SS Lager 5: Women’s Hell

SS LAGER 5

Titel: SS Lager 5: Women’s Hell
Genre: Women In Prison, Sleaze, Nazisploitation
Regissör: Sergio Garrone
Skådespelare:

 • Paola Corazzi
 • Rita Manna
 • Giorgio Cerioni
 • Serafino Profumo

Produktionsår: 1977
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 32 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Trailers
 • Filmografi

Distributör: NjutaFilms
Butik: SubDVD
UPC-kod: 3387010013938
Skribent: David JacobyHANDLING
SS Läger 5, ett av flera tusen nazistkamp så händer det förbjudna. Fångarna delas först upp i två olika grupper, vissa blir prostituerade/sexslavar åt de tyska soldaterna och tvingas att gå med på alla möjliga perverterade lekar. De andra flyttas ett steg närmre döden genom att bli försökskaniner åt de galna vetenskapsmännen som försöker att uppfinna ett läkemedel som skall bota brännskadade soldater.
En dag anländer det nya slavar som skall fördelas, en av dom nya kvinnorna är Alina, en kvinna som inte tar skit från någon. Till slut rinner bägaren över och kvinnorna får helt enkelt nog, de är beredda på att göra vad som helst för att slippa denna sexuella förnedring och hemska tortyr. Tillsammans planerar de en kupp emot de tyska perverterade männen som styr lägret fast de klarar inte av det själva. De behöver någon som vet hur man skall leda detta projektet, och lyckas att få med motståndskvinnan Alina. Samtidigt som kriget och verkligheten kryper sig närmre och närmre Läger 5, planerar kvinnorna sin flykt. Skall kvinnorna lyckats fly från de perverterade vetenskapsmännen eller stanna och bli förnedrade, våldtagna och kanske även torterade till döden?


AUDIO / VIDEO
Skönt att se att filmen kommer i proffsig Anamorfisk Widescreen 1.85:1. Själva bildkvalitén är faktiskt mycket bra för att vara en ganska lågbudget nazisploitation film från slutet på 70-talet. Hade bilden varit skarpare hade det faktiskt tagit bort en del av glimten med dessa filmerna, det skall vara ganska kornig bild så att specialeffekterna ser bra ut.

Dock kommer SS LAGER 5 endast i Dolby Digital stereo, fast detta är ändå inget som drar ner värdet på utgåvan, det fungerar faktiskt alldeles utmärkt med stereo. Den enda jag måste klaga lite på är att volymen är ganska låg, jag var tvungen att höja ganska bra för att man skulle höra allting klart och tydligt. Utöver det så får både ljud och bild helt klart godkänt!


EXTRAMATERIAL
Måste säga att det var ganska snålt med extramaterial på NjutaFilms utgåva. Det medföljer en trailer på filmen och en filmografi av Sergio Garrone. Jag tycker att filmografin kunde innehålla lite mer information och bakgrund till ett par av hans filmer, han är ändå ganska känd för sina Django rullar.


SAMMANFATTNING
Det roliga med filmen är att den faktiskt spelades in direkt efter hans förra film; SS EXPERIMENT LOVE CAMP. Det ryktas om att det är exakt samma miljö och även ett par av skådespelarna, om detta är sant vet jag dock inte.
Sergio Garrone är inte bara känd för sina provokativa filmer, han var en av förfäderna att dra igång hela Video Nasty-debatten. Jag har försökt att hitta information om detta, men tyvärr verkar det vara filmer som t.ex. THE BURNING, THE DRILLER KILLER, THE EVIL DEAD och självklart alla kannibalfilmer som leder den debatten och inte Garrone’s filmer.

Jag skulle vilja påstå att SS LAGER 5 är en blandning av Kvinnofängelset och Prison break fast med lite snusk och våld. Jag förväntade mig ganska mycket våld, men den första timmen av filmen innehåller väldigt lite våld, i slutet på filmen kommer det betydligt mycket mer våld och tortyr. Man får även se den omtalade tung-scenen där en Överste rycker ut en tunga med en tång!

SS LAGER 5 är en klassisk nazisploitation film med mer fokus på sex än våld. Filmen innehåller väldigt varierande dialoger och skådespel, ibland är det riktigt riktigt bra och andra stunder är det ganska tydligt att det är en lågbudgetfilm.
Jag blev väldigt förvånad att filmen faktiskt hade ett budskap, och budskapet är både tydligt och tänkvärt. Sergio Garrone har helt klart hittat ett vinnande koncept. Filmen är dock inget för dom som förväntar sig mycket våld och gore utan passar nog mer den inbitne Women-in-Prison älskaren som föredrar tjejer med hår under armarna, sleazigheter och lagom mängd våld.3 saker jag lärt mig efter att ha sett SS LAGER 5:

 • Tjejer förr stönar genom att säga ”A, A, A” istället för ”OH OH OH”!
 • Bättre att rycka bort naglarna än att klippa naglarna!
 • Nazister är bra på att dansa tango!


3 saker att se fram emot i filmen

 • Nakna tjejer!
 • Den ökända tung-scenen!
 • Ganska intressanta dialoger!


”En bladning av Kvinnofängelset och Prison Break fast med sex, tortyr och kvinnor med hår under armarna!”


Ett STORT tack till SubDVD för recensionmaterialet!GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

SCREENSHOTS

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

SS LAGER 5

2 svar till “SS Lager 5: Women’s Hell”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: