LONDON ZOMBIE EPIDEMIC aka DEVIL’S PLAYGROUND

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

Titel: LONDON ZOMBIE EPIDEMIC aka DEVIL’S PLAYGROUND
Genre: Zombie, Skräckfilm, Action
Regissör: Mark McQueen
Skådespelare:

 • Jaime Murray
 • Danny Dyer
 • MyAnna Buring
 • Craig Fairbrass

 

REKOMMENDERAR

 

Produktionsår: 2010
Förpackning: 1 DVD Keep Case
Speltid: 1 tim 32 min
Textning:

 • Svenska
 • Danska
 • Finska
 • Norska

Tal: Engelska
Extramaterial:

 • Slideshow med bilder
 • Trailer show

Distributör: Njutafilms
Butik: Discshop
Skribent: David Jacoby

 

 

HANDLING
Läkemedelsföretag N-Gen Pharmaceuticals skall just lansera ett nytt energitillskott. RAK-295 är det nya prestationshöjande läkemedlet som sägs inte ha några bieffekter… eller har det?

När en efter en av de 30 000 frivilliga försökspersonerna börjar visa katastrofala symptomer börjar det gå väldigt dåligt för N-Gen. För att bevisa att läkemedlet inte är skadligt skall alla försökspersoner analyseras, men av de 30 000 som tagit RAK-295 saknas en person; Angela Mills.

Det visar sig väldigt snabbt att alla som tagit läkemedlet har förvandlats till energifyllda köttätande monster och alla som faller offer till dessa monster förvandlas själva. Snabbt utbryter en epidemi ut i centrala London.

Angela Mills är helt ovetande om att hon är den enda som inte förvandlats och mest troligt genetiskt bär på ett botemedel flyr hon huvudstaden tillsammans med sin väninna. Men efter sig har hon inte bara en morddömd ex-pojkvän utan även läkemedelsföretagets kallblodiga torped.

Med horder av hungriga zombieliknande monster i hälarna kan dock båda visa sig vara sista hoppet, inte bara för henne utan för hela mänskligheten…

 

AUDIO / VIDEO
Snickeliding! Njutafilms släpp på LONDON ZOMBIE EPIDEMIC kommer med ett snyggt Dolby Digital 5.1 ljud. I filmen är det väldigt mycket rytande, vrålande och slaffsande, vilket funkar väldigt bra men det ljudspåret som följer med. Som ni vet, i vissa moderna zombiefilmer så låter både zombies och slaffset väldigt konstgjort, men jag fick inte alls den kännsln i denna filmen.

Utgåvan Njutafilms skickade var deras DVD-utgåva, på den hittar vi ett bildformat i anamorfisk widescreen 2.35.1. Jag vet faktiskt inte hur den ställer sig till deras blurayutgåva men DVD-utgåvan har faktiskt bra skärpa. Även att filmen utspelar sig i den del mörker så var det inga problem alls att se både detaljer, och splatteri-splatt effekter.

 

EXTRAMATERIAL
Jag måste tyvärr säga att Njutafilms har varit lite snåla med extramaterialet. På utgåvan så har de inkluderat ett bildspel med bilder från filmen, och en trailershow. Bland de trailers som är inkluderade hittar ni följande:

 • PENANCE
 • THE HOSEMAN
 • REYKJAVIK WHALE WATCHING MASSACRE
 • TONY
 • HOUSE OF THE DEVIL

 

SAMMANFATTNING
Först vill jag säga att jag kommer inte skriva en utdragen recension på denna filmen utan hålla mig till sak. Denna filmen sparkar stjärt!

När jag fick hem filmen blev jag först väldigt skeptisk. Omslaget gav mig en känsla att det var en seg zombiefilm; totalt utan känsla. Men oh snap! Denna filmen sparkar verkligen stjärt så jäkla hårt! – Jag hade svårt att göra anteckningar när jag kollade på filmen, den är spännande från första sekund. Detta är kanske ännu ett tecken på att det är insidan som räknas, man ska inte dömma filmen av omslaget!

Visuellt så är den också grym, det syns att både effekter, sceneri och produktionen är väldigt påkostad. Filmen är en bra blandning av lagom mycket gore, köttätande monster och våld. Filmen har generellt ett väldigt högt tempo och en rå känsla.

Personligen skulle jag inte vilka kalla det en zombiefilm, eftersom de ”zombies” som är med i filmen är helt klart från den nya skolan. De är snabba, viga och nästan som köttätande gymnaster. Om man bortser från det och tycker det är småcoolt med de snabba och otäcka monsterna så finns det inga tvivel till att du kommer att älska LONDON ZOMBIE EPIDEMIC.

Skådespelarinsatserna är också förvånansvärt bra, de flesta dialogerna passar bra in och de intriger som finns i filmen passar också in.

Det enda jag kan säga är att LONDON ZOMBIE EPIDEMIC är precis så som 28 DAYS/28 WEEKS LATER skulle ha varit!

 

 

Tre saker jag lärt mig efter att ha sett LONDON ZOMBIE EPIDEMIC:

 • Döda zombies med hammare är grymt effektivt!
 • Zombies är egentligen människoätant zombies!
 • Att försöka strypa en Zombie är dumt!

 

Tre saker att se fram emot i filmen

 • Grym, rå, hardgore action!
 • Zombiemassaker med en hammare!
 • Bra effekter!

 

”Detta är så 28 DAYS/28 WEEKS LATER skulle ha varit!”

 

 

GORE……: 4 / 5
HUMOR…..: 1 / 5
SEX…….: 0 / 5
SPÄNNING..: 5 / 5
VÅLD……: 4 / 5
STORY…..: 3 / 5

 

 

SCREENSHOTS

 

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

LONDON ZOMBIE EPIDEMIC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: