Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Titel: Stupid Teenagers Must Die
Genre: SLasher, Horror, Komedi, Zombies, Exploitation
Regissör: Jeff C. Smith
Skådespelare:

 • Jovan Meredith
 • Cory Assink
 • Lindsay Gareth
 • Renee Dorian

Produktionsår: 2006
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 76 min.
Textning:
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget

Distributör: Wiggy Von Schtick / Off Set Pictures
Butik: Darkdisc
UPC-kod:
Skribent: Fredrik F. G. Granlund

 

 

HANDLING
En tjej har tillsammans med sin något motvillige pojkvän förberett en seans med deras vänner, de klassiska skräckfilmsklicheérna från 1980-talet: den coole (nåja) hjälten, den oskyldiga flickvännen, goth-tjejen, den tuffe killen, den vackra blonda tjejen, den blyge snubben som är kär i den vackra blonda tjejen, ett lesbiskt par och två riktiga töntar. Det rör sig om riktigt dumma, endimensionella karaktärer som i allmänhet är ologiska och gör saker som att ensamma gå in i ett rum och fråga ”Är det någon här?”.

Under seansen ska de tillsammans åkalla mördaren Murder McGees ande från graven, i huset där han mördare sin familj och sedan sig själv. Paret har placerat ut rekvisita från dåliga skräckfilmer och en mängd olika vapen runt om i huset, för att skrämma vännerna.

Men det dröjer inte länge innan morden börjar. Ungdomarna letar upp vapen, diskuterar vad de ska göra. Tjejer tar av sig toppar utan orsak. En efter en blir ungdomarna besatta, och en efter en dör de endimensionella karaktärerna. Och medan de stackars ungdomarna köttas är det upp till vår hjälte att leda de återstående överlevarna till säkerhet innan huset fylls med dumma döda tonåringar. För det är ju en grupp dumma ungdomar som måste dö!

 

AUDIO / VIDEO
Jag vet inte hur det ligger till med DVD-utgåvan, men på screenern rör det sig om Dolby Digital 2.0. Ljudeffekterna blir då och då väl höga jämfört med dialogen, varför jag ibland var tvungen att sänka volymen, för att sedan åter höja den, men det är mycket möjligt att det är förbättrat i DVD-utgåvan.

Widescreen 16:9. Det rör sig dessvärre om en väldigt mörk video, nästan i sepia, och med väldigt kornig bild. Ibland är det så kornigt att det är svårt att urskilja vad som faktiskt händer. Jag antar dock att detta inte är fallet i DVD-utgåvan, för det kan inte – får inte – vara så kornigt på en riktig retail-DVD.

 

EXTRAMATERIAL
Inget extramaterial på denna screener.

 

SAMMANFATTNING
Regissördebutanten Jeff C. Smith får i STUPID TEENAGERS MUST DIE! till en minst sagt medioker inledning efter de underbara inledande orden: ”Long ago, in a time of pure evil… / The 1980’s.”

Men efter ett tag blir det intressant och rätt roligt! Det är inte så att man sitter och är spänd framför TV:n, utan snarare att man kommer in i filmen och får ett visst mått av underhållning, om än en ojämn sådan. Vad jag först trodde skulle bli en riktigt usel film blir alltså allt bättre! Och det är riktigt underhållande om man tar, om man lyckas ta, filmen för vad den är: en b-film som vill vara en b-film om b-filmsklichéer.

Storyn är förutsägbar som den ska vara, men smårolig eller smått underhållande. Fast den har brister. Till exempel avslöjas alltför abrupt vad som händer, och varför och hur de dumma ungdomarna kan veta detta: till exempel i vilket rum McGee mördade vilken familjemedlem. Klippningen är alltför ojämn, särskilt i filmens inledning som hoppar lite hur som helst. Samtidigt är ljudet ojämnt, ibland för högt, ibland för lågt. Musik och ljudeffekter är okej, oftast stämningsfullt och ibland riktigt bra. Tyvärr blir det ofta för högt, men man vänjer sig. Att det sedan mestadels är dåligt filmat, skakigt och suddigt, kornigt och väl mörkt, närmast i sepia, gör dock inte saken bättre. Det är riktigt synd på en i övrigt så pass underhållande film.

Skådespelet är minst sagt mediokert, vilket man, dock med tanke på grundtanken bakom filmen, inte är så dåligt som man kan tro – det passar snarare, med tanke på vad STUPID TEENAGERS MUST DIE! är ute efter.

Bästa och intressantaste skådespelarinsatserna får vi från de två namnlösa nördarna, två esteter utklädda i mantlar, som bland annat bråkar sinsemellan om vem som är fegast. Dessa ”The Geeks” gör filmen. Det är riktigt underhållande att se dem hålla på. Efter att de presenterats för tittaren, skrattade jag i princip varje gång de var med i bild. Det är inte så att man skrattar så man gråter, men jag kom på mig själv med att ofta skratta högt när de var med i bild. Särskilt var det en kul och till och med bra rollprestation från Cory Assink, som för övrigt, intressant nog, är med i TV-serien C. S. I.. Intressant är även att man i eftertexterna lyckats stava denne Geek One’s efternamn fel.

Mittenpartiet av filmen håller betydligt högre klass än inledningen. Det är ett kul stilistiskt grepp att strömmen i huset går, och att man under flera minuters tid bara hör skådespelarnas röster, och hur de interagerar i mörkret. Men samtidigt är det störande, då det blir för mycket (kornigt) mörker – under alldeles för lång tid.

Jag gillar även vissa smådetaljer i filmen. Det är kul att utan orsak se en av tjejerna ta av sig sin topp, också trevlig att se en lesbisk scen. Men nästan ännu roligare att den störste nörden av dem alla kliar sig i underlivet när han precis pratat med den sexiga Tiffany. Det är sådana detaljer som kan göra en film. Inte för att jag vill se en snubbe klia sig i skrevet, men just att en sådan detalj är med är riktigt kul.

Och alla dessa underbara klichéer: ouiji-brädor, skyddande amuletter, hjälten, den kyska flickvännen, den lösaktiga snygga tjejen, det lesbiska paret, nörden, töntarna, Goth-tjejen, onödiga toplesscener, dåligt skådespel, humor, zombies, poliser som kommer precis när det farliga är över (?)… Vad kan man mer önska av en skräckkomedi? Man måste ta denna b-film för vad den är! Jag tycker det är riktigt underhållande och vill närmast rekommendera filmen, och då särskilt för die hard 80-talsslasher-fanatiker! Det som är riktigt trevligt är att slutet faktiskt är riktigt bra.

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett STUPID TEENAGERS MUST DIE!:

 • Vem Cory Assink är!
 • Att det går att göra en b-film som vill vara en b-film om b-filmer!
 • Det finns endimensionella karaktärer som kan vara bra!

 

3 saker att se fram emot i STUPID TEENAGERS MUST DIE!:

 • Alla dessa 80-tals klichéer!
 • Tiffany!
 • The Geeks!

 

En underhållande b-film som vill vara en b-film om 80-talets b-filmsklichéer!

 

Ett STORT tack till Stupid Teenagers Must Die! för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 2 / 5
HANDLING..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

Stupid Teenagers Must Die

4 svar till “Stupid Teenagers Must Die”

 1. Jag har inte personligen recenserat filmne, men jag skall be Fredrik Granlund ta kontakt med dig och även uppdatera recensionen så det inte är oklart för andra som läser.

  MVH David Jacoby

 2. The Pork-Eater:
  Zombieinslaget består i zombies som kommer fram i det absoluta slutskedet av filmen, när man som titare är totalt oförberedd på ytterligare fantasterier. Man skulle kunna säga att dessa zombies hemsöker huset som någon slags spöken, men det låter jag vara osagt – eftersom det är helt upp till var och en att avgöra. Man får faktiskt inte reda på värst mycket – utan det är snarare ett bra och intressant, öppet slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: