100 Tears

100 Tears

Titel: 100 Tears
Genre: Horror, Slasher, Gore
Regissör: Marcus Koch
Skådespelare:

 • Georgia Chris
 • Joe Davison
 • Raine Brown
 • Jack Amos

Produktionsår: 2007
Förpackning: Screener
Speltid: 92 min.
Textning: Nej
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget (screener)

Distributör: Manic Entertainment / Crytzer Enterprises / Pop Gun Pictures / Starving Kappa Productions LTD
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
Skribent: Fredrik F. G. GranlundHANDLING
Man kan säga att 100 Tears har två handlingar:
Handling 1: En storvuxen man utklädd till Clown går omkring och dödar en massa människor med en riktigt STOR köttyxa. Vissa sparar han för tortyr i olika former. Och snart visar det sig att han har en dotter, samt att mordlusten ligger i familjen.

Handling 2: Två reportrar jobbar för en tabloidtidning, en man och kvinna, som dessutom är ett kärlekspar, undersöker ”tår-mördaren”. De följer denne seriemördare i fotstegen och kommer honom allt närmre. Samtidigt får vi se vad mördaren har gjort och hur hans mord gått till (handling 1) – och det rör sig om extremvåld/gore i mängder. Paret kommer mördaren allt närmre, och snart hittar de honom…


AUDIO / VIDEO
Dolby Digital 2.0 Musiken och ljudeffekterna varierar från väldigt bra i början av filmen till väldigt jobbiga elektroniska ljud i mitten och slutet av filmen. Tyvärr är det väldigt stor skillnad mellan dialogen och ljudeffekterna. Det är lite svårt att hänga med och höra vad som sägs utan att höja ljudet. När sedan mördaren är i gång eller när något ska hända så blir det alldeles för högt. Dialogen är på för låg volym och ljudeffekterna samt musik är för hög. Jag fick alltså dessvärre sitta och höja och sänka genom filmen. Detta kan naturligtvis vara förbättrat i DVD-utgåvan.

Fullscren 4:3. Skarp kvalité. Finns inget att klaga på.


EXTRAMATERIAL
inget extramaterial då detta är en screener.


SAMMANFATTNING
Ramhistorien som involverar att man får se hur clownen mördat sina offer är verkligt svår att hänga med i, och särskilt inledningsvis. Men det går i alla fall ut på att ett udda kärlekspar, attraktiv kvinna med oattraktiv man, som arbetar tillsammans för en tabloidtidning bestämmer sig för att utreda och skriva om seriemördaren ifråga. Sedan börjar de jaga honom (och man får se ur masslakterna gått till). Detta är riktigt rörigt – exempelvis varierar tempus hejvilt.

Men man ska ha i åtanke att 100 TEARS är gjord med förkärlek till gore för de som älskar gore! Och det är precis så mycket blod och tarmar och lemlästningar och blodkaskader att det blir bra trots den närmast obefintliga handlingen. Självklart är det överdrivet som sig bör. Men en del specialeffekter och närbilder är till och med bra.

Handlingen har en underordnad roll. Tempot hålls uppe genom filmen. Det dras bara ned när det handlar om reportrarna som jagar seriemördaren. Det är udda berättat – dels relationen mellan man och kvinna – reportrarna, och dels ur vad som händer (eller hänt) offren som clownen tillfångatagit och lemlästar/torterar och mördar – vad clownen gör. Invärtes organ. Tarmar. Lemlästningar. Ruskigt obehagligt! Det finns inte direkt något annat underliggande syfte än att chockera, och att ge goreälskare vad de vill ha.

Redan innan 20 minuter gått är det action utav helvete. En fantastiskt brutal – och lång! – masslakt av ungdomar! Blodet sprutar. Tarmar forsar ut. Lemmar flyger. Huvuden kapas och skärs itu… Det är gore så det står det goriga till. Grymt! Överdrivet mycket blod! Jag älskar det.

Handling och skådespel är uruselt. Våld och action och all gore är vad filmen gör bra. Handling och skådespel behöver ju inte vara så bra i och med att det rör sig om en b-film. Men jag saknar sex – eller åtminstone standardtopless scen. Det är sånt man närmast räknar med när det handlar om en film av den här kalibern. Men … men. Man kan inte få allt. Slutet är extremt – och överraskande abrupt. Det är okej, men inte mer.

Rekommenderas särskilt till gorefanatiker.


3 saker jag lärt mig efter att ha sett 100 TEARS:

 • Det finns otroligt stora köttyxor att tillgå (i en clowns kök?)!
 • Det kan se väldigt konstigt ut när en dvärg springer!
 • Reportrar för tabloidtidningar är totalt orädda!


3 saker att se fram emot i 100 TEARS:

 • Action och dåligt skådespeleri!
 • Dvärgen Dragos språngmarsch!
 • Gore!


En b-film med dålig handling, men definitivt något för Gore-älskare!


Ett STORT tack till DC Media för recensionmaterialet!GORE……: 5 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 5 / 5
HANDLING..: 1 / 5

SCREENSHOTS
100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

100 Tears

5 svar till “100 Tears”

 1. Gore fanatiker är vad jag är. Inte var dag Swegore sätter 5/5 på både gore och våld. Kommer bli ett solkart köp på DVD när det väl kommer. Mer sådant här tack, hoppas över dom snälla filmerna tack 😉

  Tack än en gång för en underbar sida.

 2. Väldigt trevligt att fler än jag uppskattar god gore! Jag instämmer totalt med vad du skriver. Dessutom recenserade jag en screener, så det är inte alls omöjligt att den färdiga retail-DVD:n är ännu vackrare. Men i själva verket var jag närmast chockerad. Efter bara 20 minuter får man se mer köttande än Scans dagliga arbete… 🙂 Och detta fortsätter (fast det kommer tyvärr lite ”Handling 2” (se ovan) emellan) Mycket, mycket trevligt gore för övrigt. Men, dock, lägg märke till mina betyg på övriga aspekter av filmen.

  Kul att du gillar Swegore! Varsågod!

 3. Ja vist Fredrik. Handling 1/5. Men handling behöver inte alltid vara nödvändig i en film (enligt mig) T.ex. August eller Guinea pig serierna flyter på fint utan någon direkt handling. Finns flera exempel som jag vet att du har koll på.

  Om nu någon fisförnäm ”filmvetare” vill anklaga sådan här goa filmer att va ett hån emot filmkonsten så kan man väl ta Andy Warholes filmer som en fint exempel. Ingen handling där, ändå är dom klassade som konst. Det här är bara en annan sort, våldsromantik kan man väl kalla det 😉

  Ha det bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: