LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

Titel: LESBIAN VAMPIRE KILLERS
Genre: Skräck, Komedi
Regissör: Phil Claydon
Skådespelare:

 • James Corden
 • Mathew Horne
 • MyAnna Buring

Produktionsår: 2009
Förpackning: Screener
Speltid: 1 tim 27 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Danska
 • Finska
 • Norska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Trailers från Sandrew
 • Trailers på filme
 • Intervjuer
 • Bakom kulisserna

Distributör: Sandrew Metronome
Butik: Ginza
UPC-kod:
Skribent: Filip Broman

 

 

HANDLING
För flera hundra år sedan förintade baron Wolfgang MacLaren den onda vampyrdrottningen Carmilla men innan hon dog lade hon en förbannelse över hans släkt att alla döttrar vid 18 års ålder förvandlas till lesbiska vampyrer tills släkten MacLaren blivit förintad.

I nutid åker kompisarna Fletch och Jimmy på en campingtripp efter att Jimmy blivit dumpad och Fletch fått sparken. De hamnar i den lilla staden Cragwich där de blir erbjudna husrum i en stuga tillsammans med fyra riktigt heta tjejer som är på en skolutflykt. Det visar sig att lokalbefolkningen lurat dem till stugan för att de ska offras och en efter en förvandlas tjejerna till lesbiska vampyrer. Det är upp till Jimmy, Fletch och byns präst att stoppa de lesbiska vampyrerna från att hindra Carmilla att återupplivas och utplåna mänskligheten.

 

AUDIO / VIDEO
De tekniska bitarna blir lite svåra att berätta om eftersom det inte finns något fodral med information till filmen. Bilden ser dock ut att vara i klassiskt 16:9 format då det ser naturligt ut på min widescreen-TV. I menyn kan man sedan välja mellan antingen att ha 5.1 Dolby Digital eller vanligt DTS-ljud.

Både bild och ljud i filmen är bra gjort. Effekterna ser schyssta ut då man valt att satsa på att inte satsa på för mycket avancerade specialeffekter. Det enda stället då det ser lite dåligt ut är när Carmilla återuppstår. Det är dock egentligen bara precis i början av återuppbyggnaden av hennes kropp som det ser lite halvkasst ut med klart datagjort blod som rinner.

När det sedan kommer till musiken så sätts filmens standard redan när man kommer till menyn då man hör en högst humoristiskt lite musikslinga. Den humoristiska tonen går sedan igenom hela filmen.
Något man även leker med är att man ökar och sänker tempot under scener, precis som man gör i fightscenerna i filmer 300. Det ger än lite rolig känsla men blir lite mycket ibland.

 

EXTRAMATERIAL
Det klassiska som filmens trailer och trailers för kommande filmer är alltid ett trevligt extramaterial då det tipsar om andra bra filmer.

Det filmade bakom kulisserna materialet är någon som har filmat bakom kulisserna med en vanlig handkamera som visar hur skådespelarna busar med varandra och hur regissören ger instruktioner mellan tagningarna.
Det som verkligen är ett guldkorn är de långa intervjuerna med större delen av skådespelarensemblen, regissören och producenten om karaktärerna, myterna kring filmens historia och inspelningen av filmen. Väldigt intressant och kul att titta på.

 

SAMMANFATTNING
Ska jag vara helt ärlig så var jag oerhört skeptisk när jag fick dvd-skivan och läste att filmens titel var LESBIAN VAMPIRE KILLERS. Jag var övertygad om att 1h30min skitfilm väntade men det dröjde inte länge innan min åsikt vände totalt. LESBIAN VAMPIRE KILLERS är en hysteriskt rolig film och jag satt och asgarvade högt flera gånger. Humorn är helt i klass med andra brittiska skräckkomedier som SHAUN OF THE DEAD och SEVERANCE och jag måste säga att detta är den roligaste skräckkomedin jag har sätt efter just dessa två. Det är något med britter att kunna göra bra komedier som även har väldigt seriösa inslag utan att det blir dåligt.

Det är inte heller någon b-film utan den är faktiskt en helt seriöst gjord rulle. Det som skulle kunna ses som filmens stora nackdel är att det handlar om just lesbiska vampyrer då det kan ses som aningen oseriöst men man har gjort det väldigt bra då filmens humor bygger väldigt mycket på det. Måste även säga att filmens två manliga skådespelare är som klippt och skurna för filmen och är det roligaste radarpar jag har sett sen Nick Frost och Simon Pegg presenterades i SHAUN OF THE DEAD. Framförallt James Corden som Fletch är min nya idol. Hans rolltolkning är bland det roligaste jag har sett på film på väldigt länge.

Det som räddar filmen mer är att man inte försöker sig på att använda mer effekter än man klarar av. Istället kör man samma stil som i EVIL DEAD-filmerna med slem som flyger åt alla håll och inte förlitar sig så mycket datagjorda specialeffekter. Det är egentligen lite synd att man valde den titeln för jag är säker på att om man döpt den till någonting annat så hade dem dragit mer tittare. Tolka mig inte fel nu, det är verkligen en grabbfilm eftersom det faktiskt handlar om cirka 12 ursnygga vampyrer som står och hånglar med varandra med jämna mellanrum. Ett och annat naket finns även att hämta.

Mannen bakom LESBIAN VAMPIRE KILLERS är Phil Claydon och är något av en nybörjare när det kommer till filmbranschen för utöver LESBIAN VAMPIRE KILLES så har han endast gjort ytterligare en långfilm, även den skräck, ALONE från 2002 och en kortfilm som heter CHAMPIONSHIP.

Filmens egentliga huvudroll är sidekicken Fletch som spelas av James Corden och som jag skrivit tidigare så tycker jag att han gör rollen helt briljant och jag låg dubbelvikt flera gånger. James är ingen nybörjare när det kommer till att agera. Han har varit med i en hög filmer, bland annat HISTORY BOYS, HOW TO LOOSE FRIENDS AND ALIENATE PEOPLE, den kommande PLANET 51 och serier som GAVIN & STACY som han fick en BAFTA-award för och FAT FRIENDS som gav honom en nominering för bästa genombrott. Fletch polare Jimmy som filmen handlar om spelas av Mathew Horne även han ingen nykomling då han medverkat i en rad olika brittiska tv-serier, bland annat GAVIN & STACY, precis som Corden. Horne är även han med kommande PLANET 51.
LESBIAN VAMPIRE KILLERS tredje huvudroll är den vackra Lotte som spelas av MyAnna Burning, ja hon är faktiskt född i Sverige. MyAnna fick sitt stora genombrott i grottfilmen THE DESCENT och har sedan dess synts i filmer som DOOMSDAY, THE OMEN och RED MIST. Man kan även se henne i faketrailern till DON’T som finns med i Tarantinos/Rodriguez Grindhousefilmer.

Det finns en hel hög med filmer som man kommer gilla om man tycker om LESBIAN VAMPIRE KILLER. SHAUN OF THE DEAD, SEVERANCE, EVIL DEAD 2, och ARMY OF DARKNESS är bara några av dem!

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett LESBIAN VAMPIRE KILLERS:

 • Att ha som ursäkt till sin fru när hon upptäcker den hemliga älskarinnan att ”det var inte tänkt att hon skulle veta något” är inte särskilt bra!
 • En stekpanna funkar skitbra till att döda vampyrer med!
 • Hjälten får inte nödvändigtvis tjejen!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Ett gäng ursnygga lesbiska vampyrer!
 • James Corden!
 • En riktigt rolig skräckkomedi!

 

”Lesbiska, grymt heta vampyrer och stor dos med brittisk humor”

 

Ett STORT tack till Sandrew Metronome för recensionmaterialet!

 

 

GORE……: 3 / 5
HUMOR…..: 5 / 5
SEX…….: 4 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 3 / 5
STORY…..: 4 / 5

 

 

SCREENSHOTS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

LESBIAN VAMPIRE KILLERS

2 svar till “LESBIAN VAMPIRE KILLERS”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: