BLOOD RAYNE 2: THE VAMPIRE CHRONICLES

BLOOD RAYNE 2

Titel: BLOOD RAYNE II – THE VAMPIRE CHRONICLES
Genre: Vampyrer, Action, Skräck
Regissör: Uwe Boll
Skådespelare:

 • Natassia Malthe
 • Zack Ward
 • Michael Paré

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 49 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • Finska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget

Distributör: Njutafilms
Butik: SubDVD
UPC-kod: 3387010014485
Skribent: Peter Tjärnberg

 

 

HANDLING
Rayne anländer till sina vänners hus på prärien enbart för att finna dem dödade av vampyrer och deras barn försvunna. Hon spårar dem till staden Deliverence som tagits över av smutsiga och skräniga vampyrer i väntan på att staden skall inviga deras nya tågstation, som kopplar ihop dem med resten av landet. I sitt försök att hitta och rädda hennes vänners barn blir Rayne övermannad och sårad men lyckas till slut fly.

Hon återkommer senare med tre nyrekryterade, varav två är mentalt störda, Brimstones för att försöka rensa staden på vampyrerna och rädda hennes döda vänners barn.

 

AUDIO / VIDEO
Ljudet är klart godkänt. BLOOD RAYNE 2 från Njutafilms levereras med Dolby Digital 5.1. Man hör vad folk säger utan problem. Specialeffektsljuden är mycket högre är talen men inte överdrivet. Musiken som spelas känns väldigt budget. Snabbt omgjorda country western låtar som skall passa in i vampyrgenren. Meny musiken känns lite tivoli och fånig.

När det kommer till bilden så levereras det i Anamorphic Widescreen. Bildenkvalitén är bra. Den är relativt klar och fint filtrerad. Fast det ofta är mörkt i filmen ser man blod, rök, smuts och andedräkt utan problem.

 

EXTRAMATERIAL
Inget 😦

 

SAMMANFATTNING
Omslaget ser ut som en blandkopia av Jennifer Garner i ”Elektra” och Wesley Snipes i BLADE. Det ger också intrycket av en modern tids film. Kläderna finns inte i filmen och halsbandet (Brimstone) ser annorlunda ut. Hennes coola svärd används nästan inte alls utan hon kör hårt med sin revolver.

Efter filmen satt jag och undrade om det var en vampyr eller westernrulle. Jag hade hoppats på någon form av specialeffekts orgie men tji fick jag. Massor av skottsalvor och dueller följt av ihjälskjutna människor och vampyrer. Japp, du hörde rätt, ihjälskjutna vampyrer. Efter en första förklaring när den första vampyren skjuts så faller dom andra som ”käglor”. Det är en gammal klassisk lynchstämning där vampyrer hellre skjuter ihjäl olydiga människor istället för att tömma dom på blod.

Kvaliteten på filmens stämning är inte så farlig. Det kan verkligen vara slutet av den gamla goda westerntiden. Baren kombinerat med horhuset, sheriffen och ladorna känns verkliga men samtidigt märker man lågbudget i saker som att rälsen till Deliverence första tågstation byggs av vita män i filmen, när det är allmänt känt att det var asiater och andra invandrare som byggde USA’s tågnät. Andra saker är att avståndet mellan personerna i revolverduellerna är väldigt kort och att moderna kommentarer som ”Your fly is open” känns bara fel.

Filmen sägs vara skräck, men det närmaste jag kan komma med den genren i huvudet är nog skrämmande dålig. Det kunde lika gärna varit en western story om en elak byherre som vill skörda guld med hjälp av den nya järnvägen, som kommer till stan. Skall man se på vampyrsidan och de bristande specialeffekterna kan jag bara säga att vampyrerna är inte ett dugg skrämmande och att döda en vampyr i Deliverence är inte svårare än att krossa ett rått ägg mot en betongvägg.

Handlingen skulle kunna fungera, om både budget, tid och en bra regissör tog hand om den. Uwe Boll lyckas däremot inte. Han har gjort en hel del rullar men kvalitén envisas med att vara låg på de flesta. Jag söker fortfarande efter en som jag njuta av. Att Uwe Boll dessutom återanvänder några av hans skådespelare vet jag inte om det är särskilt bra för honom själv eller skådespelarnas karriär.

BLOOD RAYNE 2 kan ses av alla, utom dom som inte tycker om att se barn dö. Vampyrälskare kommer att bli besvikna. Jag är övertygad att western älskare uppskattar filmen bättre.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett BLOOD RAYNE 2:

 • Vampyrer skjuter hellre olydiga människor är suger blod!
 • Att om vampyrer våldtar människor skapas en hybrid som kallas Damphir!
 • Att barn faktiskt kan dödas ganska brutalt i film!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Natassia Malthe’s vackra yttre!
 • Två oväntat grymma barnmord!
 • Slutet!

 

”Pistolskjutande cowboys med vampyrtänder faller som käglor utan att förmedla någon form av skräck till stadsborna i DELIVERENCE eller publiken.”

 

Ett STORT tack till NjutaFilms för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

BLOOD RAYNE 2

2 svar till “BLOOD RAYNE 2: THE VAMPIRE CHRONICLES”

 1. Tjo,
  Trevlig första recension! Barn som dödas brutalt på film är ju inte direkt vanligt, men i svenska Wardogs från glada 80-talet skjuts två ungar med dom största squibs jag sett någon gång. Man gapade när man såg den första gången.
  Keep up the good work! / Antichrister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: