Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Titel: Blood And Sex Nightmare
Genre: Horror, Exploitation
Regissör: Joseph R. Kolbek
Skådespelare:

 • Julia M. Morizawa
 • Andy McGuiness
 • Tom Thatcher
 • Niki Notarile

Produktionsår: 2004
Förpackning: 1 Disc DVD Keep Case
Speltid: 80 min.
Textning:
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kortfilmer
 • Musikvideo
 • Trailers
 • Booklet med färgbilder och filmtrivia

Distributör: Bloody Earth Films
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 878746003599
Skribent: Tove Ceginskas

 

 

HANDLING
Pleasure Mountain Adult Resort, en gång hemvist åt en brutal mördare och våldtäktsman, nu ett stugområde dit människor av skiftande slag kommer för att krydda sina sexliv. Hit tar Amys pojkvän Nick henne när hon kommit hem från sin fars begravning i Japan. En dekadent helg som äntligen ska få den oskuldsfulla flickvännen att släppa till, hoppas pojkvännen. Men resan bjuder på lite väl mycket spänning i vardagen. Besökarna trakasseras av en obehaglig äldre man som påstår sig vara stugområdets vaktmästare, men som uppenbart har andra intressen än områdets välbefinnande. Snart börjar också gäster försvinna, och deras kroppar påträffas skändade och blodiga. Samtidigt besväras Amy av skrämmande drömmar som verkar ha med platsen att göra, ett spöke ur det förgångna som talar till henne på japanska. Är det Amys nerver som spökar efter begravningen, eller är det seriemördaren Felix Gallo, död sedan decennier, som kommit tillbaka för att sprida skräck bland de intet ont anande besökarna? Det verkar onekligen som att den sexuella energi som flödar på området har väckt hans osaliga ande till liv och att han är tillbaka för att förbyta lust i olust.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet är troligtvis i stereo, jag kan inte se någon anledning till att det skulle vara något påkostat eller extraordinärt eftersom någonting annat med filmen då verkligen inte är det. Och det är genomlidligt. Hade man haft en större budget kunde det förstås förbättras avsevärt, men det är sällan direkt störande. Musiken består, enligt regissören själv, av en synth och en elgitarr samt beats och rap av två andra artister. Inget av det är speciellt imponerande eller ens bra, det går en förbi utan att man lägger någon större tanke på det. Det funkar utan att för den sakens skull vara vidare snyggt.
Bildformatet går heller inte att utläsa på den här indieutgåvan. Bildkvalitén kan jag däremot beskriva, och det som varierande. I filmens rätt uttömmande booklet får man veta att utrustningen som används för filmandet tillhörde en vän till regissören, då filmens budget (för övrigt på 3000 dollar) inte inkluderade utrustning. Ljussättningen utgjordes av material från Wal-Mart och, erkänner regissören, ingen ljusutrustning som är för industrin standard användes under inspelningen. Läser man bookleten innan man ser filmen så kan man alltså få en hum om vad man kan vänta sig. Bilderna är dock ljusa, klara och skarpa – ett intryck som enbart uppnås i filmen under scener i starkt dagsljus eller god innebelysning. I mörkret tenderar det svarta att bli blått, eller ännu värre, den medvetna effekten att göra bilden röd under en extra blodig scen. Absolut inte behagligt för ögat. Inte heller fungerar det att växla till svartvitt – hela grejen med blodiga scener är ju att färgen är en fröjd för ögat! Men å andra sidan så ser blodet ut att vara utslängt ur en hink och så låter det även så jag kanske helt enkelt har alldeles för hög standard för den här stackars filmen.

 

EXTRAMATERIAL
Utgåvan innehåller förhållandevis mycket extramaterial. Bland annat en musikvideo som faktiskt innehåller mer sex än själva filmen. En föga attraktiv kille som rappar extra sexistiskt om innehållet i filmen och försöker hävda sin manlighet genom att tala förnedrande om kvinnor, samtidigt som han gör reklam för sig själv och andra medverkande i den sorgligt dåliga videoproduktionen. Ungefär som vilken hiphoplåt som helst alltså. Vad den gör i extramaterialet kan jag faktiskt inte förstå annat än som en slags väntjänst, då den faktiskt drar ner intrycket av filmen ytterligare.
Vad som är betydligt bättre och som dessutom kastar något slags ursäktande ljus över filmen är den booklet som finns i fodralet och som jag är tacksam för. Bilder på lättklädda skådespelerskor varvas med regissörens egen historia om filmen och dess skapande. Intressant komplement som jag finner mycket mer givande än de flesta dokumentärer om filmers skapande som jag genomlidit. Utöver detta finns två tidiga kortfilmer signerade den unge regissören. CHEF BOYARDEMON är ett rätt trevligt litet stycke där man betydligt mer märker av regissörens filmskolestudier, då den är gjord i svartvitt och ljussatt som en trettiotalsfilm. Man får känslan av att SEX AND BLOOD NIGHTMARE kunde ha blivit en rätt bra film om han hade hållit sig till denna typ av filmskapande. Men i stället för vackert och sensuellt blir det mest pinsamt.
På allt detta finns det dessutom hela tretton stycken trailers, de allra flesta signerade åttiotalet. Camp Motions 80’s Horror Collection känns mest lockande, då det verkar bjuda på den sortens filmer som lyckas vända det dåliga till någonting underhållande och charmigt.

 

SAMMANFATTNING
Den som tror att BLOOD AND SEX NIGHTMARE ska vara någon slags erotisk skräckfilm måste jag dessvärre göra besviken. Vad man annars kunde tro med tanke på titeln – som för övrigt från början enbart stavades BLOOD AND SEX – bjuder denna rulle inte på någon nämnvärt större dos snusk än de flesta åttiotalsskräckfilmer. Visserligen är det en hel del nakna kvinnokroppar som exponeras, men annat är väl heller inte att vänta då filmen utspelar sig kring det något suspekta resmålet Pleasure Mountain Adult Retreat. Inte för att ett sexresemål i sig är någonting suspekt, åtminstone vill jag inte agera moraltant i en filmrecension – men miljön är rätt märklig. Ett stugområde som vilket annat, med neutral inredning och som inte heller verkar bjuda på några speciella aktiviteter för besökarna.
Ett par stickspår med karaktärer som inte presenteras och över huvud taget inte verkar ha någon direkt koppling till historien, annat än som utfyllnadsmord, gör den relativt korta filmen längre men knappast bättre. Detta förklaras av att filmen från början var ännu kortare än det färdiga resultatet, och att man därför fick spela in några extra scener utan speciell innebörd för handlingen.
Att regissören Joseph R. Kolbek ska ha gått på filmskolan får mig att sucka djupt över vissa människors val. Det krävs talang för att göra film, inte bara utbildning. Visserligen förefaller han vara väldigt ung, och som han själv påpekar, det här är ingen film som är gjord för att tas seriöst. Men även om man tar filmen för vad den är så brister den ändå på alldeles för många punkter. Vad jag främst tänker på är, oavsett vad jag tycker om den rent estetiska uppenbarelsen, hur liten budgeten än är, hur lite tid man har haft på sig – man kan alltid lägga ner mer tid på manus. Det behöver inte involvera snygga specialeffekter, de mest talangfulla skådespelarna eller den dyraste utrustningen. Men BLOOD AND SEX NIGHTMARE skulle höjas så otroligt mycket om man bara hade lagt mer krut på, jag vet inte hur många gånger jag sagt det, storyn. Filmen vill verka genomtänkt men är det långtifrån. Felix Gallo, mördaren vilken hela filmen kretsar kring, förklaras i några meningar här och där. Varför han kommit tillbaka, om det verkligen är han som kommit tillbaka, hur han var på sin tid och varför, verkar vara någonting mindre intressant som man får utläsa själv. Dessutom störs man av stickspår i form meningslösa karaktärer som faller offer för mördaren, och huvudpersonerna, Amy och Nick, är bara så enormt tråkiga! Detsamma gäller för miljön – hur folk ska bli uppmuntrade till att vara lösaktiga i dessa trista och sunkiga stugor mitt ute i skogen går utanför mitt förstånd. Det finns med ett par rätt smaklösa sexuella inslag men på det stora hela är handlingen väldigt tam.
Kortfattat går filmen alltså ut på att pojkvännen vill ha sex, och flickvännen vägrar – bland annat för att hon förföljs av konstiga drömmar om mördaren Felix Gallo, och av sorgen efter hennes fars död. Samtidigt så förlustar sig olika människor runt om på området och vissa av dem faller offer för en mördare som man kan anta är den mystiske Felix Gallo, död sedan fyrtio år men nu tillbaka för att ta hämnd – för vad är oklart då han tog sitt eget liv. Detta är alltså historien. Och resultatet är – föga överraskande – botten. Att filmen dessutom saknar stämningshöjande musik, humor eller andra saker som man ändå kan förvänta sig av en film av den här typen gör BLOOD AND SEX NIGHTMARE till ett dödfött projekt.

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett BLOOD AND SEX NIGHTMARE:

 • Det krävs mer än bara utbildning för att göra en bra film!!
 • Bind inte fast dig i stolar när en mördare härjar i området!
 • Stugbyar bör inte byggas på ohelig mark!

 

3 saker att se fram emot i BLOOD AND SEX NIGHTMARE:

 • Sex och blod!
 • Extra mycket nakna kvinnokroppar!
 • Störiga män som får vad de förtjänar!

 

Lite sex, lite blod och väldigt lite talang!

 

Ett STORT tack till Bloody Earth Films för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 2 / 5
HANDLING..: 1 / 5

 

 

SCREENSHOTS
Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Blood And Sex Nightmare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: