SS Experiment: Love Camp

Love Camp

Titel: SS Experiment: Love Camp
Genre: Exploitation, Drama
Regissör: Sergio Garrone
Skådespelare:

 • Mircha Carven
 • Paola Corazzi
 • Giorgio Cerioni
 • Giovanna Mainardi

Produktionsår: 1976
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 91 min.
Textning: Svenska, Danska, Norska, Finska
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Originaltrailer
 • Sergio Garrone filmografi
 • Njutafilms trailershow

Distributör: NjutaFilms
Butik: Subdvd
UPC-kod: 3387010013945
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
På ett hemligt läger forskar nazisterna på olika medel och metoder som kan hjälpa till att öka fertiliteten hos de Tyska soldaterna och utöka den ariska rasen. Detta behövs för att betrygga och säkra upp det Tredje Rikets framtid.
En dag när en busslast med kvinnliga fångar anländer till anstalten blir de genast tillfångatagna och involverade i dessa våldsamma och plågsamma (s)experiment. Kvinnorna upptäcker att om de inte lyder och deltar i dessa experiment så har tyskarna en helt egen övertalningsmetod som involverar allt från våld till plågsamma timmar i den elektriska stolen.

De kvinnor som väljer att deltaga upptäcker en ofrivillig njutning, och en av kvinnorna, Mirelle (Paola Corazzi) blir även romantiskt involverad med den tyska soldaten, Helmut (Mircha Carven).
Bakom Helmut’s rygg så planerar överste von Kleiben (Giorgio Cerioni) ett sadistiskt experiment som skall perfektionera hans eget libido. Överstens egocentriskta plan påverkar Helmut och Mirelle på sätt det aldrig kunde tänkt sig, det sätter faktiskt hela lägret i fara. Lyckas Helmut och Mirelle fly från lägret innan förintelsen har krypit in på lägrets allra sköraste organ?

 

AUDIO / VIDEO
Filmen är fint paketerad på en region 2 – NTSC disk med Anamorfisk Widescreen 1.85:1. Kvalitén på bilden är över förväntan och fungerar perfekt. Det syns tydligt att NjutaFilms har kommit över en bra master eller lagt ner ganska mycket tid på att förbättra bildkvalitén.
Att bilden är Anamorfisk Widescreen gör absolut inte saken sämre, måste säga att det var mycket trevligt att få titta på filmen med bra bild.

Ljudet är dock sämre, det levereras i Engelskt Audio Dolby Digital Stereo fast med en otroligt låg ljudnivå. Jag var tvungen att höja ordentligt för att höra vad som sa i filmen, tur så hade jag textningen på. På tal om textning så kommer filmen med textning på alla de skandinaviska språken. Själv blev det Svensk text vilket fungerade bra. Det var dock lite småsaker som jag lade märke till vilket är att använder olika ord för samma saker ibland.
Ljudeffekter och musik finns det inte överflödigt av, så det är svårt att skriva mer om ljudet. Det är endast små fragment av ljudklipp till musiken, och de få ljudeffekter som finns består mest av pistolskott.
För att sammanfatta ljudet, så är det ändå helt okej om du höjer ordentligt på förstärkaren.

 

EXTRAMATERIAL
Eftersom jag är en nybörjade på exploitationfilmer så är det svårt att bestämma om det är lagom eller för lite extramaterial på utgåvan. Om intresset av exploitationfilmer hade varit större så hade jag nog ansett att det var för lite material på skivan, men jag tror faktiskt att Njuta Films har lyckats göra en utgåva som är både prisvärd och passar de flesta som vill ta en titt på denna klassiska exploitationfilm.

Det medföljer trailers på Njuta Films andra titlar, vilket är mycket intressant och väcker ett stort intresse för vad de har att erbjuda. Det är även kul att få se orginaltrailer på SS Experiment: Love Camp.

Utöver alla trailers så medföljer det även en filmografi av Sergio Garrone, ganska intressant att få se vilka filmer han haft fingrarna i. Kanske inte många som vet att Sergio Garrone gjorde Spaghetti Western innan han gick över till att regissera Sleaze och Exploitationfilmer.

 

SAMMANFATTNING
Är detta då en bra film? Är detta något som kan få någon som inte sett mycket exploitationfilmer att få ett intresse för denna bortglömda genre? För att vara riktigt ärligt så tror jag inte detta är en av de bästa exploitationfilmerna som producerats, storyn är ganska tam och saknar soliditet. Detta är nog en film för den lite mer erfarne exploitationtittaren som redan sett klassiker som t.ex. ILSA, GESTAPO’S LAST ORGY och
WOMEN IN CELLBLOCK 9.

Sexscenerna i filmen är inte speciellt bra heller, de är inte speciellt snygga eller vackra tjejer, utan det är hyfsat fula tjejer med antingen inget eller för mycket smink. De har mer hår på kroppen än vad de tyska soldaterna har.
Om du nu bortser detta, och du kanske är lagd på det hållet och kommer ifrån en generation där det skall vara en buske mellan benen och hår under armarna, så är SS EXPERIMENT: LOVE CAMP ändå inte riktigt en ren exploitationfilm, det är experiment genom att blanda romantik, drama och sexperiment. En ganska unik blandning vilket gör att jag inte en stund under filmen tröttnade på att titta på den.

För er som har sett SS LAGER 5: WOMEN’S HELL så kommer ni att upptäcka att det är mer eller mindre exakt samma skådespelare, samma miljöer och skådespelarna har även samma roller. SS EXPERIMENT: LOVE CAMP innehåller även samma tabbar som SS LAGER 5: WOMEN’S HELL, du kommer se kvinnor bli skjutna med maskingevär utan en enda skråma.
Jag vill ändå passa på att rekommendera denna filmen för dens unika blandning av drama, romantik och exploitation, det är dock inte en Nazisploitationfilmer i klassisk mening, utan ett litet experiment. Men för dig som vill se en annorlunda Italiensk exploiatioanfilm, så kör hårt!

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett SS EXPERIMENT: LOVE CAMP:

 • Tyska soldater blir otroligt svettiga av sex!
 • Blir du av med dina pungkulor kan du inte få en erektion!
 • Det går att göra två olika filmer med EXAKT samma skådespelare!

 

3 saker att se fram emot i SS EXPERIMENT: LOVE CAMP:

 • Håriga armhålor och stora kvinnobuskar!
 • Konstig sexscen i en tunna med vatten!
 • En del bra dialoger!

 

Originell blandning av tortyr, kärlek och hemliga förhållanden!

 

Ett STORT tack till Njuta Films för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
HANDLING..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Love Camp

Ett svar till “SS Experiment: Love Camp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: