THE RAGE

THE RAGE

Titel: THE RAGE
Genre: Splatter, Komedi
Regissör: Robert Kurtzman
Skådespelare:

 • Andrew Divoff
 • Misty Mundae
 • Reggie Bannister
 • Sean Serino

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 25 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Danska
 • Norska
 • Finska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • Making Of
 • Musikvideos med MUSHROOMHEAD
 • Orginaltrailer
 • Njutafilms trailershow

Distributör: Njutafilms
Butik: SubDVD
UPC-kod: 3387010014461
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Dr. Vasilienko, en väldigt galen och förbrukad människa har ett otroligt starkt hat mot mänskligheten efter att både han och hans forskning blivit undangömt av regeringen. Dr. Vasilienko har lyckats att ta sig fri från sitt fångenskap och gömmer sig nu någonstans i USA där han planerar sin hämd. Dr. Vasilienko har skapat ett otäckt och makabert virus som förvandlar de infekterade till blodtörstiga zombieliknande monster. Viruset har även en otroligt spridningsförmåga och endast en person har botemedlet.

I sitt hemliga laboratorium befinner sig kidnappade människor som hålls fångade i Dr. Vasilienko’s hat. Han utför smärtsamma och makabra tester som ger vem som helst kalla kårar. För att verifiera styrkan i hans virus samt att kontrollera att botemedlet fungerar injecerar han viruset i sina försökspersoner. Efter ett misslyckat experiment lyckas en av de infekterade och muterade monsterna slita sig loss, i en våldsam kamp så infekteras Vasilienko själv och försökspersonen rymmer ut från det hemliga laboratoriumet. Ett förvirrat monster, med endast blodstörst och vrede kvar i kroppen springer det löst och sprider viruset till allt som kommer i sin väg, både människor och djur. Genom att sprida viruset till olika djurarter lyckas också viruset muteras och det såkallade botemedlet tappar sin effekt. Vad kommer att hända nu när viruset är ute, och allt som vandrar jorden kan muteras till blodtörstiga monster?

 

AUDIO / VIDEO
Tyvärr måste jag säga att THE RAGE endast levereras i Dolby Digital 2.0, vilket jag personligen tycker är ganska fattigt eftersom allt annat på utgåvan är elegant och välgjort. Då undrar jag varför man inte spenderar lite extra tid på att få ut ljudet i kanske Dolby Digital 5.1? Det är inget fel på dialoger eller ljudeffekter i filmen, själva ljudet är också bra mixat och håller en jämn nivå vilket gör att specialeffekterna inte tar övar. Dock så är fågelljudet riktigt irriterande, ibland så är scenerna ganska långa och man tröttnar snabbt på att höra muterade monsterfåglar som kacklar.

Utöver specialeffekterna så är det riktigt bra musik i filmen, många av låtarna spelas av inga mindre än MUSHROOMHEAD och man får även se en spexig konsert i filmen där MUSHROOMHEAD spelar.

1.85:1 Widescreen är precis vad som kommer på Njutafilms utgåva av THE RAGE, det är riktigt bra bildkvalité och det gör att man ser alla de smaskiga splattereffekterna riktigt bra. Specialeffekterna är otroligt välgjorda, detta är helt klart en visuel orgie av specialeffekter som kan ge vilken skräcknörd som helst en kittlande känsla. Robert Kurtzman som regisserad THE RAGE har många års av erfarenhet just när det kommer till specialeffekter och makeup. Han har jobbat med specialeffekterna på storfilmer som t.ex. NIGHT OF THE CREEPS, EVIL DEAD 2, THE HIDDEN, INTRUDER, BRIDE OF RE-ANIMATOR, LEATHERFACE: TEXAS CHAINSAW MASSACRE 3, ARMY OF DARKNESS, FROM DUSK TILL DAWN och MYCKET mer.

För att vara riktigt objektiv så måste jag dock klaga på något, och det är de värdelösa CGI-effekterna (datoreffekterna), de håller ungefär samma klass som de gör i taffliga tv-serier som XENA – THE WARRIOR PRINCESS och en del riktigt kassa sci-fi filmer. Personligen tycker jag inte man skall blanda in CGI (datoreffekter) i splatterfilmer, blod skall vara blod och inte ettor och nollor.

 

EXTRAMATERIAL
Det är faktiskt ganska lagom mycket extramaterial på Njutafilms utgåva av THE RAGE, det är lätt att kolla genom och underhållande. Personligen tycker jag att MAKING OF THE RAGE och de två musikvideos med MUSHROOMHEAD var absolut bäst på DVDn. Det var otroligt svårt att sluta titta på MAKING OF THE RAGE. Alla som var medverkande under filminspelningen blev intervjuade och fick berätta lite om sig själv, tidigare arbete och hur de kommit i kontakt med Robert aka ”bob”. MAKING OF THE RAGE var även riktigt detaljerad och informativ. Fick även uppfattningen att de som blev intervjuade var ärliga då de inte bara promotade allt som var bra med filmen, men även berättade vilka problem de hade och om sina begränsningar.

Kommentatorspåret på utgåvan är inte bättre än något annat kommentatorspår jag lyssnat på. Personligen har jag ingen riktig förkärlek till att höra de medverkade prata undertiden jag ser filmen, det är bättre med en MAKING OF i min mening. Men det var kul att det var inkluderat på utgåvan.

Något som är ganska intressant är att om man kollar på de två musikvideos med MUSHROOMHEAD så i låten 12 HUNDRED så ser det ut som om de använt sig av samma makeup, samt att de är i samma lokaler som filmen spelades in i. Jag vet inte om det är så, men der ser verkligen ut som det. Utöver 12 HUNDRED så finns det en musikvideo med låten DAMAGE DONE. Personligen tycker jag att 12 HUNDRED är den bästa låten och även den coolaste videon.

Det följer även med en orginaltrailer som faktiskt är ganska kass, den tar inte alls fram vilken underhållande film det är. Den kunde varit mycket bättre. Som vanligt har Njutafilms även lagt in trailers från sina andra filmer, som t.ex SUBCONTIOUS CRUELTY, MURDER PARTY m.fl

 

SAMMANFATTNING
När jag fick filmen av Njutafilms så hade jag redan varit i kontakt med Robert ang recvensions-ex men han kunde inte ge bort några eftersom han förhandlade om distributionen just då. Detta gör att det känns lite extra bra att få skriva en DVD-profil på just denna filmen. Utgåvan från Njutafilms känns påkostad och håller hög kvalité även om det finns en del brister som t.ex. ljudet.

Jag började med att lassa upp en skål med chokladglass och chokladsås, för tillfället så var det det bästa skräckfilmstilltugg jag kunde hitta. Av någon bisarr anledning så passade chokladglass perfekt till denna otroligt blodiga och slaffsiga rulle.

Till min förvåning så fick jag se en del kända ansikten som faktiskt gjorde filmupplevelsen lite bättre, inga mindre än Misty Mundae (Erin Brown) och Reggie Bannister är med. Både Misy och Reggie utför faktiskt ganska bra insatser i THE RAGE, speciellt Misty då hennes tidigare roller har varit ganska fjantiga och oseriösa. Misty har dock lyckats med en tidigare roll, det är i CHANTAL som är en ganska bisarr och dyster dramafilm, helt klart rekommenderad om du gillar Misty Mundae. Det är tyvärr lite tråkigt att det faktiskt bara är en okontrollerad bröstscen. Filmen innehåller ganska många snygga tjejer vilket gör att det inte varit helt fel med lite fler tuttar.

THE RAGE är en otroligt underhållande film, den har mer eller mindre allt som man kan önska sig, fräcka sexscener med snygga tjejer, otroligt mycket splatter och gore, riktigt sköna dialoger, humor och spänning. En av de roligaste kommentarerna i filmen är när Misty försöker mörda en av dvärgmonsterna och hon säger ”DIE YOU FUCKING UMPALUMPA FREAK!”, det kanske inte är roligt i recensionen, men i filmen är det priceless.

Det är inte bara så att den kör på saker som redan filmats, den har en extra växel! I THE RAGE får du se lite banbrytande splatterscener som t.ex. våld med stor träpåle mot ett barn!

Karaktärerna i filmen är unika och riktigt sköna, en karaktär som stod ut mest av alla är en liten monsterdvärg som bär skinnet från ett huvud som mask. Riktig otäck liten skit måste jag säga!

Detta är inte Robert Kurtzman’s första film han regisserar, han har regisserat filmer som t.ex. WISHMASTER och BURIED ALIVE (2007). Tyvärr måste jag säga att WISHMASTER håller lite högra kvalité filmmässigt än THE RAGE, men THE RAGE har tusen gånger högre underhållningsvärde än WISHMASTER.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett THE RAGE:

 • Goth-tjejer kan spruta gnistor från musen!
 • Fåglar kan kräkas frätande virus-slime!
 • Arga monsterdvärgar leker med ap-nallar!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Extremt mycket splatter!
 • Underhållande dvärgar!
 • Coola musikvideos med MUSHROOMHEAD!

 

”THE RAGE är inte bara fantastisk, den är helt jävla GORETASTIC med blodig karaktär av splatter!”

 

Ett STORT tack till Njutafilms för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

THE RAGE

2 svar till “THE RAGE”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: