LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

Titel: LOST BOYS 2: THE TRIBE
Genre: Vampyrer, Skräck
Regissör: P.J. Pesce
Skådespelare:

 • Autumn Reeser
 • Angus Sutherland
 • Tad Hilgenbrink
 • Tom Savini

Produktionsår: 2008
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 34 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • och MÅNGA fler…

Tal:

 • Engelska
 • Spanska
 • Tyska

Extramaterial:

 • Lost Boys: The Tribe Action Junkies
 • Edgar Frog’s Guide to Coming Back Alive
 • 2st Alternativa Slut
 • Musik Videos

Distributör: Warner Premier
Butik: Ginza
UPC-kod: 7321948183789
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Chris och hans syster Nicole är nyinflyttade i den lilla idylliska kuststaden Luna Bay. De två syskonen har förlorat sina föräldrar i en olycka och lever numera tillsammans i deras mosters övergivna ruckel. Eftersom de inte har särskilt många vänner och lever utan föräldrar så måste de ta hand om och agerar skyddsänglar för varandra.
Chris är avslappnad och har en karriär som professionell surfare, systern Nicole har nog inte gjort så många handtag i sitt liv, utan mest levt på sitt vackra utseende. Detta visar sig snabbt då de flesta killarna snabbt blir intresserade av henne. Nicole blir såklart bjuden på en galen fest hemma hos stadens mest populära kille, Shane Powers.

Nicole vill inte vara sämre än de andra gästerna, så hon tackar ja till ett glas vin, men hon har ingen aning om att det faktiskt är vampyrblod vilket för att Nicole sakta men säkert fastnar i Shane Powers klor. Chris märker att något inte står rätt till. Den gamla vampyrjägaren Edgar Frog lurar fortfarande bland gatornas mörkaste gränder och tar kontakt med Chris, tillsammans ger de tillsammans sig in i deras värsta mardröm!

 

AUDIO / VIDEO
LOST BOYS 2: THE TRIBE levereras i det väldigt sexiga Anamorfiska 1.78:1 bildformatet. Till min förvåning så var bildkvalitén väldigt fin och skarp, filmen var väldigt lätt att titta på även att många scener var inspelade på natten. Det syntes klart att detta inte var en lågbudget produktion, dock kan mitt omdöme påverkats eftersom jag tittade på föregångaren LOST BOYS precis innan jag tittade på LOST BOYS 2: THE TRIBE.

Att både foto och specialeffekter är väldigt professionella gör filmupplevelsen inte sämre, de har lyckats att fånga våldet på ett sådant sätt att det inte verkar överflödigt och onödigt, det passar ganska bra in på en vampyrfilm. Dock finns det en del CGI-effekter som de kunde hoppat över, de effekterna har extrem kalkonvarning.

Warner Premiers utgåva smekte mina högtalare med fint Dolby Digital 5.1 ljud, under filmen fick jag känslan att ljudet kunde liksom inte bli bättre på denna film, även om ljudspåret hade varit i DTS så hade det inte spelat någon roll eftersom effekterna är ganska fattiga ljudmässigt. Det hade inte skadat med lite mer action.
Undertexterna till filmen kommer i mängder! det är en hel kaskad av olika språk i menyn, tror inte Warner glömt bort ett enda språk, det skulle vara latin isåfall.

 

EXTRAMATERIAL
Först ut bland extramaterialet är LOST BOYS 2: THE TRIBE – ACTION JUNKIES. En mini-dokumentär om hur de olika stunten gick till. Vad som låg bakom de häftiga motorcykel och skateboard scenerna. I dokumentären berättar det att de faktiskt hyrde in folk som åkte skateboard, inlines och motorcyklar för att göra en del av tricken/stunten.

Det är kul att se att Corey Feldman bjuder lite på dig själv, i EDGAR FROG’S GUIDE TO COMING BACK ALIVE får vi en utomordentlig utbildning om hur man tar kål på de små sugande vampyrerna, Edgar går genom hans favorit metoder, alla möjliga vapen som pålar, vitlök, vigvatten och mycket mer! Efter ni sett denna så kommer ni vara fullbordade vampyrdödare!

Utöver detta så finns det också två alternativa slut och ett par musik videos. Musiken varierar från någon goth-rock till vanlig rock. Jag är inte så duktig på det där med genres för musik, men det är ganska rockigt!

 

SAMMANFATTNING
Efter jag sett filmen så frågade jag mig själv; ”Lyckades filmen?” och efter en stunds funderande över några grillchips och ett halvt daim så blev slutsatsen, ja ABSOLUT. Där här filmen har faktiskt allting som föregångaren också har, dock inte i samma proportioner. LOST BOYS 2: THE TRIBE kan förklaras bäst som en våldsam sexig orgie och våld, skateboards, motorcyklar och surfkillar. Det är bra fläng i filmen och den följer en lätt röd tråd som gör att vem som helst kan titta på den.

Humorn är någon som genomsyrar hela filmen, det tar dock ett riktigt hopp så fort Edgar Frog kommer in i bilden. Av någon konstig anledning så är det han som gör hela filmen. Edgars knarrande röst och töntiga referenser till serietidningar är helt magiskt.

Själv utgåvan är väldigt snygg och proffsig. Det är bra stil på menyerna och dem strular inte. Den grafiska layouten på både omslag och menyer är ganska spexiga. Det är dock vad man hade förväntat sig av ett stort bolag som Warner. Ett annat plus med just Warners utgåva är att den är oklippt. Tydligen då skall det vara ett par minuter som är bortklippta, sen om det är våldsamheter de klippt bort vet man aldrig.

Till min förväntning så dyker det också upp ett par kända ansikten, man får bland annat se skräck-kungen Tom Savini i en mycket blodig våldsscen. Det är helt klart en av höjdpunkterna i filmen! För att sammanfatta utgåvan så måste jag säga att den håller helt klart måttet! Detta är helt klart en film för dig som gillar vampyrer och har sett LOST BOYS.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett LOST BOYS 2: THE TRIBE:

 • Vampyrer är sjukt bra på att åka skateboard!
 • Det är svårt att veta om din flickvän är vampyr eller det är bara den tiden på månaden!
 • Vampyrer är alltid sjukt populära!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Väldigt snygg makeup!
 • Sexiga tjejer!
 • Tom Savini!

 

”Blodig vampyrfilm med mycket sex och töntiga skräckskämt av Edgar Frog!”

 

Ett STORT tack till Warner Bros Entertainment för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3+ / 5
HUMOR…..: 3 / 5
SEX…….: 3+ / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

LOST BOYS 2: THE TRIBE

8 svar till “LOST BOYS 2: THE TRIBE”

 1. Meh! Varför ser han precis ut som han gjorde som kiddo? Fan vad löjligt. Dessutom ser han ut som Charlie Sheen så nu kan jag verkligen inte se filmen, trots din entusiastiska recension… principer.

 2. Verkar vara en bra film, ska ses snarast.

  För den som av någon anledning omgående behöver en snabbkurs i vampyrslakt bjuder Edgar på det på dutuben:

 3. såg filmen igår och jag tyckte det var en riktigt schysst vamyprulle tills edgar frog kom in i bilden. Jag har inte sett Lost Boys så jag kan inte dra några referenser till den filmen men jag tyckte hela hans karaktär var jättelöjlig och jätte B. Han såg ut och vara hämtad från en maskerad i 6e klass och drog hela tiden urlöjliga oneliners. Och den där tillgjorda rösten i första mötet var bara pinsamt. Lyckligtvis var den inte lika tillgjord senare i filmen…..

 4. Ehh… Edgar är cool 🙂 Har man sett ettan så förstår man. Han är denna lilla tonåringen som är lite utanför eftersom han har sitt konstiga intresse av vampyrer. Visst jag förstår att du kan tycka at than är töntig, men har man sett ettan och ser tvåan som en ”tribute” till ettan så ser du också Edgar med glimten i ögat 🙂

 5. Vad dumt att jag inte såg den på FFF i höstas, men jag kanske kan skylla på att biljetterna var slut. Efter den här recensionen känner jag att jag också vill se den, men innan var jag lite tveksam för att jag kan ha svårt för remakes/tributes om jag tycker om förgångaren väldigt mycket, eftersom att uppföljaren kan sabba helhetsintrycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: