KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

Titel: Kill Them And Eat Them
Genre: Horror, Skräck
Regissör: Conall Pendergast
Skådespelare:

  • Richard Archer
  • Lloyd Cameron
  • Sandy McDonald
  • Francoise Snobel

Produktionsår: 2005
Förpackning: Screener
Speltid: 80 minuter
Textning:

  • Ingen

Tal: Engelska
Extramaterial:

  • Trailer

Distributör: Brain Damage Films
Butik: Brain Damage Films
UPC-kod:
Skribent: Fredrik Johansson

 

 

HANDLING
En ung man vaknar under en kraftledning och stöter strax på en mutant som ser ut som en blandning mellan flugan (som i filmen FLUGAN) och fiskargubben som mormor har hemma på väggen. Det visar sig att Doktor Gore, spelad av Sandy MacDonald, har varit i farten och muterat folk, igen. Mutanten attackerar den unge mannen och i tumultet som uppstår blir mutanten av med en hand som hittas och två agenter som jobbar för ”firman” blir intresserade och börjar undersöka saken. Agenterna spårar Dr Gore till en nedlagd fabrik där Dr Gore försöker bota sina mutanter medan hans ondskefulle assistent, spelad av Francoise Snobel, jobbar med en helt annan agenda, allt medan mutanterna lufsar runt utanför och agenterna närmar sig.

 

AUDIO / VIDEO
Bilden är i inte i widescreen utan i det där andra formatet som var vanligt för ett tag sedan, letterbox tror jag det heter. Anledningen till att jag gissar är att detta är en screeener och formatet anges inte på sådana. Filmen verkar vara filmad med en handhållen kamera, vilket kanske får dig att dra öronen åt dig, men hav förtröstan säger jag; det är inte på något sätt störigt. Bilden är överlag bra och jag har inget att anmärka på.

Ljudet funkar fint. Soundtracket är spretigt och innehåller allt från rockenroll/metal till något som närmast kan liknas vid jazz på amfetamin. En jaktscen ackompanjeras av något slags saxsolo som får mig att tänka på den malplacerade dragspelsmanglingen till actionscenerna i filmen RAVENOUS som än idag får mig att skratta bara vid tanken. Ljudvolymen är en aning ojämn och ibland blir ljudet mycket högre, så bitvis får man höja och sänka, från att inte höra vad som sägs till att nästa bli döv och tillbaka igen.

 

EXTRAMATERIAL
Med på denna screener fanns trailern för filmen och den sammanfattar filmen på ett bra och fartfyllt sätt. Den är faktiskt riktigt representativ. Vanligtvis så får en trailer filmen att verka mycket bättre än den i själva verket är, dock inte här.

 

SAMMANFATTNING
Efter en härlig inledning, som nästan fick mig att skita i byxorna, utvecklar sig en riktigt rolig film med glimten i ögat. Filmen lanseras som skräckfilm, men framför allt skulle jag vilja framhålla dess komiska kvaliteter, endel medvetna, andra inte. På den negativa sidan kan nämnas att man har klippt in otroligt fula, tecknade cutscenes som ser ut som något man har ritat i paint med vänstra foten. Vidare hade man kunna få upp tempot lite i filmens mittdel där mutanterna i stort sett bara knallar runt och ser fula ut. Å andra sidan är det fullt ös i resten av filmen, så jag ska inte dröja vid detta.

Förutom inledningen är det inte mycket som skrämmer den inbitna skräckfilmsfantasten här, men att flabba till roliga oneliners, gore och sjukt fula mutanter är inget man tackar nej till heller. Denna filmen är som klippt och skuren för att avnjutas en lördagkväll i goda vänners lag. I vissa scener tar man helt oblygt steget från skräckfilm till slapstick. Visst, det tog säkert inte mycket tid att komma på grundhistorien med en galen vetenskapsman som muterar folk, men dialogen har man lagt desto mer tid på.

På sexfronten är det glest, så glest att jag kommer på mig själv med att sitta och leta efter pinupkalendrar i bakgrunden när två mutanter slåss så att hårtussarna ryker i förgrunden. Det är en tjej med i filmen men hon tillbringar större delen av tiden med att vara avsvimmad, killarna i filmen verkar inte heller sugna på att visa nån hud. Så nollan i omdömet för sexdelen är inte ett lågt betyg utan en markering att sex och naket helt saknas i filmen.

En anna kul grej, medveten eller inte är svårt att avgöra, är att Dr Gore påminner starkt om skräckfilmslegenden Vincent Price. Även om få kommer i närheten av Vincents karisma och pondus.

Sammanfattningsvis en schysst rulle, med många garv, riktigt fula mutanter och inte en enda sexscen.

 

3 SAKER JAG LÄRT MIG AV FILMEN:

#1..: Man kan inte göra en omelett utan att slita av några ansikten!

#2..: Vilda mutanter som utfodras med rått kött kan man skicka till affären med en shoppinglista!

#3..: Om man bränns till döds av starkström sprutar det blod!

 

3 SAKER ATT SE FRAM EMOT NÄR MAN SER FILMEN

#1..: När assistenten ‘pratar ut’ med en hjärndöd mutant

#2..: Kommentaren: ”Would it kill you to die with a little dignity?”

#3..: Användandet av kaffemått som vapen.

 

 

Ett STORT tack till Brain Damage Films för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

KILL THEM AND EAT THEM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: