Blood Car

BLOOD CAR

Titel: Blood Car
Genre: Skräck, Komedi
Regissör: Alex Orr
Skådespelare:

 • Mike Brune
 • Katie Rowlett
 • Anna Chlumsky

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 16 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • 2st Kommentatorspår
 • Behind The Scenes
 • Trailer
 • Kortfilmer
 • Uppsats

Distributör: TLA releasing / Fake wood wallpaper
Butik: Darcdisc
UPC-kod: 80783900314
Skribent: Christer Persson

 

 

HANDLING
I en nära framtid har bensinpriserna blivit löjligt höga. Förskoleläraren Archie, som även är en vegan, arbetar med att uppfinna en motor som kan drivas av vetegräs. Helt enkelt en organisk motor! Så när han inte försöker lära sina elever om världen och allt därpå fungerar, sitter han i sin lilla lägenhet och försöker hitta rätt blandning till motorn. Varje dag cyklar han till ”the veg-table” för att köpa mer vetegräs och han undgår att märka att Lorraine, som jobbar där, flirtar ohejdat med honom (och inte alls så oskyldigt som man kan tro heller). Eller så ignorerar han flirtarna och koncentrerar sig på sitt arbete till 100%

Archie jobbar frenetiskt, och när han blandar alldeles för mycket jobb med vodka, råkar han skära sig i handen och lite av hans blod hamnar i motorn. Plötsligt fungerar motorn klockrent och till slut har Archie lyckats med sin uppfinning! Saker och ting blir lite komplicerade när han inser att det är blod som driver motorn och att bara människoblod får motorn att fungera. En bitter erfarenhet för en uppfinnare som är vegan! Men man kan inte stoppa utvecklingen! Efter att Archie börjar dejta den något fräcka tjejen Denise som jobbar i köttaffären och några mord senare börjar det bli lättare och lättare att skaffa ”bränsle” till sin nymodifierade bil. Det vill säga om man inte tar med i beräkningen att regeringen har fått upp sina ögon för Archies uppfinning. En uppfinning som de vill ha tag på till varje pris. Jakten kan börja!

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet på Blood Car är förvånansvärt bra, dialogen är tydlig och musiken (mestadels klassisk, kanske då den är gratis att använda?) är lättlyssnad. Visserligen finns ljudet bara i stereo, men det fungerar utmärkt ändå.

Visuellt sett är filmen snygg. Regissören Orr försöker inte göra filmen ”raimiesque” hela tiden, utan använder en konsekvent snygg och rätt enkel stil. Visst, det finns några hyllningar till andra filmer så att stilen ändras i vissa scener (du kommer att se vad jag menar när du ser filmen, om inte lyssna på Kommentatorspåret). Blood Car är filmad med HD-kamera och bilden är ren och klar!

 

EXTRAMATERIAL
Blood Car har klassiskt bonusmaterial med sig i baksätet. Först o främst kommentatorspåret med Alex Corr, Adam Pinney, Mike Brune och Katie Rowlett. Det är mycket prat kring de enskilda scenerna och om hyllningar till andra filmer. Kommentatorspår nummer två med filmprofessorn Dr. Rutherford Thorpe är ungefär lika intressant som det alternativa kommentatorspåret på Galaxy Quest, där rymdvarelserna kommenterar filmen på ”utomgalaxiska”. Det är roligt i ungefär 5 minuter.

Som vanligt, tyvärr, är ”bakom scenerna” från Blood Car mycket mer intressant för de som faktiskt var med och spelade in filmen. Roligaste scenen är den med filmens blodmakare som ska röra ihop några liter blod. Han verkar ha massor med problem att få till färgen och texturen. Kanske beror det på att han är nervös när han filmas, eller för att han har en överjordisk baksmälla. En timmas speltid för ”bakom” filmen är att dra ut lite för länge på det hela, om den klipptes ner till 20 minuter skulle den fungera bättre. Originaltrailer för Blood Car finns självklart med på skivan.

Jag gillade verkligen kortfilmen: The last last and the tribulations of Johnny Bush . Det framgår att den är inspelad under en 48 timars filmtävling (jag har själv varit med om skapandet av en 24 timmars filmtävling, så jag inser vilken tidpress och vilket hantverk som ligger bakom skapandet av en kortfilm under tidspress).

Jag blev dock väldans arg när jag läste uppsatsen av filmkritikern Steve Palopoli. Han snodde flera filmreferenser från mig som jag hade tänkt på när jag såg filmen som Repo man och Soylent Green. Att den sedan även var bra och välskriven gjorde ju inte saken bättre!

Mike Brune´s presidential announcement at World premiere var rätt kul.

 

SAMMANFATTNING
Blood Car är riktigt rolig. Jag vaknade okristligt tidigt en morgon (kan ateister vakna okristligt?). Kopplade in hörlurarna till förstärkaren och märkte till min förvåning att jag skrattade högt flera gånger under filmen, trots mina försök att vara tyst för att inte väcka resten av familjen. Det är väl ett gott tecken?

Det jag gillade mest med filmen var skådespeleriet. Extra gott betyg till Mike Brune som spelar Archie. Han gör det med både hjärta och själ. Katie Rowlett och Anna Chlumsky (som kött/vegan tjejerna) hjälper till med att skapa en skön ton till filmen. Precis som Brune lyckas de vara riktigt roliga emellanåt .Favoritscen i filmen: Rowlett ger Archire en ”uppsmörning” á la Last tango in Paris.

Orr lyckas ta vara på temat med de höjda bensinpriserna, främst med att de som har råd att tanka sina bilar blir den nya societeten. Blood Car håller det mest på ett personligt plan filmen genom, men i vissa scener som den vid Drive-In biografen, där kåta tonåringar tittar på film i sovsäckar istället för i en bil är huvudet på spiken. Det allvarliga temat till trots, så är Blood Car en komedi och då filmskaparens plånbok är lika tom som Svenssons bensintank i denna film, är det ett smart drag.

Visst har filmen sina brister, speciellt är vissa biroller är taffligt spelade och filmen är lite i längsta taget. Sina brister till trots, är Blood Car intressant och är ett mycket bra exempel på att det går att göra bra lågbudgetfilmer.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett BLOOD CAR:

 • Myndigheter gör vad som helst för att få tag I nya uppfinningar!
 • Har du en bil med full tank, då kommer du garanterat få hugg på det motsatta könet!
 • I filmens underbara värld sitter elever stilla och tysta under lektioner.

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Archies texter på svarta tavlan I klassrummet!
 • Archies jakt på djur!
 • Lite nakna bröst (jag vet att jag är sexistisk)

 

”En klassisk Drive-In film (om du har råd att åka till drive-in biografen det vill saga!)”

 

Ett STORT tack till BLOOD CAR för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

BLOOD CAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: