Terror Toons

Terror Toons

Titel: Terror Toons
Genre: Horror, Komedi
Regissör: Joe Castro
Skådespelare:

 • Beverly Lynne
 • Lizzie Borden
 • Brandon Ellison
 • Kerry Liu

Produktionsår: 2002
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 115 min.
Textning:
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Cast and Crew Interviews
 • Bloopers
 • Film ”Special Effects” Segment
 • ”The Making Of” Documentary
 • Trailers

Distributör: Brain Damage Films
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 690445023520
Skribent: Tove CeginskasHANDLING
När Candy och Cindys föräldrar lämnar syskonen ensamma i huset över helgen bestämmer sig systrarna för att underhålla sig på olika sätt. Cindy och hennes väninna bjuder över ett par vänner till ett litet party, och Candy drar sig tillbaka till sitt rum med en mystisk tecknad DVD som kommit på posten samma dag. Filmen, producerad av Djävulen själv, visar sig innehålla en serie av det blodigare slaget. Olyckligtvis slipper de två huvudpersonerna, Doctor Carnage och Max Assassin, ut ur skärmen och in i de stackars systrarnas hus. Väl ute sätter de igång att jaga, tortera och mörda de stackars försvarslösa tonåringarna – på sitt eget komiska sätt förstås. Men Cindy får chansen att stoppa de mordiska karaktärerna, då hon med Djävulens hjälp förvandlas till en seriehjältinna. Ska hon hinna innan Doctor Carnage och hans medhjälpare slaktar hennes vänner? I seriernas värld kan allting hända!


AUDIO / VIDEO
Widescreenformat – fler tekniska termer än så kan jag inte utläsa av denna indiefilmutgåva. För att då koncentrera sig på estetiken i stort kan jag, måttligt road, sammanfatta intrycket: Det är dåligt filmat med mycket oskarpa närbilder och mer än en gång ser skådespelarna in i kameran – fast med tanke på att filmens två huvudpersoner är ett par galna seriefigurer bör man väl inte vänta sig alltför mycket av skådespeleriet. Vad gäller specialeffekternas estetiska uppenbarelse är det faktiskt överraskande bra någon gång ibland. Större delen är dock animerade på ett sätt som för tankarna till Paint. Eller vad sägs om blodiga scener som helt utelämnas till förmån för tecknat blod som rinner över skärmen? Bildkvalitén är inget att klaga på – om man betänker att TERROR TOONS är en inte särdeles allvarlig B-film. Taskigt ljus i huset där filmen utspelar sig bidrar tillsammans med patetiskt dåliga animeringar till att göra bildkvalitén precis som en film av den här typen ska vara – mörk, lite kornig, med lite underlig ljussättning (i de fall man ens brytt sig om någon ytterligare ljuskälla).
Tillsammans börjar det snart likna en dogmafilm, vilket dock följande sektion sätter stopp för. I en dogmafilm får ju nämligen inget ljud läggas på i efterhand. Detta verkar vara något av filmens signum – att i efterhand lägga till så mycket ljudeffekter som möjligt. Eftersom huvudpersonerna kommer ifrån seriedimensionen anpassar sig musik, ljudhärmande läten och dialog (om man vill gå så långt att kalla deras kommunikation det) till denna genre. Resultatet kanske skulle funka i en renodlat animerad film, men det här är bara irriterande. Kvalitén på ljudet, som jag bara kan anta presenteras i stereo, är dessutom väldigt pendlande. Första halvan av filmen är relativt lätt att hänga med i, men plötsligt sjunker ljudnivån och med den även kvalitén. Eftersom filmen saknar undertexter blir det väldigt irriterande när det pendlar i volym. Att alla ljud dessutom blandas ihop vilket gör det svårt att urskilja vad personerna säger bidrar inte heller till att göra TERROR TOONS till någon speciellt njutbar filmupplevelse.


EXTRAMATERIAL
Här finns en del att välja mellan, det som imponerar mest är kanske det synnerligen omfattande utbudet av trailers – hela åtta stycken Brain Damage-produktioner kan den intresserade få en inblick i. Fans av SABBATH, eller varför inte skådespelarensemblen i TERROR TOONS, rekommenderas dem alla. Själv är jag måttligt intresserad och går direkt till Bloopers. Som jag misstänker rör det sig främst om några föga underhållande felsägningar. Som ett referat av filmen, bara att i den färdiga produkten lyckades de i alla fall hålla sig för skratt. De här scenerna känns bara plågsamt krystade. Lite mer naturligt kommer sig intervjuer med skådespelare och filmskapare. Naturligt, för att man får en inblick i hur jävla kassa och amatörmässiga de verkligen är. Lite underhållande, med tanke på hur otroligt roligt filmskaparna själva finner det. Det jag tycker är roligast är dock att regissören Joe Castro är uppvuxen på en getfarm… eller att den bystiga lillasystern ser ut som värsta glasögonprydda supernörden i verkligheten.

I intervjuer framkommer en del intressanta saker – som att filmen, till skådespelarnas skräck, spelades in på bara tre dar, att det var ett förstagångsprojekt att arbeta med bluescreen, och kanske det mest graverande och komiska när ”Amy” bekänner att hon varken är speciellt bra på att framföra eller memorera repliker… Snyggt jobbat.


SAMMANFATTNING
På senare tid har jag kanske ådragit mig lite väl mycket B-skräck och kanske överstigit min kvot en smula. Tyvärr är det därför inte alls lika hysteriskt roligt som jag hade tänkt mig, och även om jag inte kräver någon filmens Kafka så börjar det faktiskt inte speciellt bra. Jag börjar ångra vad jag gett mig in på, men det som inte dödar en, det härdar en… eller så kommer det tillbaka i uppföljaren och dödar en. Vad förtexter och musik anbelangar bör man i vilket fall vara hög på nåt för att uppskatta det. När jag sätter på filmen är jag i stället stinn av pizza, trött efter jobb och med en viss irritations- och obehagskänsla kvar i kroppen efter att tidigare under dagen ha tittat på SAW III. Det kan ju förvisso ha ett benigt finger med i spelet, men jag misstänker att det handlar om mer än så.
Filmen inleds med en tunnhårig punkare som presenterar handlingen och man får en hint om att idén kan vara kul, men man lyckades inte gå hela vägen. Animationer och inlevelse – tja, det är ju ingen Burton direkt om jag säger så. Men, jag biter ihop och ger det en chans – jag är ju faktiskt så illa tvungen.

Efter att den första irritationen över hur dåligt och fånigt allt är har lagt sig hinner jag faktiskt med att uppskatta filmen ett par minuter. Den inledande scenen med syskonen i huset har absolut sin charm. Den infantila lillasystern med sina jättelika attribut är rätt komisk, men den roll som för ett ögonblick höjer filmen är systrarnas mamma, en uppenbar men prydlig transvestit. Jag hoppas på vidare bekantskap med denna karaktär, men det dröjer tyvärr till slutet av filmen. Emellan detta bjuds jag på en orgie i dåligt skådespel, dålig ljudkvalitet och enormt dåliga animeringar. Handlingen hade kunnat vara rätt kul om man skrivit om manus, men där gick jag bet. Exempelvis gavs man intrycket att det skulle pågå en vild fest i huset – inte fyra barnsliga tonåringar som dricker lite alkoläsk och beställer pizza. Otaliga exempel finns på hur roligt det kan bli med fester som spårar ur när de invaderas av någon galning. Varför inte välja ett fungerande koncept? I stället håller man sig uppenbarligen till B-filmens gyllene regel ”Så dåligt att det blir roligt”. Tyvärr blir det inte alltid automatiskt roligt bara för att det är dåligt, vilket den här filmen ger otvivelaktigt bevis på.


3 saker jag lärt mig efter att ha sett TERROR TOONS:

 • Transvestiter gör allting roligare!
 • Skräck och komik funkar bäst ihop på papper!
 • Titta inte på okända filmer du fått på posten!


3 saker att se fram emot i filmen:

 • Förtexterna till Candy’s Terror Toons-utgåva!
 • Djävulens framträdande i Helvetet!
 • Transvestitmammans utspel!


Animerad av Say Tonn, manus av B.L. Zebub, producerad av Lou Siffer och regisserad av Djävulen – TERROR TOONS är filmen från helvetet!


Ett STORT tack till Brain Damage Films för recensionmaterialet!GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 2 / 5
HANDLING..: 1 / 5

SCREENSHOTS
Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Terror Toons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: