THE BECKONING

THE BECKONING

Titel: THE BECKONING
Genre: Skräck
Regissör: Don Scioli
Skådespelare:

 • Lindsay Drummer
 • Deidre Kotch
 • Cameron Ziedler

Produktionsår: 2008
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case
Speltid: 1 tim 30 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Bloopers
 • Making Of
 • Trailer
 • The Legacy of Sir Francis Drake

Distributör: Zan Media
Butik: Beckoning Office Website
UPC-kod: screener
Skribent: Filip Broman

 

 

HANDLING
Den beryktade Sir Francis Drake var en av de största brittiska sjöfararna någonsin och bland annat den första sjökaptenen som seglade jorden runt och varit levande hela vägen. Drake upptäckte många nya platser i sin resa runt Nord- och Sydamerika och har därför namngivit många platser längs den amerikanska kusten. En sägen säger att han även lade till i Kalifornien, något som historiestudenten Barbara vill bli den första med att bekräfta. Utanför historieexpeditionen hittar hon ett kuvert adresserat till henne med ett godkännande av hennes forskning samt en lapp med en ramsa skrivet i på ett okänt språk. Naturligtvis läser hon ramsan och det börjar nu ske konstiga saker. Hon bestämmer sig för att trots detta och trots sin pojkväns motsättningar, bege sig till platsen där Drake sägs att kommit i land. I huset som nu står på platsen går golvet sönder under Barbaras fötter och när hon vaknar till finner hon sig skadad i ett litet utrymme under huset. Vid denna stund har ramsans följder nått sin höjdpunkt och hon färdas tillbaka till tiden då Drake var på stranden. Hon anklagas för att vara en indianshaman som inte bara förtrollar hans besättning utan även indianerna som bor i området.

 

AUDIO / VIDEO
På denna dvd-utgåva kan man inte göra några ljud eller bild inställningar över huvudtaget men på baksidan av dvd-fodralet har de lagt till logotypen för Dolby Digital så vi får anta att det är det de har använt till ljudet. Vilken bildinställning som använts finns det ingen information alls om, varken på omslaget eller i dvdmenyn.

Bilden i sig är som om en vanlig privatperson skulle filma något. Det där speciella filmfiltret saknas men även andra möjliga effekter man kan sätta på bilden verkar inte heller finnas vilket gör filmen grå aningen färglös på ställen som inte har skarpa färger. Ljudmässigt är filmen helt ok men på vissa ställen så märks det klart och tydligt att ljudbearbetningen skötts ganska dåligt exv. Att micken varit för långt bort från ljudkällan.

 

EXTRAMATERIAL
De är väldigt kul att man på en sådan här lågbudgetfilm har lagt in mycket mer extramaterial än vad man gjort på många mycket större filmproduktioner. Den, för mig, alltid lika underhållande blooperreelen med ett flertal misslyckade tagningar och felsägningar, En komplett genomgång av Sir Francis Drakes liv från det att han blev kapten på ett av den brittiska kronans slagskepp tills att han blev adlad för sina bedrifter. Man har även lagt in en så ovanlig sak som en ”bakomkulisserna-inspelning” där bl.a. Producenten berättar om bakgrunden till historien de har skrivit, om deras mening med filmen samt om inspelningsplatserna de har valt. Skådespelarna berättar även kortfattat om deras karaktärer och om själva inspelningen.

 

SAMMANFATTNING
The Beckoning är en lågbudgetfilm och det syns direkt i och med att det där speciella filmfiltret saknas och ljudbearbetning inte är direkt 100. Detta är dock inget argument för att ignorera filmen, det har gjorts många filmer med liknande kvalitéer som varit hur bra som helst. Det som istället sänker filmen och visar på en gång att detta är första gången gänget gör en spelfilm är manuset. Storyn är full med luckor och allt för många gånger sitter man som åskådare och undrar vad det är som händer egentligen. Detta ledde, för min del, till onödiga missuppfattningar eller helt enkelt att jag bara satt och fattade ingenting av vad karaktärerna sysslade med. Detta hade inget med att jag inte förstår mig på pussel och liknande i filmer utan helt enkelt för att det händer något till synes ganska korkat gjort och sedan i efterhand får man veta att det hade en mening. För att ge ett exempel, i börjar går den kvinnliga huvudrollen från skolan till sin bil, helt plötsligt med ett klipp går hon i en snårskog och börjar yra runt för att ta sig tillbaka till skolan. Det visade sig att det var ramsan hon läste som åstadkom detta.
Men nu ska jag inte klanka ner på filmen för mycket. Det är faktiskt ett bra första försök och tanken är god bakom manusidén även om jag tycker att manusförfattarna till nästa gång ska lära sig hur man ger osynliga ledtrådar till publiken om vad som faktiskt händer, det kan vara att en karaktär pratar i telefon och berättar vad dem gör/ska göra eller nått liknande.

Över lag gör skådespelarna bra ifrån sig, framför allt Cameron Ziedler som den oroliga pojkvännen och det märks att han och även Robert Currier kan agera professionellt. Den enda rollen som känns aningen konstig är den klassiska ensamma mannen som jobbar på bensinstationen, då han mest mumlar och gör grymtande ljud för sig själv. Det är dock inte skådespelarens fel utan även där manusförfattarna.
Regissören Don Scioli och producenten Christine Scioli är ägarna av det lilla mediebolaget Zan Media som gett ut The Beckoning och är som sagt deras första spelfilm. Deras huvudsakliga inriktning har varit att göra politiska valfilmer för exv. Val av sheriff, borgmästare eller City counsil.

Av skådespelarna så hittade jag inte spår av huvudrollsinnehaverskan Lindsay Drummer tidigare eller senare prestationer medan hennes motspelerska Deidre Kotch finns med som röst i tv-spelet Majestic och i filmen Intentions. Mest aktiv är har den manliga huvudrollen Cameron Ziedler varit då han är en röst i flera av spelen i serien ”SOCOM: US Navy SEALS” till PS och PS2, har biroller i serier som Felicity och General Hospital samt roller i filmer som Blood Deep och The Thirst: Blood War.

Den enda film jag har sett som liknar The Beckoning åtminstone lite granna skulle vara Evil Remains även känd som Trespassing

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Lyssna alltid på killen på macken, han vet vad han snackar om!
 • Röda ögon är inte bra!
 • Får du en ramsa skickad till dig anonymt, släng den!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Girlfight!
 • Att vara i total ovisshet om vad som händer stora delar av filmen!
 • Att i alla fall någon har gått mer vilse på väg till bilen än du har!

 

”Historian vaknar till liv och den är inte glad”

 

Ett STORT tack till ZAN Media för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 2 / 5
STORY…..: 1 / 5

 

 

SCREENSHOTS

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

THE BECKONING

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: