NECROVILLE

Necroville

Titel: NECROVILLE
Genre: Zombies, Komedi
Regissör: Billy Garberina och Richard Griffin
Skådespelare:

 • Brandy Bluejacket
 • Adam Jarmon Brown
 • Mark Chavez
 • Billy Garberina
 • Gene Grant

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 39 minuter
Textning: Ingen
Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Kommentatorspår
 • Outtakes
 • Borttagna scener
 • Bakom scenerna: Skoj med Mark Chavez
 • Bakom scenerna: Necroville visual FX
 • Kortfilm: Legend of Aareus Kane
 • Kortfilm: Cum-uppance
 • Fullfärgs booklet
 • Shock-O-Rama Trailer valv

Distributör: Shock-o-Rama
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 1238552079
Skribent: AnnaMaria Deubler

 

 

HANDLING
Staden är översvämmad av zombier, vampyrer och varulvar. Kompisarna, Jack och Alex, blir av med sitt jobb på den lokala videobutiken, efter en till synes blodig fadäs. De blir tvungna att söka efter annat arbete och lusläser tidningarnas ”wanted annonser”. De får se en reklamfilm på tv om ett företag, som erbjuder utrotning av Zombier, Vampyrer och Varulvar, Zom-B-Gone och beslutar att ge det ett försök. Men även om jobbet som utrotare är kladdigt och tufft är det ingenting i jämförelse med Jacks allt mer krävande flickvän.

 

AUDIO / VIDEO
Filmen är en riktig lågbudget film och är inspelade med vanlig dv-kamera. Detta gör att filmen känns alltför ”hemmavideo-aktig”. Fördelen är dock att filmen visas i 16:9 widescreen. Ljudet på dvd:n är endast i stereo men det är ändå en jämn kvalitet mellan musik, effektljud och dialog.

 

EXTRAMATERIAL
Det är ett ganska gediget extramaterial på den här dvd:n. Först är det en liten samling bortklippta scener. Förutom en uttagen scen där Mark Chavez sjunger en påhittad sång, vet inte ens om man kan kalla det för en ”blooper”, så är det några ganska långa scener som man beslutat att inte ha med i filmen. I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag nog tyckte de gjorde rätt i att strunta i de scenerna då de hade utökat tråkighetsfaktorn ganska rejält.

Kommentatorspåret med regissören, Billy Garberina, är bitvis ganska informativt om än lite ryckigt och det känns ibland som att han inte riktigt vet vad han ska säga. Antingen är det så att en del saker Garberina nämner är intern information, eller så är det så att om man är bekant med Albuquerque och dess omgivningar och/eller har sett andra filmer där Garberina är inblandad, så vet man vad han pratar om. Men vad mig anbelangar erkänner jag att jag i dessa fall inte har en susning.

Med på extramaterialet finns två bakom scenen sekvenser. I den första bjuds vi in för en liten skojig stund med skådespelaren Mark Chavez. Än en gång känns allting väldigt internt. Jag kan tänka mig att alla i ensemblen garvar läppen av sig åt mycket av det som visas i den här sekvensen. Men jag begriper inte ett smack vad det är jag ska skratta åt, eller vad som är ”skoj” med det han gör eller säger.

I nästa bakom scenerna sekvens får vi veta lite mer om effekterna i filmen och hur de skapats. Det är Mr Garcia från Burning Skull Studios som förklarar hur effekter gjorts och vi får också se lite före och eftersekvenser. För de som inte vet det är Photoshop ett mycket användbart program och det är flitigt använt av de som gjort effekterna till den här filmen.

Hoppar man vidare i listan på extramaterial så hamnar man på en av de två kortfilmer som finns med. Den första heter ”The legend of Aerreus Kane”, historien om den, förmodligen, siste monsterjägaren som levde i den rämnade alternativa världen Bane. Det här är faktiskt stundom ganska underhållande. Kortfilmen är gjord som en stumfilm från 20-talet. Det hela ser ganska autentiskt ut och är relativt bra gjort.

Den andra kortfilmen heter Cum-uppance. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här lilla filmen. Om jag säger att den är märklig så är det en underdrift. Jag vet inte ens om jag kan förklara vad det handlar om. Den innehåller två kraftigt sminkade män som spelar kort, märklig musik, en ytterligt udda händelse innehållande en halvnaken man som onanerar mot en laggårdsvägg. Ni får helt enkelt själva se och bedöma vad ni tycker.

Nästa punkt i extramaterialet är en lång lista trailers från Shock-O-Rama. BACTERIUM, CHAINSAW SALLY, CHANTAL, DRAINIAC, MILLENIUM CRISIS, CREATURE FROM THE HILLBILLY LAGOON, DARK CHAMBER och DARK ANGEL: PSYCHO KICKBOXER

Sist men inte minst en pamflett innehållande bland annat några repliker från filmen, lite ”klappa mig själv på axeln för jag är så bra” text och tackande till en hel massa olika personer som givit inspiration eller lärt Mr Garberina allt han kan.

 

SAMMANFATTNING
Jag ska villigt erkänna att jag var riktigt hoppfull och nyfiken när jag laddade mediaspelaren med den här filmen. Framsidan på omslaget såg lovande ut och jag hade hört att filmen skulle vara en zombiekomedi. Efter bara några minuter in i filmen insåg jag dock att detta inte motsvarade mina förväntningar. Jag skrattade lite men bara en enda gång och det var åt en hemlös stolle som tigger slantar av huvudrollsinnehavarna Jack och Alex. Det tråkiga är att de redan i början fyrar av det bästa krutet i hela filmen, dvs. zombien i början av filmen är både snyggt sminkad och gör en bra ”roll prestation”. Tyvärr är den sekvensen alldeles för kort. Det som sedan följer är ett enda långt världsrekord i svordomar. Det känns väldigt mycket som att författarna har försökt skapa en till SHAWN OF THE DEAD, vilket skulle ha kunnat bli riktigt bra, om de lyckats. Vi får veta att Jack (spelad av Billy Garberina, tillika författare av manus och regissör både till den här filmen men även FEEDING THE MASSES och GIMME SKELTER) och hans flickvän Penny (Brandy Bluejacket) har ett mycket stormigt förhållande. Filmen går liksom ganska mycket ut på just detta att vad Jack än gör så har han mycket och stora svårigheter att tillfredställa sin kvinna. Detta stör ju såklart oerhört mycket i kompisarnas relation och när de sedan får jobbet på Zom-B-Gone, en firma som utrotar alla slags monster du råkat få in ditt hem likt löss i en blomma, skapar det allt mer konflikter mellan dem då Alex inte kan låta bli att uttrycka sitt missnöje med vännens flickvän och hur deras arbete påverkas pga. densamma. Dialogen och samspelet mellan Jack och Alex, (spelad av Adam Jarmon Brown, Garberinas medskrivare till manus, och som för övrigt är förvånansvärt lik Mikael ”På kurs med Kurt” Segerström), samt Jack och Penny, är stundom ganska okej. Men med ett starkare manus och ännu lite mer utvecklade karaktärer hade filmen haft mer slagkraft hos mig. En liten sak som var positivt för mig som är ganska trött på alla tjejer i skräckfilmer alltid är så ”skinny”, är att de befriande nog är ingenstans att finna i denna rulle. Tvärtom är det ett smörgåsbord för dem av oss som gillar kurviga kvinns. En sak jag reagerade på var att makeupen enbart hade gjorts upptill, dvs. alla ”monster” är bara ”monster” ner till halsen. Lite synd kan jag tycka då det visuella är en stor del i en zombiefilm, eller vilken film som helst som involverar odöda, varulvar och/eller vampyrer. I en film där man får frossa i zombier, varulvar och vampyrer i samma film, hoppas man ju på en hel del smaskiga effekter, de skiner dock tyvärr med sin frånvaro, förutom i en sekvens då ett huvud skjuts av, både snyggt och effektivt.

 

 

3 saker jag lärt mig efter att ha sett filmen:

 • Vapen i plast låter mycket mindre än riktiga vapen!
 • Varulvar låter inte alls som vargar utan som hundar!
 • Zombier gillar BDSM!

 

3 saker att se fram emot i filmen

 • Zombien i början av filmen!
 • Den hemlösa stollen!
 • Den enda snygga effekten!

 

”…who r u gonna cal…zom-b-gone…”

 

Ett STORT tack till Alternative Cinema för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 1 / 5
SPÄNNING..: 1 / 5
VÅLD……: 2 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

NECROVILLE

Ett svar till “NECROVILLE”

 1. Nu blir jag ju kluven (och inte på ett bra sätt som av en köttyxa eller motorsåg) BDSM-zombies och kurviga kvinnor låter ju högintressant, men livet är på tok för kort för filmer som man redan på förhand vet är dåliga …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: