I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

Titel: I DÖD OCH LUST!
Genre: Skräck
Regissör: Mattias Lönnebrink
Skådespelare:

  • Mattias Lönnebrink
  • Ronny Holmberg
  • Marcus Johansson

Produktionsår: 2005-2006
Förpackning: 1 DVD Disc Keep Case (screener)
Speltid: 1 tim 21 minuter
Textning: Ingen
Tal: Svenska
Extramaterial:

  • Making of / Bloopers

Distributör:
Butik:
UPC-kod: screeer
Skribent: Peter Tjärnberg

 

 

HANDLING
Simon och Sofia flyttade in i ett hus, i en fin idyllisk stad. Kort efter försvinner Sofia spårlöst. Polisen har inga spår och Simon är förtvivlad. Han bjuder in några kompisar som hjälper honom med renovering av hans hus och tömma hans kylskåp på öl. En efter en börjar folk försvinna. Huset vilar på en hemlighet som leder till döden för den som inte flyr. Kommer någon överleva?

”Döden står bakom varje hörn känner ingen nåd”

 

AUDIO / VIDEO
Precis som tidigare filmer från Rottensoulz är ljudet mono, klent, ojämnt och ihåligt. I DÖD OCH LUST levereras ljud för att leverera monologer men inte mer än så. Kvalitén är obefintlig och verkar helt obearbetad. Är skådespelaren nära kamera är ljudet högt och är skådespelaren långt bort är ljudet lågt. Ljud i rum ekar och ibland dränks röster av omljudet. Vid tillfällen talar även skådespelarna sluddrigt. Musiken är som vanligt i Rottensoulz filmen deathmetal/hårdrock av högkvalité som givetvis skär sig mot den övriga ljudkvalitén.

 

EXTRAMATERIAL
Making of / Bloopers innehåller en massa spex, inspelning av scener, sminkning och hårdrocksmusik. Det håller på i ca 18 minuter och man får känslan av att de hade kul tillsammans när de gjorde filmen.

 

SAMMANFATTNING
Rottensoulz gör amatörfilmer och I DÖD OCH LUST är ingen skillnad. Bild och ljudkvalitet sviktar. Skådespelarna är kompisar och kompisars kompisar. Sminkningen verkar göras av standard H&M smink och mammas gamla puderborste. Det gör dock ingenting eftersom en amatörfilm är en amatörfilm. Manuset fungerar bra och kombinationen av komedi och skräck fungerar också. Däremot är jag osäker på om komedi verkligen är meningen med filmen. Hela sättet I DÖD OCH LUST filmas, återanvändningen av skådespelare, replikerna och alla fula peruker häller över bägaren rejält i komedikoppen.

Hela idén till filmen är bra men rollerna fungerar inte. Byfånen som finns med i flera av Rottensoulz filmer är dummare är man kan vara. Att använda honom som arbetare och ta betalt för det är bara fånigt. Ingen av arbetarna hemma hos Simon verkar göra något arbete. Man får se en penselförelse mot en vägg, med en fönsterpensel och lite borrande, men utöver det är det bara prat och död. Elektrikern Sven jobbar under flera dagar men allt han gör är byter en säkring till en taklampa. En flagga av ogillande vill jag också hissa för några av spökena. Ett spöke ser ut som en transvestit, ett annat verkar ha buttericks glasögon och en annan gillade sina fingrar lite för mycket. Ett spöke användes dessutom inte ens i något av alla mord, varför?

Jag blev lite besviken av de olika scenerna och dödscenerna. I stort sett samtliga scener är tagna eller påminner om andra filmer med större budget som t ex GRUDGE och HOUSE ON HAUNTED HILL. Jag hade hoppats på lite mer originalitet. Jag gillar däremot att de fått med Svensson som dricker öl, äter pizza, dricker öl, hyr filmer, dricker öl, snackar skit och dricker öl. Jag måste säga att jag inspirerades att dricka öl själv. Det såg så gott ut. Jag gillar också att Rottensoulz använde en av sina egna filmer som hyrfilm i filmen. Snacka om PR för sina andra filmer. Huvudrollsinnehavaren Simon hade en t-shirt på sig på med Count Dracula som rockade hårt. System Of A Down tröjan var inte så tokig den heller.

I DÖD OCH LUST blev ”Winner of best analog effects at the SFV festival 2008” och filmen är värd det. Den har sina ljuspunkter och fungerar som helhet. Den kanske inte är originell men jag såg hela filmen, log och jag hade inte ens druckit en enda öl. I DÖD OCH LUST är värd att se tycker jag om man bara kan se genom fingrarna med alla peruker , den enkla filmtekniken och bristen av blod.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett I DÖD OCH LUST:

  • Peruker har invaderat norrland!
  • Det måste finnas en clown i varje skräckfilm!
  • Invandrade parfymerar pungen!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

  • Musiken!
  • Allt öldrickande!
  • Spöket som ser ut som en transvestit!

 

”Idylliskt hus i en liten by dödar alla som hälsar på.”

 

Ett STORT tack till Rotten Soulz för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 2 / 5
HUMOR…..: 2 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

I DÖD OCH LUST

2 svar till “I DÖD OCH LUST”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: