BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

Titel: BLOOD SCARAB
Genre: Vampyrer, Mumier, Skräck
Regissör: Donald F. Glut
Skådespelare:

 • Monique Parent
 • Del Howison
 • Mary Votava

Produktionsår: 2008
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 20 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • ”Making Of”-dokumentär
 • Trailer
 • Deity Dancing
 • Chicago Theatrical Premiere
 • Graveyard Theatre intervjuer
 • Harvey and Bob Show
 • ”COUNTESS DRACULA” & ”MUMMY’S KISS” Arkiv
 • Galleri

Distributör: Frontline Films
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 8 27912 08110 7
Skribent: Peter Tjärnberg

 

 

HANDLING
Greve Dracula har flyttat till Kalifornien med sin fru, Baronessan Elisabeth. Efter att Greve Dracula dött under ett av hans nattliga äventyr börjar hans tjänare Reinfield tjäna hans elaka hustru, Elisabeth. Baronessan började stilla sin hunger i sitt nya hem i USA tills hon får nog av sina nattliga överfall. Hon tvingar Reinfield att komma på ett sätt för henne att kunna leva på dagen lika väl som på natten. Han upptäcker att en speciell mumie finns i USA och att just den kan hjälpa Baronessan få sin önskan uppfylld. Frågan är om mumien och de egyptiska gudarna vill hjälpa Baronessan?

 

AUDIO / VIDEO
BLOOD SCARAB kommer med 5.1 Surround stereo men det enda jag kunde tänka på var hur enkelt och ”ihåligt” ljudet var. Om någon skulle fråga mig om ljudet utan att jag läst mig till vad det var, skulle jag tro att det var vanlig mono med stereokänsla. Det kändes inte som om man lagt ner för mycket tid på ljudet.

Som man kunde förvänta sig så kom BLOOD SCARAB i enkel bildkvalitet med tveksamma ljusättningar. Den kommer visserligen i Anamorphic 16.9 Widescreen men namnet är det enda coola med bildkvalitén. Bilden är dock klar och ren.

 

EXTRAMATERIAL
Audion options

I Audio Options kan du välja mellan 5.1 Surround, 2.0 Stereo eller Commentary tracks (with director/writer Donald F. Glut, and stars Monique T. Parent, Del Howison, Natasha Diakova. Det är i stort sätt standard kommentar snack, men lite roligare då dom själva kommenterar nakenheten, berömmer sexigheten och bröst på skådespelarna i filmen. Man hör mest Donald. F. Glut och Del Howison men Monique T. Parent hörs en hel del hon också.

”Making of” Documentary (4:28 min)
I ”Making of” Documentary berättar Donald F. Glut om hans vision för filmen. Hans försök att få in vampyrer (BLOOD) med mumier (SCARAB) i samma berättelse. Monique och Del berättar också om sina roller men det mesta handlar om Monique’s huvudroll.

Trailer (1:29 min)
BLOOD SCARAB’s trailer med en massa klipp på nakna kroppar, blod, tänder och mumie ligger som brukligt med på disken.

Deity Dancing (2:00 min)
Bortklippta topless dansscener på den egyptiska gudinnan och hennes två tjänare.

Chicago Theatrical Premiere (14:51 min)
Premiärvisningen i Chicago ”Music Box Theatre” där man går runt med en handhållen standard DV kamera och filmar minglet före visningen medan filmaren pratar med skådespelare och besökare. Man får även se Donald F.Glut prata på scenen innan visningen om filmen och presenterar skådespelarna.

Graveyard Theatre Interviews
Innan man får välja vilken intervju man vill se får man se ett intro av intervjuaren (0:31 min). Alla intervjuerna, om jag inte hörde fel, utfördes hemma hos Donald F.Glut’s mamma, Julia Glut, och är väldigt enkelt gjorda. Intervjuarna är utklädda och ser ut att ha en egen garage TV-show som i WAYNES WORLD. Intervjuerna är även de väldigt enkla och framstår ibland som flamsiga. Det man får ut av intervjuerna är i stort sett ingenting men de ser ut att ha kul.

Samtliga intervjuer man kan se är: Monique Parent (7:26 min), Del Howison och Lucan Wolf (7:08 min), Jackeline Olivier, Alisa Robinson och Natasha Diakova (13:43 min), Don Glut w/ Jackie and Natasha (8:46 min), Julia Glut (6:22 min)

Harvey and Bob Show (23:34 min)
Ett radioprogram som pratar med Donald F. Glut om filmen och andra saker. Låter som om dom har spelat in det i en lobby någonstans. Enkelt och skämtsamt.

”COUNTESS DRACULA” & ”MUMMY’S KISS” Archives
Här finns det fyra olika trailers på andra av Glut’s filmer. Alla verkar vara i samma genre och filmade med liknande stil. THE EROTIC RITES OF COUNTESS DRACULA (1:34 nin trailer), COUNTESS DRACULA’S ORGY OF BLOOD (2:34 min trailer), THE MUMMY’S KISS (2:50 min trailer), THE MUMMY’S KISS: 2ND DYNASTY (1:23 min trailer).

Still Galleries
Still Galleries består av sex stycken olika bildspel. Alla bildspel är från olika delar ur produktionen och på skådespelarna. De olika bildspelen heter Scenes & Production Pix (4:35 min), ”Wrap” Party (1:35 min), Cast & Crew Screening (7:50 min), World Theatrical Premiere (4:55 min), In Person (3:35 min), Commentary Recording Session (1:25 min bildspel)

 

SAMMANFATTNING
Om regissören ville få fram ett nytt sätt och driv hos vampyrer att leva i dagsljus genom samarbete med gudar och mumier så har han definitivt lyckats. Hela historien skulle kunna varit supercool med bra FX, rätt ljussättning och ett genomarbetat manus. Handlingen i filmen är funktionell men skådespelare, specialeffekter och scensättningar dödar filmen som seriös. Den fungerar dock som en lågbudgetfilm och det är precis vad den är. Däremot står den som skräck vilken jag inte riktigt kan hålla med om. Även om det finns blod, tänder och en elak mumie så framstår filmen mer som en komedi. Filmen har inte särskilt många rena komiska repliker men jag tycker den håller bättre som komedi ändå . Regissören Donald F. Glut har skrivit många filmer fram till mitten av 90-talet varav de flesta var animerade. Han regisserade dock sin egna första film, och då räknar jag inte med kortfilmer eller dokumentärer, på mitten av 90-talet. Samtliga av Glut’s filmer har varit, lågbudget, naket, komedivarning och sci-fi. Han verkar vara nöjd med sina jobb och klassen på filmerna han gör. Själv tycker jag att det är kul och viktigt att det finns regissörer som medvetet eller omedvetet leker med kvalitén och gör enkla filmer. Glut har en förkärlek till att visa nakna kvinnor och vem tycker egentligen inte om det? Nästan varje scen med en tjej i resulterade i minst en bröstvisning. Jag tycker det är helt rätt att inte vara rädd för att visa för mycket i en film, den censuren sköter högbudget hollywood filmerna så bra själva, men frågan är om det inte blev lite för mycket. Jag ser gärna en film med nakna kroppsdelar men jag är mer ute efter balans och det tyckter jag inte att Glut klarar av. På samma sätt som jag ogillar att en ensam tjej hemma döljer sin nakna kropp med ett lakan när hon svarar i telefon så känns det fel att en tjej i underkläder tar av dem för att kamma håret. Glut förklarade just den scenen i Commentary valet på filmen men jag tyckte ändå den scenen var lite för utsvängd, om än trevlig.

Om jag går in i filmen så kan jag säga att skämten är enkla och kommer med jämna mellanrum. Ljussättning och specialeffekter är i stort sett obefintliga. Det är lite rinnande blod och digitalt gjorda röda ögon med något 8-bits Atari spelsljud i bakgrunden. Själva filmens handling och skådespelare har givetvis massor av konstigheter, fel och fånigheter. Dracula t ex dör ett par minuter in i filmen pga. att han fluktar in genom ett fönster på ett par topless tjejer och glömmer bort tiden. Att han ser ut som en dålig skådespelare från en spansk såpa med dåligt påklistrad mustasch och välkammad tupé gör inte saken bättre. Dracula och Baronessans hus ser ut att vara inredd som en strippklubb med plastprydnader. Mumiedelen är kort och de historiska berättelserna är både ok och dåliga. Glut har med den öppna nakenheten fått in den slappa ”faraokänslan” men när det skall hända saker fungerar det inte. De skär ut ett hjärta med något som ser ut som ett spett, tjejerna springer omkring med stringtrosor och den elaka häxan ser ut att vara en vek, vältränad men väldigt sexig tjej.

BLOOD SCARAB är en vampyrfilm där man slängt in en mumie och gamla egyptiska gudar. Den är absolut sevärd om man tycker om svagt genomtänkta lågbudgetfilmer med bröst, naket och åter igen bröst. Tyvärr framställer Glut egyptiska gudar som svaga. Jag undrar vad dom har att säga om det?

DVD omslaget säger ”5 Star Edition”. Det förmodar jag är pga. att de har samlat ihop allt dom kan hitta om BLOOD SCARAB. Det materialet som tagits med är väldigt amatörmässigt gjort och stundvis helt ointressant.

Som en sidonotis verkar Donald F.Glut vara personlig vän med Del Howison då han har varit med i stort sett alla av Glut’s filmer och de verkar vara avslappnade runt varandra. Visserligen verkar Glut vara en skön kille ändå så jag lutar mig på antalet filmer Del har varit med i (en slutsats jag gjorde efter den stora mängden av extramaterial). Mumien som används i BLOOD SCARAB är samma mumiedräkt han använt i alla sina filmer. Däremot vet jag inte om mumien i sig är densamma i de olika filmerna.

Slutligen vill jag bara säga att jag har sett en hel del lågbudget filmer under min tid och skulle placera BLOOD SCARAB på listan av sevärda.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Vampyrer tycker om att suga blod från bröst!
 • Dracula är inte särskilt smart och mumier kan knäcka sina knogar!
 • Egyptiska gudar är en push-over!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Alla klädbyten!
 • Blodsbadet!
 • Nakenheten!

 

”Längtan efter ett liv under solens varma strålar leder till egyptens mörka sidor”

 

Ett STORT tack till Frontline Films för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 1 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

BLOOD SCARAB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: