MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

Titel: MENTAL SCARS
Genre: Skräck, Slasher
Regissör: Mischa Perez
Skådespelare:

  • Teresa Alexandria
  • Richard L Myles
  • Sonny Landham

Produktionsår: 2009
Förpackning: screener
Speltid: 1 tim 20 minuter
Textning:
Tal: Engelska
Extramaterial:

  • Inget / Screener

Distributör: Viper Productions
Butik:
UPC-kod: screener
Skribent: Filip Broman

 

 

HANDLING
Utvecklingsföretaget Lanucci Development, styrda av den oerhört bitchiga Dedra Lanucci, ska tillsammans med ett gäng unga investerare rensa bort en gammal övergiven bilskrot för att anlägga en stor parkeringsplats. Vad investerarna och Dedre inte vet om är att bilskroten har ett väldigt mörkt förflutet och är bebodd av den mindre trevlige och smått kannibaliske David Taggart som inte gillar sina nya oinbjudna besökare, utan han dödar dem på de mest brutala sätt. Denna huvudstory varvas med kärleks- och maktintriger samt tillbakablickar som visar hur Taggarts allt mer växande lista med mordoffer tog sin början.

När filmen börjar slängs vi direkt in i slakten av två ungdomar som bryter sig in på bilskroten, vilket snabbt följs upp med byggnadsarbetare och inte ont anande kontorsarbetare som en efter en faller offer för Taggarts uppfinnelselika tillvägagångssätt. Dedres assistent Kennedy tar något ofrivilligt på sig att ta reda på vad det är som pågår på den övergivna bilskroten efter att ha fått hemliga dokument om platsens historia skickat till sig av en anonym avsändare.

 

AUDIO / VIDEO
Bildinställningen på filmen finns det ingen information om men för mig som lekman ser det i alla fall ut att vara 16:9 Widescreen. Det märks även väl att det är en lågbudgetfilm eftersom bilden faktiskt är aningen korning vid högre upplösning, och då har jag ”bara” en 37”-TV, vid större storlek hade jag nog inte rekommenderat att se den.

När det kommer till specialeffekter så är det oftast så att man får det man betalar för och i det här fallet så är inte specialeffekterna mycket att hurra över utan man får oftast inte se något när någon blir dödad och när man väl får se något så är det mest lite blod som sprutar eller rinner utan att det blir särskilt ”goreigt”.

Ljudet däremot är 5:1 surroundljud, något som man upplyser om vid ett flertal ställen på dvd-omslaget och filmens hemsida. Musiken är faktiskt väldigt stämningsfull och ljudeffekterna låter som de ska.

 

EXTRAMATERIAL
Total brist på extramaterial är alltid lika tråkigt men det är trots allt ett screenerexemplar så kanske inte särskilt förvånande. Om man däremot går ut på filmens hemsida så finns där lite bios och recensioner att läsa. Mer information finns på www.mentalscars.com

 

SAMMANFATTNING
Som sammanfattning hade jag tänkt börja med att kommentera det som brukar vara det första man ser när man sätter igång en dvdfilm, nämligen startmenyn. Det är nämligen så att det inte finns någon alls. Filmen börjar på en gång utan förvarning något som jag faktiskt tycker är ganska oseriöst gjort med tanke på att det är ett seriöst filmprojekt av ett riktigt produktionsbolag, screener eller ej.

Till själva filmen då. Jag måste faktiskt säga att filmens story är riktigt bra. Det är helt klart 80-talsslasherklass över det hela och Taggart både ser ut som och känns verkligen som en modern Jason eller Michael Myers. Även hans bakgrundshistoria som man får se tillbakablickar till känns välgjord, intressant och jag tycker det är lite synd att man inte utvecklade den mer.

Visst jag kan som kille hålla med om att sexscener är väl inte helt fel, framför allt när den ena involverade är Teresa Alexandria, men i MENTAL SCARS så är sexscenen fullständigt omotiverad i förhållande till resten av storyn och det känns som om man lagt in det endast för att locka lite mer publik.

MENTAL SCARS har helt klart stor potential när det kommer till filmens story men tyvärr havererar det hela när det kommer till utförandet. Till och börja med tycker jag att man gjort ett riktigt dåligt jobb när det kommer till Special-FX och då framför allt när Taggart dödar någon. Det är nämligen till större delen bara lite blod som rinner utan att det är särskilt mycket gore inblandat vilket åtminstone jag tycker ger ett väldigt mesigt intryck när Taggarts utförande av dödandet sker på oftast rätt brutala sätt.

Utan att säga för mycket så är jag även besviken på hur man gjort slutet. Det känns som hämtat från ingenstans och passar egentligen inte in i filmen. Jag hade nog valt att låta assistenten Kennedy fortsätta sin undersökning om vem det är som dödar folk på bilskroten. Detta hade nog gått bättre ihop med de flashbacks man får se om Taggarts uppväxt och hur han börjar sitt dödande.
Nu ska jag naturligtvis inte bara klanka ner på filmen för även om scenerna och skådespelarprestationerna är rena berg-och-dalbanan genom hela filmen så finns det scener som är bra gjorda, brutala osv. Med en större budget och fortsatt arbete på manuset så hade detta faktiskt kunnat bli en ”schysst slasher” för att citera en viss person.

Regissören Mischa Perez är en man med många bollar i luften. Hans huvudsakliga syssla är inte ens som filmarbetare utan han är faktiskt anställd av Department of Homeland Security som en Federal Security Officer. Att jobba med film och foto är något som han gör vid sidan om som fritidssyssla. Han är delägare i produktionsbolaget Viper Productions där han även jobbar som regissör, producent, redigerare, fotograf osv. MENTAL SCARS är den första filmen av gänget från Viper Produktions.

Richard Myles som den bestialiske David Taggart är inte helt ovan när det kommer till att spela maskerade mördare. 2007 blev han nämligen Internetkändis när han spelade rollen som Robert Englunds paradroll Freddy Kreuger i fanfilmen THE NIGHTMARE ENDS ON HALLOWEEN, en roll som han fick mycket beröm från bland annat Robert Englund själv. Han spelade sedan rollen som Jason i uppföljaren FRIDAY THE 31ST, även den en väldigt populär film på Internet. Men precis som Mischa Perez så är agerandet inte Myles huvudsyssla utan han är faktiskt kollega med Perez på Department of Homeland Security och delägare i Viper Productions.

För Teresa Alexandria är rollen som Dedre Lanucci hennes långfilmsdebut. Övriga roller på hennes meritlista är rollen som Maria i LARRY AND DARRYLS QUARLES WEBISODE-serie, rollen som Maria i tv-spelet THE UNDERGROUND BOUNTY HOUNTER och programledarrollen i det Internetbaserade musikprogrammet BREAK MY BAND som hon skapat och producerat själv där hon lyfter fram indierockband som ännu inte lyckats slå igenom stort. I den lilla men väldigt betydelsefulla rollen som Chief Bear har man plockat in filmens kändaste skådespelare, Sonny Landham. Den som känner igen honom gör det säkerligen från PREDATOR där han spelar Billy. Han har även roller i andra kända filmer som THE WARRIORS och POLTERGEIST.

MENTAL SCARS har den klassiska storyn om en maskerad man som dödar alla som kommer in på hans område på de mest brutala sätt. Något ni känner igen kanske? Filmer som påminner om MENTAL SCARS är filmer som FRIDAY 13TH, HALLOWEEN, NIGHTMARE ON ELMSTREET och BLACK CHRISTMAS.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett MENTAL SCARS:

  • Bildelar kan användas till så mycket mer än att driva bilar med!
  • Om en unge dränker en annan unge så står nog inte allt rätt till med den första ungen!
  • Det är aldrig fel att läsa igenom manuset en gång till!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

  • En slashermördare helt i klass med 80-talets giganter!
  • Teresa Alexandria!
  • Att det stundtals är en bra film!

 

”Bilskroten har aldrig varit osäkrare”

 

Ett STORT tack till Horizon Motion Pictures för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 1 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 3 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS
MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

MENTAL SCARS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: