THE CHAIR

THE CHAIR

Titel: THE CHAIR
Genre: Skräck, Rysare
Regissör: Brett Sullivan
Skådespelare:

 • Alanna Chisholm
 • Lauren Roy
 • Nick Abraham

Produktionsår: 2007
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 24 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Finska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Inget 😦

Distributör: Noble Entertainment
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 7350019708378
Skribent: Isabella Balck

HANDLING
Danielle som genomlidigt en psykos och gjort slut med sin pojkvän flyttar nu ensam in i ett viktorianskt sekelskiftshus för att fokusera på sina psykologistudier. Hon tar mediciner och har sin syster Anna som stöd. Mitt i natten vaknar Danielle och märker att saker rör sig av sig själva. Hon bestämmer sig för att ställa upp en kamera i sovrummet och inser att hon trots allt inte är ensam i huset. Anna blir tvungen att sova över hos sin syster ett par nätter men det blir ingen lugn stund för att Danielle vill övertala henne om att huset kan vara hemsökt men Anna blir genast orolig över sin systers dosering av medicin och hör av sig till Danielles föredetta pojkvän. Danielle hittar ett gömt rum med tidningsartiklar om mord på pojkar och gör en internetsökning på huset och får reda på att en tortyrtörstande man förde pojkar till huset för att sätta dem i hans hemmabyggda tortyrstol. 2De onda krafterna som finns kvar i huset tar snart över Danielle och inget kan stoppa henne.

AUDIO / VIDEO
Ljudeffekterna är mycket bra, de har använts flitigt i filmen för mer spänning. Vinande, dunk och ventileringsljud fungerar alltid, ljudet levereras inte i något fancy 5.1-ljud, utan i vanlig 2.0 stero.

Det är inte så mycket musik och det hade nog förstört filmen i så fall. Jag kan tycka att tystnad med endast de naturliga ljuden så som fotsteg, andetag m.m kan göra en film väldigt obehaglig.
Bilden (Anamorfisk Widescreen 1.78:1) är skarp i både ljus och mörker så jag har inget att klaga på. Men ibland känns bilden lite oredigerad för att det som sker i filmen sker på riktigt. Jag tycker om klippen som ska vara i dåtid, de är i sepia och stumfilmsliknande. Närbilderna gör filmen mer spännande och jag gläds åt variationen på vinklarna! Undertexterna stämmer bra och är varken för snabba eller långsamma.

EXTRAMATERIAL
Inget 😦

SAMMANFATTNING
När man tittar på omslaget av filmen med en tortyrstol i centrum får man vilda fantasier om vad det kan vara för historia bakom stolen, den kanske t.o.m lever sitt eget liv, man blir helt klart intresserad! Jag blev sedan positivt överraskad av att stolen kanske inte var i lika stort centrum i filmen men självklart spelade den stor roll. Filmen känns inte så värst redigerad i bilden men det har både för och nackdelar. Jag kan ha lite svårt för grådaskiga och skarpa bilder men det passar i vissa filmer som i denhär för att då känns filmen närmare verkligenheten och gör den mer nervpirrande.

Fylld av oväntade kameravinklar från alla håll och kanter ska antagligen göra filmen mer spännande och läskig och det funkar till en viss del. Huvudrollsinnehavaren (Alanna Chisholm) har ett alldagligt utseende som inte riktigt fångar mitt intresse. Jag tycker om personliga drag man kommer ihåg eller någon slags charm. Heather Langenkamp (NIGHTMARE ON ELMSTREET) och Alison Lohman (DRAG ME TO HELL) har båda något speciellt i utseendet och utstrålning som får en att vilja se mer av dem, i uppföljare och andra filmer. På det viset känner jag inte för Alanna Chisholm.

Om man tycker om psykologiska rysare tycker man om denhär som är en lätt version. Jag är lite besviken på att det inte var mer blodigt då hade filmen varit klart bättre. Spänningen som håller jämt genom hela filmen kändes nästan lite onödig mot slutet när man hade räknat med något mäktigare.

Brett Sullivan har tidigare gjort GINGER SNAPS UNLEACHED och medarbetat med filmerna GINGER SNAPS och SAW IV. De tre ginger snaps filmerna hör till mina absoluta favorit filmer och skulle därmed säga att THE CHAIR är ett steg ner.

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett THE CHAIR:

 • Att inte hyra ett gammalt hus ensam!
 • Om man märker att en vän börjar blir mer och mer instabil, ring
  läkare eller polis!
 • Inte lita på tjejer som vill leka lekar!

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Kittlande spänning!
 • Oväntade kameravinklar!
 • Kuslig story!

”Instabil kvinna borde inte flytta in i ett gammalt hus ensam”

Ett STORT tack till Noble Entertainment för recensionmaterialet!

GORE……: 0 / 5
HUMOR…..: 0 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 2 / 5
STORY…..: 2 / 5

Ett svar till “THE CHAIR”

 1. Kul att se en ny recension och recensent! Har svårt för att bestämma mig om den är sevärd eller ej dock, handlingen lät spännande men efter att ha läst recensionen och sett screenshotsen känns det inte direkt akut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: