NINJA ASSASSIN – Ninja action med massor av blod!

NINJA ASSASSIN

Titel: NINJA ASSASSIN
Genre: Action, Gore, Martial arts
Regissör: James McTeigue
Skådespelare:

 • Rain
 • Naomie Harris
 • Ben Miles

Produktionsår: 2009
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 34 minuter
Textning:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • Finska
 • Engelska
 • Tyska
 • Holländska
 • Portugisiska
 • Spanska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Deleted scenes

Distributör: Warner Brothers
Butik: Darkdisc
UPC-kod: 5051895030547
Skribent: Filip Broman

 

 

HANDLING
I en gömd lagerlokal sitter ett gäng asiatiska gangstrars och tittar på medan deras ledare blir tatuerade av en gammal man. Under tiden berättar mannen om en uråldrig sammansättning av nio klaner som tränar upp ninjas som utför beställningsmord. Gangstrarna skrattar och tar honom inte på allvar men helt plötsligt släcks ljuset och kaststjärnor och en glänsande klinga viner genom luften och en efter en slaktas de på de mest brutala sätt. När den sista gangstern fallit till golvet i mer än en bit så står endast ninjan Raizo(Rain) kvar öga mot öga med den gamla tatueraren och det spelar ingen roll hur god han är, en ninja lämnar inga vittnen till sin existens.

På en annan plats i världen börjar Europol-agenten Mika Coretti (Naomie Harris) att undersöka rykten om en hemlig förening som de senaste årtiondena utfört mängder av politiska beställningsjobb. Hon kommer fram till att ninjas inte är något som tillhör historian utan är väldigt aktuellt än idag. Hennes grävande går dessvärre inte helt omärkt utan de nio klanerna skickar ninjas för att stoppa henne. Men när hon ska möta sitt öde så kliver en oanad hjälp in i handlingen. Raizo vill inte följa de nio klanernas regler längre utan har bestämt sig för att gå sin egen väg och hjälpa henne.

Jagade av Raizos gamla klan och deras ledare Ozunu (Sho Kosugi) kämpar de för att tillsammans avslöja de nio klanerna för omvärlden.

 

AUDIO / VIDEO
NINJA ASSASSIN visas i det vanliga 16:9 widescreenformatet och rent bildmässigt finns det inget att klaga på. Trots att blodet sprutar i onaturliga mängder så ser det oftast snyggt ut, det är mer mängden man kan haka upp sig på.

Ljudet man hör spelas upp i Dolby Digital och ljudet av samurajsvärd och kaststjärnor som viner igenom luften är oerhört tillfredsställande. Är det något jag ska kommentera så är det väl valet att starta filmen med hiphoplåt fast det kan ha något att göra med att jag faktiskt är en hårdrockare.

 

EXTRAMATERIAL
Bonusmaterialet man bjuder på i denna utgåva är en mängd bortklippta eller förlängda scener. Bättre än inget i alla fall.

 

SAMMANFATTNING
NINJA ASSASSIN är verkligen en fröjd för ögat att kolla på. Det är snyggt koreograferade fightningscener i ren 300-anda med slowmotionklipp, för att inte tala om att ninjorna har likadana vapen som de jag lekte med efter jag såg på Teenage Mutant Ninja Turtles första gången. NINJA ASSASSIN är en av de mest brutala filmer jag har sett, kroppsdelar flyger och blodet sprutar i sådana enorma mängder vid minsta träff att Peter Jackson hade varit stolt. (För den okunnige syftar jag så klart på den magnifika BRAINDEAD). Även om detta är helt underbart så blir det vid vissa ställen lite löjligt när det vid ett slag på näsan bara sprutar ut en liter blod.

Jag gillar verkligen storyn, jag lekte ju ninja som barn, så jag tycker det är hur underhållande som helst. Det jag har lite emot är att de i slutet helt plötsligt introducerar övernaturliga saker som exempelvis att Raizo feta sår läker av sig själv eller att den onda Ozunu försvinner i tomma intet när han slåss mot Raizo. Detta är något som de borde ha hållit sig till genom hela filmen eller låtit bli helt för att hålla en kontinuitet. Istället för häftigt så blir det för mig istället något jag hakar upp mig på när jag kollar på filmen.

Regissören McTeigue har varit med och jobbat med bröderna Wachowski, med allt de gjort sedan THE MATRIX , som regiassistent. V FÖR VENDETTA fick han även äran att regissera själv, vilket blev hans regidebut. NINJA ASSASSIN blev hans andra långfilm och 2011 kommer hans tredje, THE RAVEN.

Huvudrollen Raizo spelas av den sydkoreanska popsångaren Rain. Han har tidigare gjort små roller i diverse koreanska tv-serier innan han fick en roll i bröderna Wachowskis SPEED RACER. Uppenbarligen gillade de vad de såg för året efter fick han huvudrollen i NINJA ASSASSIN som de har producerat. Det är ingen avancerad roll Rain spelar men han gör det inte dåligt.

I rollen som Mika Coretti finner vi Naomie Harris som gjorde sin TV-debut redan 1987. Sedan dess har hon synts i filmer som 28 DAGAR SENARE, THE PROJECT, TRAUMA, MIAMI VICE och framför allt i PIRATES OF THE CARRIBEAN-trilogin som Tia Dalma.
NINJA ASSASSINS tredje stora roll, Mikas partner Ryan, spelas av britten Ben Miles. En skådespelare som även han gillas av bröderna Wachowski då han haft roller i V FÖR VENDETTA och SPEED RACER. Utöver detta har han haft roller i en rad tv-serier och tv-filmer i England.

Sen kan alla ninjafans gotta sig åt att Mr. Ninja himself, Sho Kosugi  är mycket bra som den hänsynslösa ledaren Ozunu.

inte direkt säga att jag har särskilt mycket erfarenhet när det kommer till ninjafilmer men gillar man ninjas så kan filmer som PRAY FOR DEATH, ENTER THE NINJA och NINJAS VS ALIENS vara något att kolla upp.

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett NINJA ASSASSIN:

 • Ninjas är häftiga!
 • Jag vill bli en ninja när jag blir stor!
 • Det är skitkul när det sprutar blod i filmer!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • En av de blodigaste filmerna nånsin!
 • Mängder av kroppsdelar som flyger!
 • Spektakulära ninjafighter!

 

”De håller sig i skuggorna och när de är hos dig är det redan för sent!”

 

Ett STORT tack till Warner Brothers för recensionmaterialet!

 

 

 

GORE……: 5 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 2 / 5
SPÄNNING..: 3 / 5
VÅLD……: 5 / 5
STORY…..: 4 / 5

 

 

 

Ett svar till “NINJA ASSASSIN – Ninja action med massor av blod!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: