SEX AND FURY

SEX AND FURY

Titel: SEX AND FURY
Genre: Action, Sexploitation
Regissör: Norifumi Suzuki
Skådespelare:

 • Reiko Ike
 • Christina Lindberg
 • Rie Saotome

Produktionsår: 1973
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 29 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Finska
 • Danska

Tal: Japanska, Engelska
Region: 2
Extramaterial:

 • Trailer
 • Trivia
 • Trailer
 • Biografi – Reiko Ike
 • Biografi – Christina Lindberg

Distributör: Studio-S Entertainment
Butik: SubDVD
UPC-kod: 1 350036 720650
Skribent: Peter Tjärnberg

 

 

HANDLING
Ocho är en mästertjuv och en av de bästa pokerspelarna i Japan. När hon var liten bevittnade hon mordet på sin pappa, som var polischef. Hon blev adopterad av en kvinna som arbetade som tjuv, och som lärde henne gatans hårda lagar. Ocho kommer till Tokyo för att hjälpa en kvinna från prostitution och kom på sätt hennes fars mördare på spåret. Hon börjar genast planera deras öden. Hennes väg mot rättvisa är både lång och blodig.

”En mästertjuv är ute efter hämnd och lämnar ett långt blodspår efter sig av alla som korsar hennes väg”

 

AUDIO / VIDEO
Självklart har SEX AND FURY inget höjdarljud eftersom det inte ens är i minimum formatet stereo, det levereras i något som heter Dolby Monomix. Jag hade däremot inga problem att följa med i dialogerna. Hela filmen översköljs av enkel asiatisk musik och ljudeffekter. Givetvis är den dubbade versionen sämre än originalet men det är trots allt inget ovanligt, sedan får man lägga till filmens ålder på det också.

Widescreen passar ganska bra till filmen. SEX AND FURY känns bra att se på en stor platt TV. Upplevelsen av de nakna fightscenerna och den klassiska japanska filmstilen känns riktigt bra i widescreen. Kvalitén skiljer sig inte från någon annan klassisk asiatisk film som t ex vår älskade Bruce Lee’s filmer. I de nya asiatiska filmerna finns väldigt mycket special effekter och kraftiga färger men i SEX AND FURY är allt väldigt enkelt. Man kan se försöket att pressa fram färger men det ger inget slående intryck.

 

EXTRAMATERIAL
Extra materialet består av originaltrailern som självklart innehåller en del av nakenscenerna. Det finns även en Trivia om filmens födelse, produktion och skådespelare. Jag måste säga att jag gillade att läsa extra materialet om Reiko Ike och Christina Lindberg. Det innehöll mycket intressant information om bådas karriärer och prestationer.

 

SAMMANFATTNING
Jag visste inte vad som väntade mig när jag satte på SEX AND FURY annat än att vår kända nakenskådis Christina Lindberg hade en stor roll i den. Mitt första intryck var att det var en japansk standardfilm. Filmtekniken, kläderna, ljudet, det överdrivna agerandet hos filmens klassiska clown. Allt fanns där. Det finns alltid en clown i gamla asiatiska actionfilmer. En rollfigur man både älskar och hatar. Om man gillar detta upplägg så kommer man tycka om denna film. Regissören blandade lite gammal samuraj känsla och heder med det nya industri Japan. Jag vet inte mycket själv om hur japan gick från feodalsamhälle till modern krigsmakt, men det nya som blandats in kändes äkta. Man ser bl a västerländska kläder, kultur, inredning, fabriker, bilar, vapen och framför allt vita. Ett allmänt känt faktum är att under shogun tiden var Japan stängd för yttre världen och öppnades inte förrän i slutet av 1800-talet. Samurajer till mäktig krigsmakt under andra världskriget på bara ca 50 år. Det jag inte gillade var att Christina och hennes partner som spelade två brittiska agenter fast med kraftig brytning. Christina talade engelska med grov svensk brytning och hennes partner lät som en amerikan. När Christina agerar i fysiska uttrycksscener är hon riktigt bra, men hon är långt ifrån lika bra när hon har repliker.
Reiko, som spelar Ocho, är riktigt duktig. Hon är Japans dåtida motsvarighet till Christina men jag måste säga att hon spelar i en mycket högre division. Hon har givetvis en klar fördel att filmen är japansk. Reiko slåss och uttrycker sig bra. Hon får filmen att gå framåt och gör att man vill sitta kvar och titta. De scener hon är helt naken spelar hon som om hon skulle vara påklädd. Jag ser ingen obekvämlighet på något sätt hos henne. Hon är helt enkelt en riktigt bra skådis.
Filmen är från mitten av 70-talet så det får man att tänka på när man ser på tekniken och specialeffekterna. Blodet har helt fel färg och konsistens. Bild, ljud och stil är så i sin tid att det inte går att ta miste om. Det jag gillar är den öppna nakenheten i filmen. Här finns inga omsvep och ologiska skylningar. Den är rå mot kvinnor och fattiga människor. SEX AND FURY är en guldfilm nedstänkt i blod.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Att man faktiskt kan bada och slåss samtidigt!
 • I Japan löser man konflikter med samurajsvärd genom kroppen!
 • Att britter kan ha svensk och amerikansk brytning!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Tortyrscenen på Ocho!
 • Fighten när Ocho ligger i badet!
 • När Christina faller ner på spåret!

 

”En kvinna med mörkt förflutet söker hämnd för sitt sorgsna hjärta”

 

Ett STORT tack till Studio-S Entertainment för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

SEX AND FURY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: