CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

Titel: CHAINSAW CHEERLEADERS
Genre: Skräck, Komedi, Slasher
Regissör: Donald Farmer
Skådespelare:

 • Tiffany Shepis
 • Debbie Rochon
 • Jackey Hall
 • Ciara Richards

Produktionsår: 2008
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 28 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Info om SICK FILMS
 • Info om CHAINSAW CHEERLEADERS
 • Galleri med audio
 • CHAINSAW CHEERLEADERS drinking game!

Distributör: SICK FILMS
Butik: Darkdisc
UPC-kod: N/A
Skribent: Björn Pettersson

 

 

HANDLING
Efter att Dawn stampat sönder näsan på sin stackars pojkvän Dax, som hon avslöjat tillsammans med en annan tjej, beslutar hennes föräldrar att de bör vidta åtgärder. De accepterar inte Dawns destruktiva beteende och tar hjälp av en hjärnskrynklare som ska få ordning på saker och ting. Lösningen blir att Dawn skickas på cheerleader camp där hon ska drillas tillsammans med Bambi, Chassy och Jessica samt deras coach Callahan för att bli en normal och duktig flicka igen. Naturligtvis uppskattas lösningen inte det minsta av Dawn.
Samtidigt som Dawn lider svårt på grund av sitt nya umgänge börjar mystiska saker hända i den lilla staden. En häxa som levde för ett par hundra år sedan har hittat dit och vill för allt i världen hitta en kropp att reinkarneras i för att sprida ondska och djävulskap omkring sig för allt var tygen håller. Naturligtvis kolliderar häxans planer med Dawn och hennes Cheerleader-vänner och kaoset är ett faktum.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet håller förvånansvärt bra kvalité måste jag säga, jag hade väntat mig något lite kackigare och ojämnare faktiskt. Trots att det ”bara” rör sig om hederligt stereoljud så håller det hög klass och är fritt från jobbigt brus och sviktande volym. Det är förvisso inga storslagna ljudeffekter som pressas ut ur mina högtalare, då explosioner ála Hollywood är ganska långt borta från CHAINSAW CHEERLEADERS värld, men de effekter som finns där är klart godkända. Då filmen inte är textad är det även ett stort plus för de tydliga dialogerna som hörs väl genom hela filmen, för man vill ju för allt i världen inte missa någon del av den intrikata handlingen.
Bilden levereras i formatet 4:3 Pal och är även den helt klart godkänd. Någon knivskarp skärpa eller fantastisk ljussättning är det naturligtvis inte tal om, men bilden är tillräckligt skarp, ljus och klar för att jag ska vara nöjd. Man har även fått de scener som utspelar sig i mörker att se bra ut, de brukar ju som bekant dras med en synnerligen enerverande grynighet i filmer med lite lägre budget, vilket såklart är positivt.

 

EXTRAMATERIAL
En kort sammanfattning av filmen är först ut, om det ens kan räknas som extramaterial, där det finns lite kort info om filmen och några av de medverkande, ungefär som texten på omslagets baksida. Vidare finns ett stillbildsgalleri med bilder både från filmen och från inspelningen, samt några bilder på de medverkande, bland annat Jackey Hall, i andra sammanhang. Ganska kul att kolla igenom, men inget som skakar om min världsuppfattning. Sist men inte minst finns även ett partyspel med bland extramaterialet. Spelet går i korta drag ut på att i muntert samkväm hiva i sig så mycket sprit som möjligt tillsammans med CHAINSAW CHEERLEADERS, vilket i de flesta fall lär sluta med en karatefylla av bibliska proportioner. Rackarns trevligt med andra ord, och väldigt kreativt måste jag säga. Inte själva supandet kanske, men att göra något eget och udda och slänga med i extramaterialet istället för tjugo trailers och en trött filmografi som ingen egentligen bryr sig om. Utgåvan är klart godkänd alltså, förutom en detalj: Varför har man ett tecknat omslag på en cheerleader med motorsåg när filmen är full av levande sådana? Ett foto hade jag uppskattat mer, men det är ju petitesser egentligen. Efter vad jag har förstått ska det även finnas en super-deluxe-limiterad utgåva av CHAINSAW CHEERLEADERS med signerade bilder och andra fräcka grejer, så vill man åt gräddan av det hela bör man kanske sikta in sig på den istället. Eller varför inte båda?

 

SAMMANFATTNING
Titeln CHAINSAW CHEERLEADERS är onekligen en av de bättre jag stött på i mina dagar, och jag får upp bilder i huvudet föreställandes horder av cheerleaders med motorsågar som glatt sågar sönder varandra mellan heja-ramsorna. Sjukliga mängder blod och snygga tjejer är ju som bekant en av de absolut bästa kombinationerna en film kan ha, och mina idéer om hur bra den här filmen kan vara trissas upp ytterligare. I och med att förväntningarna trappas upp så pass mycket endast på grund av att titeln är så fantastiskt bra börjar man ju såklart fundera på huruvida själva filmen håller samma höga klass. Svaret är dessvärre nej. Det episka blodbad som jag i min stilla enfald hoppats på uteblir tyvärr och drömmen om den ultimata slashern känns plötsligt väldigt avlägsen. Det som stör mig mest med filmen är de styggelser till sjukligt skitfula sminkningar Dawn och hennes väninna Ciara tvingas strutta omkring i. Maken till förfulande av människor, som förvisso inte var så granna innan heller, har man väl knappast sett till i modern tid. I övrigt är det filmens första halva hälft som drar ner helhetsintrycket mest, då det går alldeles för långsamt för min smak. Intresset svalnar ganska mycket redan innan själva intrigen drar igång på allvar, så för min del hade filmen gärna kunnat vara lite kortare. Jag vill ha action, inte massa onödigt dravel!

När filmen väl kommer igång blir det lite bättre som tur är. Inälvor, arga cheerleaders och onda monster, samt några motorsågar, utgör tillsammans bra underhållning och allt är frid och fröjd. Helt enligt regelverket tittar några bröst fram under filmens gång och inälvor slits enkelt ut med handkraft, vilket bör få vilken skräckentusiast som helst att njuta i fulla drag. Effekterna är utförda på klassiskt charmigt b-filmsmanér, även om lite väl mycket hålls utanför bild ibland. Skådespelarnas insatser får ses som godkända men inte så mycket mer, lite överspelat ibland och ganska intetsägande lite väl ofta. Bäst är helt klart Jackey Hall som får sin karaktär Chassy att framstå som riktigt stenkorkad, vilket också är meningen. Bra jobbat alltså.

Ska man sammanfatta hela kalaset så är jag inte helt nöjd med vad som bjuds. Som jag tidigare nämnt lever CHAINSAW CHEERLEADERS inte riktigt upp till förväntningarna som titeln ger. Jag skulle önska ett högre tempo, mer blod och framförallt mer motorsågar! Det skyltas ganska mycket med dem på omslag, i titeln och på ganska många bilder i extramaterialet, så några fler motorsågsscener hade man kunnat önska var med i själva filmen. Hursomhelst, en helt okej rulle som säkert kommer falla ganska många i smaken trots allt. En stor anledning att köpa CHAINSAW CHEERLEADERS är för att stödja det nystartade bolaget SICK FILMS som gör en kulturgärning i och med att de släpper den här typen av film för den svenska marknaden. Två tummar upp för det!

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett CHAINSAW CHEERLEADERS:

 • Håll dig väl med mamsen!
 • Ligg inte med fetisar!
 • Cheerleaders är lömska och korkade!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Lättklädda brudar med motorsågar!
 • Spexiga hejarramsor!
 • Ondska bortom allt vett och sans!

 

”Brudar, Tuttar, Våld, Motorsågar!”

 

Ett STORT tack till SICK FILMS för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 2 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

CHAINSAW CHEERLEADERS

3 svar till “CHAINSAW CHEERLEADERS”

 1. Åh men den verkar ju skitbra ju! Eller kanske inte lika bra längre men… ändå skitbra! Jag håller med om att titeln är klockren. Annars tycker jag det var en ovanligt trevlig recension – en så fin kombination av informativ och käck, ja nästan glättig, text. 😀 Två tummar upp för DEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: