Cold Hard Cash med Suicide Girls!

COLD HARD CASH

Titel: COLD HARD CASH
Genre: Grindhouse, Exploitation
Regissör: Mike Pecci
Skådespelare:

 • Eliska Suicide
 • Odette Suicide
 • John Hart
 • Tron Howitzer

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case (screener)
Speltid: 20 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • “The Ballad of Tron Howitzer” en dokumentär av Benjamin Oliver
 • Musikvideos
 • Trailer
 • Eliska & Odette-vykort

Distributör: Stereoscopic Pictures
Butik: Inte släppt ännu
UPC-kod: screener
Skribent: Ramona Mattisson

 

 

HANDLING
Tanyas slampiga attityd och Deanes kaxiga attityd gör att de hamnar i trubbel.
De två tjejerna har råkat hamna i onåd hos den onda bossen Duvelle. För att inte riskera att bli hundmat går de med på en uppgörelse där de ska fixa en stor summa pengar åt honom. Efter att ha skjutit en snubbe i huvudet och snott åt sig en portfölj full med pengar så kan man ju tänka sig att deras lycka är gjord. Men tjejernas vänskap och förtroende sätts på spel då de blir oense om vad pengarna ska användas till. Ett stort bråk börjar där alla medel och vapen är tillåtna.

 

AUDIO / VIDEO
Det här är en utgåva där varken formatet till ljud och bild är angivet så det är lite svårt att avgöra vad det är som gäller.
Ljudet är åtminstone till en början dialogmässigt lite otydigt så att det är svårt att höra vad de säger, men det kan även bero på att de pratar snabbt och använder en massa svordomar. Det hade varit schysst med undertexter för att underlätta handlingen, även om man bara haft engelsk textning så hade det gjort en del.Vid ett tillfälle censureras språket av pipljud vilket känns ovant och fånigt. Filmmusiken är instrumentell och känns väldigt passande.

Bilden tycks de ha lagt ner en del krut på även om ljuset är lite dåligt till en början, men det kan vara ett stilgrepp för att man ska få fram en 70-talsanda. Därtill har man jobbat flitigt med att filma från olika vinklar och ha med många klipp, vilket ser riktigt snyggt ut och är passande för en actionfilm. Sminket är när det gäller blod och liknande riktigt proffsigt gjort.

 

EXTRAMATERIAL
COLD HARD CASH innehåller en hel del extramaterial och det är kul att det finns med så pass mycket extramaterial på en bootlegutgåva. Först och främst så kan man se filmen i två olika versioner, dels originalversionen som är 20 minuter lång och sen en förkortad festivalversion.
Den här filmen har hela tre olika kommentatorspår varav en kallas för ”mommentary” där regissören Mike Pecci och hans mamma kommenterar filmen. När hans mamma berättar att hennes son brukar skicka nakenbilder på tjejer rill henne så känner jag att det är lite mer än vad jag vill höra. Men det är ju kul att regissörens mamma är så lugn över vilka slags projekt hennes son ägnar sig åt. Sammantaget är dock tre kommentatorspår lite väl mycket även om det gäller en kortfilm. Det är antagligen mest spännande för kompisarna till de som inblandade i filmen. Dessutom finns det med en liten dokumentär om skådespelaren Tron Howitzer när han ska provspela och det känns tjatigt att titta på den efter att ha gått igenom så många kommentatorspår. Dokumentären skildrar Howitzers vardagsliv och den bidrar inte direkt till filmen i övrigt och känns som ett onödigt inslag då den är totalt ointressant.

Musikvideorna som följer med är rätt så enformiga av sig, både bildmässigt och musikaliskt vilket kanske även beror på att de inte har någon sång. Trailern till COLD HARD CASH säger inte så mycket men den lovar en del action och tuffa brudar vilket den som film även lever upp till.

Vykorten med Eliska och Odette är något så enkelt som bilder på skådespelerskorna, fast digitala så klart. På menyn till extramaterialet finns även något som kallas för Bars & Tone som visar sig vara en testbild med tjutljud. Den fyller inte direkt någon funktion så det tycks vara ett skämt som jag inte förstår mig på.

 

SAMMANFATTNING
COLD HARD CASH lyckas i stort sett precis med det som den är ute efter, det vill säga att kombinera coola tjejer med action. Filmen är snygg och fartfylld och om man är fascionerad av piercingar och tatueringar så är den att rekommendera. Jag gillade den här filmen förutom att en sexscen visade lite väl mycket så att det snuddar över till porr. Handlingen hade kanske kunnat utvecklats lite, men eftersom att det är en kortfilm så kan man inte heller förvänta sig mer av den. Däremot så är handlingen emellanåt lite otydlig och fastän att jag sett om filmen ett antal gånger så förstår jag ändå inte vad det är som de här tjejerna har gjort som gör att de måste mörda och stjäla för att ge bossen pengar.

En sak i filmen som inte är så speciellt genomtänkt är hur Deane lyckades bära ut sin fiende plus en portfölj till en hamn när hon var så pass skadad att hennes ena hand var nästintill obrukbar? Där borde regissören tänkt ut någon smart lösning för nu känns det inte så realistiskt.

COLD HARD CASH är inspirerad av actionfilmer från 70-talet och tanken är att återerövra genren med hjälp av vilda tatuerade tjejer kombinerat med sann grindhouseanda fyllt med sex, våld och attityd. Sensmoralen i COLD HARD CASH är att den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Regissören Mike Pecci har tidigare gjort ett fåtal andra kortfilmer. En rolig grej är att manusförfattaren heter David Lynch, men det är inte samma man som den kände regissören.

Suicide Girls är en modellagentur som ägnar sig åt pin-up-bilder av tjejer med attityd. Modellerna består till största delen av subkulturella unga tjejer som har piercingar och tatueringar.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Suicide Girls skriker högt!
 • Det är inte snyggt med tatueringar i klyftan!
 • Pengar betyder mer än vänskap och sex!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • En bit hjärna som hamnar på fel ställe!
 • Ultravåld!
 • Piercade och tatuerade tuffa brudar!

 

”En actionspäckad och blodig kortfilm med lesbiska Suicide Girls!”

 

Ett STORT tack till Stereoscopic Pictures för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 4 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……..: 4 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

COLD HARD CASH

2 svar till “Cold Hard Cash med Suicide Girls!”

 1. Nice recention!..ska bli kul att se denna..

  men en grej ” Det är inte snyggt med tatueringar i klyftan!” WTF!!! ;D;D;D;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: