THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

Titel: THE BEAST IN HEAT
Genre: Nazisploitation, Sleaze
Regissör: Luigi Batzella
Skådespelare:

 • Macha Magall
 • Gino Turini
 • Edilio Kim
 • Xiro Papas
 • Salvatore Baccaro

Produktionsår: 1977
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 24 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • Finska

Tal:

 • Engelska
 • Italienska

Extramaterial:

 • Trailers

Distributör: NjutaFilms
Butik: SubDVD
UPC-kod: 7 350019 707517
Skribent: Jesper Nordströmh

 

 

HANDLING
Andra världskriget rasar för fullt och de flesta människor har fullt upp med att själva överleva, men det finns de som även i denna svåra stund är beredda att verka för mänsklighetens fromma. Dr. Ellen Kratsch (Macha Magall) verkar likt en sann Hippokrates arvtagerska för vetenskapens fortskridande och sina medmänniskors bästa även under dessa svåra omständigheter. Eftersom en konstgjort framställd härskarras av hjärndöda sexmonster är vad som är till störst gagn för en värld av lågor och ruiner är det också till framställandet av en dylik som dr. Kratsch koncentrerat sina ansträngningar. Hennes idoga arbete kröns av lycka och snart nog existerar en prototyp av framtidens människa (Salvatore Baccaro). Lustigt nog verkar hennes forskarkollega högst tveksam till nyttan av hennes osjälviska forskning. Det finns dock de som uppskattar hennes arbete och snart väntar ett hedersuppdrag.

I en italiensk by har den lokala tyska förläggningen problem med upproriska partisaner. När partisanerna spränger den strategiskt viktiga Lambardone-bron är måttet rågat och generalen beslutar att sända dr. Kratsch till oroshärden för att stävja olydnaden en gång för alla. Upprorsmakarna har naturligtvis gått under jorden och för att få fram information om dem går tyskarna hårt åt den kvarvarande befolkningen (mestadels åldringar, kvinnor, och barn) och fängslar även en del av dem. Lyckligtvis är dr. Kratsch inte bara en framstående vetenskapsman, utan även en expert på handfasta övertalningsmetoder.

Medan partisanerna kämpar mot den tyska överhögheten och söker befria sina kamrater, släktingar, och älskade, så torterar och förnedrar dr. Kratsch och hennes hejdukar sina hjälplösa offer. I många fall förefaller tortyren vara lika
godtycklig som uppfinningsrik och tortyrmetoderna inkluderar piskor, elektricitet, eld, vatten, avlägsnande av naglar, och naturligtvis det artificiellt framställda sexmonstret.

Partisanernas kamp mot den tyska armén kan tyckas såväl ojämn som hopplös, men den en gång väloljade tyska krigsmaskinen har sedan länge degenererat och urartat i dekadens och meningslös grymhet. Tyskarna är pressade och den sprängda bron utgjorde ingen framrycknings- utan en reträttväg, ett instängt och hotat odjur är dock inte mindre farligt för de i dess våld om hjälpen inte anländer i tid.

 

AUDIO / VIDEO
Bilden kommer som 1.85:1 anamorfisk widescreen och är på det stora hela tillfredställande, om än inte fantastisk. Emellanåt känns bilden något blek och ljussättningen är inte alltid perfekt, en del smuts och repor förekommer också, oftast dock inte sådan omfattning att det stör. Vissa scener, där stridsvagnar och ett större antal soldater förekommer, har betydligt sämre bildkvalité än filmen i stort och är uppenbarligen tagna från någon annan film. Jag har läst att scenerna med sämre bildkvalité är hämtade ur regissörens tidigare film QUAND SUONA LA CAMPANA, jag har själv inte sett filmen i fråga men ser ingen anledning att misstro uppgiften.

Det finns dels ett engelskt och dels ett italienskt ljudspår, båda i Dolby Digital 2.0. Ljudet, speciellt det italiensk spåret, låter bra, dialog, ljudeffekter, och den sparsamma musiken kommer alla till sin rätt. Av någon anledning är volymen betydligt lägre på det engelska spåret och man får lov att höja några snäpp om man växlar från italienska till engelska.

Textningen finns det inte mycket att säga om, jag har enbart tittat på den svenska och det enda jag lade märke till var någon enstaka tappad bokstav.

 

EXTRAMATERIAL
Extramaterialet består av trailers för några fler nazisploitationfilmer, SS EXPERIMENT LOVE CAMP och SS CAMP 5 WOMEN’S HELL, samt för ett antal andra filmer som Njutafilms distribuerar.

 

SAMMANFATTNING
THE BEAST IN HEAT är en av de mer ökända filmerna som sprungit ur den i sig ökända nazisploitationgenren. Filmen är också en av de filmer som som i Storbritannien hamnade på Video Nasties-listan och förbjöds. Jag har också sett omdömen om filmen i stil med den sämsta filmen någonsin.

Jag blir knappast förvånad över att filmen ibland ses som enbart en uppvisning i smaklöshet den finns där. Filmen är dock inte, trots sitt rykte, den sämsta någonsin, och inte heller med dagens mått mätt någon extrem gore-uppvisning. Vissa av tortyrscenerna kan säkerligen även idag uppröra, det har dock inte lagts allt för mycket krut på specialeffekterna och mycket ser väldigt fejkat ut. En rolig scen som väl kan illustrera filmens i teorin om inte i praktiken chockerande scener är när en kvinna med röd färg på magen torteras med vad som antagligen skall föreställa råttor men inte kan vara något annat än två brunsvarta marsvin som lite snällt går fram och tillbaka kvinnans mage.

Filmen känns väldigt kluven, dels finns tortyrscenerna och dels finns finns ett krigsdrama med en rörig handling om en grupp partisaners kamp mot tyskarna. I kampen mot tyskarna ställs frågor om kyrkans, och i förlängningen även Guds, roll i kriget. Om det kan vara rätt att döda är också det ett motiv som återspeglas i motståndsmannen Dragos (Gino Turini) aversion mot dödande. Att filmen begåvats med en (inte alltför logisk) handling där tunga frågor ställs kan kanske ses som en ursäkt för våldet och nakenheten som resten av filmen består av. Hur som helst har filmens delar inte vävts ihop på något bra sätt, skall man nu ha mer än den allra mest elementära handling får drivkraften bakom grymheterna gärna hänga samman med den på ett bättre sätt.

Filmens regissör uppträdde under en rad olika pseudonymer, Luigi Batzella verkar vara det namn som i allmänhet anses vara det rätta (Paolo Solvay är ett annat förslag). Batzella är skyldig till ytterligare en nazisploitationfilm; KAPUT LAGER – GLI ULTIMI GIORNI DELLE SS (a.k.a. ACHTUNG! THE DESERT TIGERS) vilken även den lär ska innehålla material från QUAND SUONA LA CAMPANA. Regissören har också gett oss sådana titlar som: NUDA PER SATANA (a.k.a. NUDE FOR SATAN), IL PLENILUNIO DELLE VERGINI (a.k.a. FULL MOON OF THE VIRGINS), och PROIBITO EROTICO (a.k.a. EROTIC FANTASIES).

Macha Magall som spelar dr. Ellen Kratsch har även hon figurerat i ytterligare en nazisploitationproduktion; CASA PRIVATA PER LE SS (a.k.a. SS GIRLS) där hon spelar madam Eva. Magalls gestaltning av dr. Ellen Kratsch får godkänt av mig, och ett något svagt godkänt det är också ett genomgående betyg för skådespelarinsatserna i filmen. Vissa prestationer är naturligtvis bättre än andra men när det gäller de lite större rollerna är det ingen som sticker ut. Det skall också sägas att även de karaktärer det fokuseras på är väldigt platta, så det finns inte mycket att jobba med.

Monstret som spelas av Salvatore Baccaro har trots titeln endast en mindre roll i filmen. Våldtäkter är dess specialitet, men även bitande och ätande av pubeshår hör till dess färdigheter. Ibland förefaller monstret också ha förmågan att åsamka helt andra skador på sina offer än vad behandlingen borde ge upphov till. Vad som egentligen händer den oskuld som monstret förgriper sig på i filmens inledning är åtminstone för mig en gåta. Med sitt speciella utseende fick Baccaro många liknande roller och vi kan se honom i bl.a.: CASA PRIVATA PER LE SS, PROIBITO EROTICO, SALON KITTY, och CALIGULA ET MESSALINE.

En nazisploitationfilm med ett pubeshårätande monster tilltalar nog inte alla, men den har en viss charm. Det känns som om filmen lite halvhjärtat låtsas att den har ett budskap samtidigt som den anstränger sig lite för hårt för att vara chockerande, vilket resulterar i att den omöjligt kan tas på allvar men rolig att titta på är ändå. Gillar du italienska exploitationfilmer är THE BEAST IN HEAT ett måste, gör du det inte så är det inte enfilm som kommer få dig att ändra uppfattning.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett THE BEAST IN HEAT:

 • En tysk soldat blir inte upphetsad av någonting!
 • Man skall inte döda!
 • Nazister är elaka!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Sexiga brudar i sina underkläder som slaffsar Zombies!
 • Många headshots!
 • Riktigt sjysst motorsågsscene!

 

”Ilsa fast med ett våldtäktsmonster och en rörig story.”

 

Ett STORT tack till NjutaFilms för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 2 / 5

 

 

SCREENSHOTS

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

THE BEAST IN HEAT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: