Gutterballs – En bladning av Splatter och Slasher!

ZOMBIES! ZOMBIES! ZOMBIES!

Titel: Gutterballs
Genre: Splatter, Slasher
Regissör: Ryan Nicholson
Skådespelare:

 • Scott Alonzo
 • Saraphina Bardeaux
 • Jeremy Beland
 • Mihola Terzic

Produktionsår: 2008
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case (screener)
Speltid: 1 tim 30 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget

Distributör: DC MEDIAS
Butik: DC MEDIAS
UPC-kod: screener
Skribent: David JacobyHANDLING
Denna unika gudagåva till Kanadensisksplatter handlar om ett par bowlingsfreaks som skall träffas och bowla på den lokala bowlinghallen i em hemlig tävling. På natten så utbryter det ett bråk mellan de olika lagen, han som startade bråket visar tydligt att han hellre vill bråka än att bowla.
Allt slutar med att de andra deltagarna går på han som startade bråket ganska hårt och han blir riktigt omtummlad. Innan allt går för långt så kommer ägaren och går mellan och skickar hem alla.
På vägen hem så upptäcker en an tjejerna att hon glöm sin handväska inne i hallen och springer snabbt tillbaka för att hämta den.
Istället för att hitta sin väska så hittar hon gänget som startade bråket, och dom är väldigt sugna på att hämnas! Hon blir våldsamt våldtagen och lämnad helt ensam i en hörna av bowling hallen.
Som ett mirakel kommer hon tillbaka till bowlingmatchen dagen efter, fast hon undviker att berätta vad som hänt för de andra, fast alla märker att hon är inte samma person som hon var innan.

Under spelets gång så dyker det upp ett märkligt namn på allas TV-apparater, det är namnet BBK. Ingen vet vad det står för, eller vem denna mystiska person är. Allt dom vet är att BBK håller på att vinna och en efter en så börjar folk försvinna.


AUDIO / VIDEO
Det är helt magiskt att GUTTERBALLS levereras i både Dolby Digital 5.1 och 2.0 stero. Ljudet är faktiskt väldigt bra, och dom har verkligen lyckats att gånga alla splattiga och slaffsiga detaljer när folk där.
Inte bara är ljudet bra, utan den har också ett riktigt sjysst soundtrack med ascool musik. Det är dock en sak som störde mig ganska mycket i filmen, och det är dialogerna, ALLA skriker hela tiden, det är inte en enda scen där dom sitter ner och pratar lugnt, utan alla skriker och svär på varandra hela tiden vilket faktiskt gör att filmen är svår att ta seriös.

Utgåvan vi fick var faktiskt bara en screener i pappfodral från DC MEDIA, fast även detta så levererades den i 16:9 wide-screen. Bilden är ganska mörk och ibland är det faktiskt svårt att se alla slaffsiga effekter. För att sammanfatta detta så måste jag säga att ljud och bild var helt okey, fast det hade varit bättre med lite ljusare bild.


EXTRAMATERIAL
Inget alls, det är bara en screener.


SAMMANFATTNING
Efter jag sett klart GUTTERBALLS så fick jag intrycket att yan Nicholson faktiskt spenderat ett par minuter och funderat på vad filmen skulle handla om och hur han skulle göra den innan han beslöt sig för att göra det. Filmen upfyller alla kriterier som en splatterfilm skall, den har sexiga tjejer, extremt mycket våld och splatter, mycket sex och smarta dialoger. Själva storyn är faktiskt ganska smart med en speciell twist.

Det är faktiskt riktigt svårt att fastställa en genre på filmen eftersom det är kombination av splatter och slasher, precis som många slasher filmer så har den väldigt mycket sex och sexiga tjejer i sig, och som en splatter så har en otroligt mycket onödigt våld och en hel del humor. GUTTERBALLS är lixom en en blandning av splatter och slasher, jag skulle faktiskt vilka säga att GUTTERBALLS är en av de första filmerna i den nya genren SPLASHER filmer.
Jag kan också garantera att den är en av de tio mest slaffsiga slasher filmerna genom alla tider, den kommer nog precis bakom MANIAC.
Om du tittar på DVDomslaget så ser du att GUTTERBALLS har tagit och gjort om omslaget till MANIAC, det syns tydligt att Ryan har även fått många av de sjuka och makabra morden ifrån MANIAC.

Ryan Nicholson har faktiskt en ganska intressant bakgrund inom filmvärlden, han har gjort väldigt mycket och tidigare jobbade han med special effekter och makeup. Han har även jobbat med filmer som t.ex. THE OUTER LIMITS, THE X-FILES, STARGATE SG-1, SCARY MOVIE, THE DEAD ZONE, THE CHRONICLES OF RIDDICK och MEAT MARKET 3. Fast Ryan har även jobbat som regissör tidigare, has tidigare film LIVE FEEL är faktsikt ne mycket intressant och makaber skräckfilm.
Om Ryan fortsätter i de spåren han går i nu så kommer han absolut bli en av de största inom skräckfilm.

För att sammanfatta så måste jag säga att det bästa med GUTTERBALLS är de unika och slaffsiga sätt alla folk där på, det är inte bara så att offren blir mördade, de blir delade i småbitar, slagna till döds och får ansiktet avslipad i en stor maskin. En riktigt höjdare för alla som gillar splatter och slasherfilmer!3 saker jag lärt mig efter att ha sett GUTTERBALLS

 • Man blir aggresiv av bowling!
 • Bowling kan leda till att du tappar ditt ansikte!
 • Håll inte på med våldtäkter om du inte klarar av konsekvenserna!


3 saker att se fram emot i filmen

 • Sexiga tjejer i bowlingskor!
 • Sjukt mycket splatter och skönt gore!
 • Håll inte på med våldtäkter om du inte klarar av konsekvenserna!


”En skön mix av klassiska slasher och splatterfilmer, helt klart en SPLASHER-film!”


Ett STORT tack till DC MEDIAS för recensionmaterialet!GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 3 / 5

SCREENSHOTS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

GUTTERBALLS

4 svar till “Gutterballs – En bladning av Splatter och Slasher!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: