Violence In A Womens Prison

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

Titel: VIOLENCE IN A WOMENS PRISON
Genre: Women In Prison, Exploitation
Regissör: Bruno Mattei
Skådespelare:

 • Laura Gemser
 • Gabriele Tinti
 • Lorraine De Selle
 • Franca Stoppi

Produktionsår: 1982
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 39 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Danska
 • Finska
 • Norska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Amerikans Biotrailer
 • Bruno Mattei Biografi och Filmografi
 • Laura Gemser Faktablad och Filmografi
 • Fotogalleri med Laura Gemser
 • Njutafilms trailershow

Distributör: Njutafilms
Butik: SubDVD
UPC-kod: 3387010014041
Skribent: Ramona Mattisson

 

 

HANDLING
Amnestyjournalisten Laura Kendall har under falsk identitet blivit intagen som fånge på ett beryktat kvinnofängelse för att undersöka förhållanderna där. Fängelset visar sig vara korrupt med en elak fängelsedirektör och en sadistisk vaktchef i spetsen som njuter av utsätta fångarna för ständig förnedring och ge dem brutala straff så fort de tycker att någon har misskött sig. Till exempel räcker det med att vägra en förödmjukande order för att bli förvisad till en kall isoleringscell fylld av rödögda hungriga råttor. Samtidigt gör priset av knark att internerna mer eller mindre motvilligt tvingas delta i lesbiska orgier som vaktchefen gärna betraktar i takt med att hon tycks mastrubera med en batong i handen.
När fängelseledningen får nys på att en förklädd journalist finns bland fångarna så ligger Kendall verkligen illa till, speciellt med tanke på att ingen utanför fängelset vet om vart hon befinner sig. För att undkomma med livet i behåll är det dags att göra fånguppror mot vakterna. Internerna smider sina planer och bereder sig på att slåss…

 

AUDIO / VIDEO
Lite retfull så är ljudet osynkat med munrörelserna så att det ser dubbat ut, men annars så är ljudet som är i Dolby Digital Stereo bra. Det är för övrigt inte så mycket dialog och textningen är utmärkt. Filmmusiken påminner i stark grad av tv-spelsmusik till Final Fantasy. Den känns billig och sunkig men den hör väl till tidsandan från början av åttitalet. Utöver det så får man lyssna till mycket kvinnoskrik och stön.

Det finns inte så mycket att säga om bilden mer än att den är bra. Formatet är Anamorfisk Widescreen 1.85:1.

 

EXTRAMATERIAL
Det finns en amerikansk biotrailer för Violence in a Women’s Prison som känns lite som ett skämt. Den är bara några sekunder lång och visar stillbilder på snygga kvinnor i fängelse, men det är inga bilder från just den här filmen, så det känns som falsk marknadsföring.

Biografin och filmografin av regissören Bruno Mattei är precis vad det låter som. Mystiskt nog finns inte Violence in a Women’s Prison med bland filmerna som han har gjort. Man får en uppfattning om att många av hans filmer släpps under flera olika namn, vilket även gäller filmerna i huvudrollstagaren Laura Gemsers faktablad och filmografi. Skumt nog har man inte brytt sig om att översätta faktauppgifterna till svenska, men det gör inte så mycket för det är lättförstålig engelska. Ett extra plus är till trivian som står på baksidan av dvd-omslaget för där finns lite underhållande fakta som inte finns med bland extramaterialets faktablad.

Fotogalleriet med Laura Gemser är ett automatiskt bläddrande bildgalleri som visar porriga bilder på aktrisen utan att lämna någonting åt fantasin. Det rör sig om många bilder och bland några av de sista bilderna så finns det faktiskt några där hon är påklädd. Till skillnad från filmografierna som man får läsa under tystnad så akomponjeras de här bilderna till kvinnostön. Om man gillar att titta på nakna kvinnor så är det här kanske ett lyckat moment bland extramaterial, annars så känns det mest störigt och onödigt.

Njutafilms trailershow består av lite mer välgjorda trailers till filmer som man kanske gillar om man tyckte om den här. Det är en blandning av Women in Prison-filmer, Black Emanuelle-filmer och kannibalfilmer. Till en av filmerna som finns med i trailershowen känns en scen igen som är samma som finns på omslaget till Violence in a Women’s Prison, bilderna som är på omslaget till den här filmen är alltså hämtade från en annan film.

 

SAMMANFATTNING
Den här filmen består till största delen av scener med förnedring och sex, och det dröjer mer än en timma innan den riktiga handlingen tycks dra igång. Innan dess vet man inte ens om att Kendall är en hemlig journalist utan hon verkar vara en butter prostituerad knarklangare i likhet med de andra intagna. Det är alltså under den sista halvan av filmen som det börjar hända saker och en viss spänning uppstår, men i stort sett är handlingen inte mycket att ha utan filmen består till största delen av nakna kvinnokroppar. Som motvikt till en rätt så platt handling så finns det en parallellhistoria med mansavdelningen som finns på samma fängesle. Där blir en ensam manlig intern utsedd till hackkyckling som får stå ut de andra intagnas våld och lusta. I stort sett råder det samma slags hieraki bland de manliga respektive kvinnliga fångarna vilket kan vara intressant att beakta.

Tyvärr är den här filmen inte så medryckande som omslaget lovar, vilket till stor del beror på att huvudrollstagaren är näst intill stum och inte säger så mycket i varken handling eller ord. Hon är totalt oengagerande även om såklart ett visst medlidande väcks när hon och de övriga internerna blir grymt behandlade. Den enda gången som det känns som riktig skräck är när de låser in en kvinnlig intern med två störda manliga fångar som våldför sig på henne medan fängelsedirektörn förnöjsamt tittar på genom en hemlig lucka.

Huvudrollsinnehavaren Laura Gemser är känd för Black Emanuelle-serien och ibland räknas Violence in a Women’s Prison som en del av den serien. Laura Gemser träffade sin partner Gabriele Tinti när hon spelade in den första filmen i den serien och Tinti spelar doktor i den här filmen. Tillsammans har de gjort ett tjugotal filmer och det är inte så svårt att lista ut att de antagligen alltid brukar hamna i varandras armar på den vita duken. Om man nu vet om att Gemser och Tinti är ett par så känns doktorns roll i filmen beklämmande då han utmålas som en sann drömprins. Doktorn är nämligen själv en fånge som sitter inne för mordet på sin fru, men man får veta att han handlade av kärlek då hans hustru hade en obotlig cancer och att han inte ville att hon skulle lida mer. Dessutom är det synd om doktorn för fängelsedirektören tvingar honom att ligge med henne för att han ska få mer befogenheter. Hans roll som gentleman är väldigt förutsägbar och man kan inte annat än att sucka djupt över den förtrolighet som Kendall har för honom. Suck!

Violence in a Women’s Prison är en så kallad Women in Prison-film, vilket är en underkategori inom exploitaitongenren. Regissören Bruno Mattei har gjort filmer inom andra subgenrer såsom nunsploitation och naziploitation, samt zombiefilmer. En av hans kändaste filmer heter Rats där marsvin fick klä ut sig till råttor, något man kan ha i bakhuvudet när man ser Violence in a Women’s Prison för här ser inte råttorna heller helt verkliga ut.

Summan av kardemumman är att den här filmen är rätt vämjelig att titta på om man inte är omåttligt fötrjust i blottade kvinnokroppar för storyn och trovärdigheten är inte så speciellt upphetsande. Om man vill se en obehaglig fängelsefilm som berör kan man däremot titta på den tyska filmen Experiementet från 2001 av regisören Oliver Hirschbiegel. Den tar på ett kraftfullt sätt upp förnedringstemat och innehåller inte en massa nakna kvinnor.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Intagna använder inte BH:ar!
 • Fängelsedirektörer och fångvaktare är onda!
 • Doktorer kan man dock lita på, de är goda människor!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Fängelsedirektören ser ut som en ung drottning Silvia!
 • Insynen till kvinnor bakom galler!
 • En massa snusk!

 

”Bitande sadism och lesbiska orgier i ett kvinnofängelse”

 

Ett STORT tack till Njutafilms för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

VIOLENCE IN A WOMENS PRISON

4 svar till “Violence In A Womens Prison”

 1. Nu när jag vet att du är feminist skall du endast få recensera film med kvinnovåld 🙂

  det är faktiskt lite intressant att det finns en hel genre om just kvinnoförnedring.

 2. kvinnosynen verkar inte vara den allra bästa direkt.
  aldrig sett en sådan här film innan faktiskt,
  w.i.p-film, men den obskyra känslan när man ser ett sånt här fodral kan göra att man blir lite nyfiken av att se vad det är för något egentligen.
  intressant recension!

 3. En genre? Det finns väl en massa grenar av (s)exploitation etc? Teh…
  Haha neeej, jag vill ha filmer om kvinnor som mördar och förnedrar män! Bästa scenen i Psycho Kickboxer (sneak peak rec): kvinnan som blir förbannad på en man som försökt råna henne och därför kör över hans huvud med bilen… oh, sweetness!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: