer kvalitativt skulle jag rekommendera dig att istället se SCRAPBOOK eller en gammal klassiker som LAST HOUSE ON THE LEFT.

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett THE HOOD HAS EYEZ:

 • Säger din magkänsla till dig att åka hem och plugga istället för att festa bör du lyssna till den!
 • Kör du på en halvnaken tjej i ett sunkigt ghetto gör du bäst i att lämna samvetet i handskfacket och dra därifrån!
 • Lita aldrig på pistolbeväpnade gangsters!

 

3 saker att se fram emot i filmen:

 • Unga kvinnor i avslöjande skoluniformer!
 • En vändning där förövarna blir offer och får sota för sina gärningar med råge!
 • Hyfsat sjuka och skruvade scener, t.ex en spik som slås in i urinröret på en av gärningsmännen!

 

The Hood Has Eyez är en vidrig och blodig skapelse som äcklar och väcker avsmak!

 

Ett STORT tack till Cinema Threat för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 3 / 5
HANDLING..: 1 / 5

 

 

SCREENSHOTS
The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

The Hood Has Eyez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: